Jump to content

Najaktivniji članovi

Popularni sadržaj

Showing content with the highest reputation since 23.08.2020 u svim područjima

 1. Naravno da može. 35 kn za novu prometnu i upravna pristrojba u iznosu od 1.250 kn
  3 bodova
 2. Vidljivost - gol hodao po svom balkonu usred noći (mrak, nitko ga nije vidio, nema posljedica) nasuprot gol hodao usred dana (vidjeli ga susjedi, vrijeđanje moralnih osjećaja građana, prekršaj). Vremenske prilike - isto kao i prethodno - kiša, oblačno, magla...
  3 bodova
 3. Uopće nemojte razmišljati, da li Vam odmah treba stručna pomoć u vidu odvjetnika. Nemojte se upuštati u pregovore bez odvjetnika, radije već u startu ukažite da ste ozbiljni u namjeri da ostvarite sve što Vam pripada. Oni sigurno neće stupiti u pregovore bez stručne pomoći, pa nemojte ni Vi, tim više što Vam je budućnost oporavka još uvijek neizvjesna.
  3 bodova
 4. Dobro je kad se ne slažeš.Pročitao sam da je bila uhićena i napisao da će se to vrijeme uračunat.Ostalo vrijeme nije bila uhićena ni lišena slobode. Poštovana Ruby je bila opširnija.
  2 bodova
 5. sivko

  PREBIVALIŠTE

  Misliš zastara za pokretanje prekršajnog postupka neprijavljivanja prebivališta/boravišta?Ako je to onda je 4 godine.
  2 bodova
 6. Poštovani Ivane, Vaša predviđanja iznosa starosne mirovine po općem propisu ZOMO su identična izračunu moje tablice i može Vam se priznati pravo na punu starosnu mirovinu uvećanu za 20,4 % (zbog puno beneficiranog radnog staža) te bi njen iznos dana 01.01.2021.g. bio 15.669,17 kn. Također na isti nadnevak (jer ste bili pripadnik borbenog sektora) starosna mirovina se određuje i prema odredbama ZOHBDRa. Prema članku 27. ZOHBDR-a osobni bod ostvaren pr
  2 bodova
 7. Peksa, bez ljutnje, ali ja po tvojim postovima mislim da se ne radi o tvom prijatelju već o tebi osobno tako da nema potrebe da postavljaš pitanja i tražiš odgovore i pomoć za treće lice. Tvoje iskustvo će pomoći drugima koji prolaze isti put. Ovako se tema samo produbljuje, ali na krivu stranu.
  2 bodova
 8. To zavisi od DO i suca istrage
  2 bodova
 9. ma slažem se....pogotovo ako više ne može raditi....ali je u prvom postu iznio bojazan da ne izgubi posao,pa najbolje on zna ..a mi smo tu da mu malo pojasnimo kako to ide,kojom brzinom i šta ga sve čeka i koje peripetije na tom putu...a on nek odvaže šta mu je najbolje...
  2 bodova
 10. bitno da ti čitaš.... ajmo redom ovo ništa ne znači...kakva ozljeda...da li ima posljedica trajnih?....ako je to prošlo,od toga ništa... ovdje ne piše nikakvo ranjavanje o čemu ti pišeš i još druge upozoravaš da oni ne čitaju i mlate praznu slamu....ovdje piše ozljeda prstiju može biti da tu postoji neki invaliditet,a može biti i da ne postoji.....može biti i da postoji manje od 20% što je česta pojava ,pa od toga koristi nikakve.. vrlo upitno da ce se priznati kao posljedica rata,ako glavobolja nije sastavni dio ptsp-a ili neke ozljede.. ovo također v
  2 bodova
 11. sivko

  Potvrda o nekažnjavanju

  Policija će zauvjek znat za djelo.
  2 bodova
 12. Nema se što žaliti jer nema argumente za žalbu. Trebao je podnijeti zahtjev za ponovnim određivanjem invalidske mirovine zbog promjena u zdravstvenom stanju s obzirom na status HRVI i priložiti dokumentaciju liječnika opće medicine (obrazac IN-2) koji ga upućuje na vještačenje. Po obavljenom vještačenju, vještak određuje omjer uzroka bolesti i to mišljenje ide na reviziju vijeća viših vještaka koji donose konačno rješenje. Tek tada mirovinsko može na osnovu mišljenja vještaka donijeti novo rješenje i izračun mirovine. Oni su usko vezani uz Zavod za vještačenje koji vještači jer mirovnsko nema
  2 bodova
 13. Ne radi se o tužbi zbog smetanja posjeda, niti o bilo kakvoj tužbi kojom se od suda traži da prisili vlasnika susjednog zemljišta da posiječe ili ukloni grane, žile i korijenje, obzirom da zakon ovlašćuje vlasnika susjednog zemljišta da to učini sam. Po pitanju štete koju su na vašoj nekretnini prouzročile grane tuđega (susjedovog) drveća, a što se ne bi dogodilo da je njihov vlasnik postupao dovoljno obzirno, imate pravo tražiti naknadu po općim pravilima obveznog prava.
  2 bodova
 14. https://www.katalog.kgz.hr/pagesResults/bibliografskiZapis.aspx?&currentPage=2&searchById=10&sort=0&age=0&spid0=10&spv0=Kraljevina+Srba%2c+Hrvata+i+Slovenaca.+Zakoni&mdid0=0&vzid0=0&xm0=1&selectedId=145002278
  2 bodova
 15. https://www.split.hr/gradska-uprava/gradsko-vijece/sjednice-gradskog-vijeca/36-sjednica-gradskoga-vijeca-grada-splita-16-srpnja-2020-g https://www.split.hr/gradska-uprava/sluzbeni-glasnik
  2 bodova
 16. Po meni da, ako je dogovoreno da prelazite pod istim uvjetima. Je li vam minuli staž bio spomenut negdje u prošlom ugovoru ili pravilniku? Smatram da bi bilo najbolje zatražiti pismeno obrazloženje od nadređenih pisanim putem, a ako ne odgovore u roku, poslati im zahtjev za zaštitu prava.
  2 bodova
 17. Smije slikati bez ikakvih ograničenja obzirom da se auto nalazi na javnoj površini. Može također i prijaviti policiji ali prvo ide obavijest o počinjenom prekršaju itd., mislim da od toga nema ništa.
  2 bodova
 18. Mogu vam i ja potvrditi da HZZO uvijek "kasni" nekoliko dana za HZMO-om. Prijave i odjave normalno funkcioniraju bez obzira na koronu.
  2 bodova
 19. Baždareni nisu (bar ne onih nekoliko s kojima sam ja mjerio zaposlenicima/narodu). Upisivati mogu prvi dan ili samo počet upisivati jer će skužit (ako već nisu) da će to trajati satima (mnogo djece). Ako pokaže temperaturu (crveno) mjeriti će još par puta da budu sigurni.
  2 bodova
 20. 1.) 63.99 (ostale informacijske uslužne djelatnosti). problem je što se pisanje članaka može svesti pod novinare koji pak spadaju pod slobodno zanimanje i ne mogu otvoriti paušalni obrt tako da morate paziti kod odabira djelatnosti 2.) po NKD-u to je 74.30 djelatnost (usluge prevoditelja i tumača) koje nisu na popisu vezanih obrta tako da možete 3.) dokument može biti u wordu i ne treba biti fiskaliziran dokle god vam naplata ide isključivo na račun. ukoliko želite primati i gotovinu mora biti račun fiskaliziran (i onda sve morate fiskalizirati kad imate fiskalnu blagajnu). morate ga
  2 bodova
 21. I također, ako darujete kćeri koja je maloljetna, ako želite otuđiti tu nekretninu do njezine punoljetnosti, trebat će Vam suglasnost suda za to.
  2 bodova
 22. sivko

  Prekoracenje brzine

  Trebala bi zatražena i zabrana u prekršajnom nalogu koji može doći za mjesec,dva,tri.Bit će mogućnost plaćanja 2/3 a ako se to napravi ide i zabrana koliko su napisali.A može se pisat prigovor i tražit smanjenje novčane i smanjenje/ukidanje mjere i opet će bit mogućnost plaćanja 2/3.
  2 bodova
 23. moj iskreni savjet je da se obratite odvjetniku vašeg povjerenja koji je specijaliziran za ovakve stvari. osiguravajuća društva u hrvatskoj općenito nevoljko i nepravedno isplaćuju štete (u tome se posebno ističu 2-3 osiguravajuća društva čije nazive sada neću isticati). zadovoljštinu ćete moći zatražiti u parničnom postupku pred nadležnim sudom. što se tiče muža i sina, ako su potpisane nagodbe onda je to to.
  2 bodova
 24. usporedni izračun svih mirovina.makroenabled.xlsm
  2 bodova
 25. Poštovani budući umirovljenici, po Zakonu o pravima iz mirovinskog osiguranja djelatnih vojnih osoba, policijskih službenika i ovlaštenih službenih osoba, u priloženoj tablici ažurirao sam aktualnu vrijednost mirovine (avm), novi iznos 69,42, radi preciznijeg izračuna iznosa mirovina po svim zakonima na koje imate pravo priznavanja neke od mirovina. Lijep pozdrav usporedni izračun svih mirovina.makroenabled.xlsm
  2 bodova
 26. Što se tiče sudske prakse, može se naći i ovdje jer se Matrix potrudio postaviti istu po određenim područjima.
  2 bodova
 27. Ruby_Danderfluff

  Otpad u bunar

  Trebali biste pogledati Odluku o komunalnom redu Vašeg grada ili Općine, pa ako nešto takvo nađete tamo, javite se komunalnom redaru. Iako, vrlo vjerojatno takvo što neće biti definirano komunalnim redom, ali predstavlja prekršaj po čl. 167. Zakona o održivom gospodarenju otpadom, pa predlažem da se javite i inspekciji zaštite okoliša.
  1 bod
 28. I jedno i drugo su dodaci na mirovinu: - povecanje osobnog boda po vremenu sudjelovanja u borbenom sektoru je dodatak na braniteljsku mirovinu po ZOHBDR-u. - dodatak od 27% za uskladjivanje mirovina ( 915,07 kn koja navodite ) dodatak je na opce mirovine po ZOMO-u. Nemozete oba dodatka koristiti kod obje mirovine, svaki ide uz odredjenu mirovinu, nema osnove za zalbu sve vam je dobro izracunato. Rjesenje je za starosnu mirovinu od 06.07.2020.god., a zakoni koji se spominju vrijede od 01.01.2019.god.
  1 bod
 29. Policija nije ni ovlaštena ni osposobljena da svjedoči o nečijem psihičkom stanju. Ako se nema više prava žalbe može se ići sa izvanrednim pravnim lijekom po čl.213-216 https://zakon.hr/z/52/Prekršajni-zakon Ovi znaju pomoći i uputiti http://sos-rijeka.org/pokretanje-i-tijek-prekrsajnog-postupka-u-slucaju-nasilja-u-obitelji/
  1 bod
 30. Poštovani TMUSIC, - Koji je ured HZMO napisao ovo Rješenje ? - Umirovljeni ste 01.01.2019.g. a ovo Rješenje je napisano 06.07.2020g., zašto ? - Što je netočno i nejasno u ovom izračunu ?
  1 bod
 31. Nemoguće Vam je na ovo odgovoriti, jer se zastara računa ovisno o vrsti usluge i datuma dospijeća, a ovdje nije jasno definirano ni jedno, a ni drugo. Imaju, jer sud, odnosno u ovom slučaju javni bilježnik ne pazi na zastaru po službenoj dužnosti. Moguće. Treba vidjeti na ime čega je potraživanje i kada je bilo dospijeće. Osobno mi nije čudno, imaju pravo na kamate i to odugovlačenje im ide u prilog.
  1 bod
 32. Obično i slikaju da imaju i "dokaz". Znaju marku vozila i ako je samo jedan broj i slovo krivo lako za minut-dva pronađu pravu registraciju.
  1 bod
 33. Koliko vidim njega su odbili za novi izračun mirovine. Ali ni on vjerovatno nije dobro pokrenuo postupak.
  1 bod
 34. Isplati se pisat prigovor i tražit smanjenje kazne i zaštitne mjere ili i ukidanje mjere pa se od dosuđene kazne opet plati 2/3 a i zabrana može bit manja ili čak ukinuta.
  1 bod
 35. Poštovani to zvanje treba mirovinskom da bi vam izračunali mirovinu prema par činjenica. Tema obrađena od strane poštovanog profa pa tamo imate sve lijepo objašnjeno. Imate HRVI, borbeni sektor, zvanje, staž itd. Ako vam piše vojnik onda oni računaju prema ovom pravilniku plus dani u borbenom sektoru vaš staž. Uglavnom to sve što je navedeno može se vidjeti u tablici profa za okvirni izračun mirovine. https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_03_26_628.html .
  1 bod
 36. Ukoliko tužitelj traži zabranu «ispuštanja odnosno otjecanja otpadnih voda sa nekretnine tuženice na njegovu nekretninu» tada se tužba tužitelja temelji na odredbi čl. 167 ZV-a (actio negatoria), a to iz razloga što tužitelj tužbenim zahtjevom traži zaštitu od uznemiravanja (uznemiravanje može biti počinjeno određenim radnjama koje predstavljaju čin smetanja, odnosno radnjama koje predstavljaju štetne imisije). Županijski sud u Varaždinu, Gž. 768/05-2 od 23.V.2005.
  1 bod
 37. očito se oni koji su bili na sudu vode kao nestali. ni traga ni glasa od ishoda.
  1 bod
 38. Za firmu ne treba stručna sprema!
  1 bod
 39. drot13

  Prekoracenje brzine

  Ako te tuže po čl. 53. st. 4. ZSPC-a, onda nema zabrane za prvi prekršaj (vidi st. 9. istog članka).
  1 bod
 40. Idite tom javnom bilježniku i sve će vam objasniti, jer trebate dobiti poziv za ostavinsku raspravu (ako već niste) u kojoj će se utvrditi vaše nasljedno pravo i po okončanju donijeti rješenje o nasljeđivanju
  1 bod
 41. ide na prisilnu naplatu, a ako nije plaćeno u roku 2 godine onda se kazna zamjenjuje radom za opće dobro. ako onda odbijete radit idete u zatvor. u svom prethodnom postu sam vam dao odgovor na pitanje što da učinite i razložio sam opcije koje vam stoje na raspolaganju. takvi prigovori su iz ove perspektive neosnovani, jer ste zapisnik/zapisnike sa ročišta uredno potpisali.
  1 bod
 42. stradivari

  "Pad sa bicikla"

  ispravno bi bilo da obave razgovor s tobom (mogu doći, nema nikakvih ograničenja, samo mjere opreza prilikom razgovora) i zaključe predmet sukladno tvojoj izjavi (javna površina ili dvorište). A što su oni tamo napisali, tko to zna... PS Manje bitno, al ako dobiješ nešto, dobit ćeš Obavezni prekršajni nalog a ne Prekršajni nalog
  1 bod
 43. hvala na odgovoru. Znači prvo bi trebao se ja upisat kao vlasnik pa onda darovat kćeri
  1 bod
 44. Borbena7

  Presuda zbog ogluhe ?

  Sud donosi presudu zbog ogluhe, ako su tuženiku tužba i poziv za davanje odgovora na tužbu uredno dostavljeni, zatim ako osnovanost tužbenog zahtjeva proizlazi iz činjenica navedenih u tužbi, te ako činjenice na kojima se temelji tužbeni zahtjev nisu u protivnosti s dokazima koje je sam tužitelj podnio ili s činjenicama koje su općepoznate, i ako ne postoje općepoznate okolnosti iz kojih proizlazi da su tuženika spriječili opravdani razlozi da podnese odgovor na tužbu. Pa je pitanje, s kojim razlozima bi Vi uložili žalbu na ovakvu presudu? S tim da trebate znati da se presuda zbog ogluhe ne mo
  1 bod
 45. Samom činjenicom da je trajao postupak razvoda braka, a opće je poznato da se brak razvodi zbog teško narušenih bračnih odnosa. U slučaju eventualnog usvajanja zahtjeva kojim se utvrđuje da predmetni stan čini bračnu stečevinu, jasno je da bi bio osnovan i zahtjev suprotne strane na utvrđenje da i kredit čini bračnu stečevinu. U tom smislu istićem Odluku Županijskog suda u Varaždinu,br. Gž .3608/13-3, od 17. srpnja 2013., prema kojoj novčana sredstva koje jedan bračni drug dobije kao kredit i otplaćuje ga, ne predstavlja njegovu vlastitu imovinu, a nakon razvoda braka dug tog b
  1 bod
 46. Učestala je ovo praksa, a nadaju se da radnik nije upućen u svoja prava ili da se neće upuštati u natezanje sa poslodavcem.
  1 bod
 47. OK, onda ćete sve navesti u prigovoru kad Vam stigne prekršajni nalog, te ćete tražiti da budete pozvani pred suca za prekršaje da mu sve dodatno pojasnite, te se možda možete nadati oslobođenju od prekršajne odgovornosti, posebno zato što navodite da imate spojen mobitel sa zvučnikom u automobilu i da nemate potrebe držati telefon u rukama kod vožnje. Na sucu je da procijeni kome će vjerovati, ali nemate druge.
  1 bod
 48. Kaznenog djela neovlaštenog slikovnog snimanja ovdje nema budući bi se za to djelo osobu trebalo snimati u njenom stanu/kući ili nekom drugom prostoru posebno zaštićenom od pogleda (tipa garderobe, javni WC-i, kabine za presvlačenje u trgovinama i sl.). Možda bi se moglo raditi o kaznenom djelu nedozvoljene uporabe osobnih podataka (čl. 146. KZ-a) jer recentne definicije pojma osobnih podataka idu dosta u širinu, pa pokrivaju i ovakve situacije. Stvarno-pravo gledano, ne znam što bih napisao, jer postoji kako različita praksa, tako i različita mišljenja, pa se neću ni upuštati u to.
  1 bod
 49. Pa ako redarstvene vlasti ne pišu kazne za parkiranje zašto se opterećujete s tim? Rješenje je parkirati u dvorište ili tražiti od općine vir da vam nacrta parkirališno mjesto na javnoj površini ako je to zakonski moguće
  1 bod
 50. sivko

  Privremeni rad

  I dobro je napisao da se nema pravo na terenski dodatak jer će se raditi u mjestu boravišta.Jedino nema pravo tražit da netko prijavljuje boravak ako to sam neće,ali onda ne bi bilo ni premještaja.
  1 bod
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00


×
×
 • Napravi novi...