Jump to content

Najaktivniji članovi

Popularni sadržaj

Showing content with the highest reputation since 20.09.2020 u svim područjima

 1. Naravno da može. 35 kn za novu prometnu i upravna pristrojba u iznosu od 1.250 kn
  3 bodova
 2. Dobro je kad se ne slažeš.Pročitao sam da je bila uhićena i napisao da će se to vrijeme uračunat.Ostalo vrijeme nije bila uhićena ni lišena slobode. Poštovana Ruby je bila opširnija.
  2 bodova
 3. sivko

  PREBIVALIŠTE

  Misliš zastara za pokretanje prekršajnog postupka neprijavljivanja prebivališta/boravišta?Ako je to onda je 4 godine.
  2 bodova
 4. Poštovani Ivane, Vaša predviđanja iznosa starosne mirovine po općem propisu ZOMO su identična izračunu moje tablice i može Vam se priznati pravo na punu starosnu mirovinu uvećanu za 20,4 % (zbog puno beneficiranog radnog staža) te bi njen iznos dana 01.01.2021.g. bio 15.669,17 kn. Također na isti nadnevak (jer ste bili pripadnik borbenog sektora) starosna mirovina se određuje i prema odredbama ZOHBDRa. Prema članku 27. ZOHBDR-a osobni bod ostvaren pr
  2 bodova
 5. 1 bod
 6. Skywalker007

  100% bolovanje

  Nisam pametan što napraviti odnosno što oni traže da bi bolovanje bilo 100%...Uglavnom meni bolovanje nije dugo trajalo jer sam otišao u starosnu mirovinu i dok dobijem RVI za stalno nakon 3-4 godine nastupit će zastara za pokretanje postupka naknade za 100%. Mislim da se o tome radi dok bude za stalno nastupa zastara. I prije nekog vremena HZZO je ukinuo povrat sredstava za dopunsko zdravstveno osiguranje kad dobiješ privremeno RVI. Koliko vidim sve polako ali sigurno ukidaju.
  1 bod
 7. Htjeli ste ispasti pošteni prema poslodavcu, a ispali ste... Teško ćete sada dokazati ozljedu na radu, bez medicinske dokumentacije i nakon što je modrica na glavi prošla. Dakle, u tom dijelu ne možete utjecati na poslodavca. Možete prijaviti poslodavca inspektoru zaštite na radu da ste radili, a bez da ste bili osposobljeni za rad na siguran način, ali tada će poslodavac prekršajno odgovarati, a Vi iz toga nemate ništa.
  1 bod
 8. Po odvjetničkoj tarifi, 25 bodova za svaki započeti sat. Bod je 10,00 kn, dakle to je 250,00 kn (+ PDV ako je odvjetnik u sustavu PDV-a) za svaki započeti sat. Odvjetnik eventualno za posebno stručno znanje može naplatiti dvostruku tarifu, ako se radi o posebno kompliciranom predmetu. Odvjetnik tijekom obavljanja odvjetničke usluge ima pravo na naplatu predujma za obavljanje pojedine radnje iz odvjetničke tarife, iako naplata odvjetničke usluge u pravilu dospijeva po okončanju postupka.
  1 bod
 9. Poštovani Štef, Kod nadležnog ureda HZMO možete zatražiti priznavanje prava na starosnu mirovinu ZOMO i starosnu braniteljsku mirovinu jer ste ostvarili 3.g. mirovinskog staža nakon umirovljenja kao djelatna vojna osoba (ili policijski službenik). Imate pravo birati isplatu one mirovine koja je za Vas povoljnija, i dalje možete raditi na pola radnog vremena i primati plaću ali sada primate puni iznos starosne mirovine. Nemate pravo na povećani polazni faktor ZOMO zbog toga što ste bili umirovljeni, primali dio mirovine (5/8 mina) i istovremeno radili. Sretno Vam bilo. Štef
  1 bod
 10. sivko

  Čekanje na kaznu

  Znači ima samo optužni prijedlog.Imaju vremena još 3 godine.
  1 bod
 11. Ruby_Danderfluff

  svjedoci

  Na pogrešno i nepotpuno činjenično stanje - da je sud neprovođenjem tog dokaza na predloženi način pogrešno i nepotpuno utvrdio činjenično stanje, odnosno da je počinio bitnu povredu postupka time što Vam je onemogućio da raspravljate pred sudom (točne članke naći ćete po citiranome u Prekršajnom zakonu, vidite čl. 194. pa nadalje).
  1 bod
 12. Evo da i ja vas malo naučim Epidemija nije proglašena u NN zato jer ta obveza nije postojala u trenutku proglašenja epidemije. Dodali su taj dio sa NN 17.04.2020. Znači nemojte koristiti ovaj argument jer je netočan.
  1 bod
 13. Jako ste se svi potrudili i hvala na tome. Odlučila sam ptepisati firmu na muža, on ima preko 7.000 kn tako da me ne kači ta razlika doprinosa, polako vratiti dug državi i zatvoriti. Drugačije nejde. Hvala svima.
  1 bod
 14. sivko

  Prolazak kroz crveno

  Ako vlasnik me dobije obavijest da da podatke o vozaču neće bit ni kazne.
  1 bod
 15. https://www.upzh.hr/index.php/novosti/item/312-dodatak-tku-nn-br-123-19-povecavaju-se-materijalna-prava-i-osnovica-za-izracun-place
  1 bod
 16. Poštovani Adacta, 1. Tražite nemoguće, bez ijednog stvarnog podatka osim 2000 dana borbenog sektora i kontaktiranja sa ministrima, tražite odgovor zašto se nešto iz nekog zakona ne odnosi na Vas ili Vašeg prijatelja. Svaki privitak u ovoj temi samo prikazuje matematički izračun (temeljem različitih formula) iznosa određene mirovine u nekom budućem vremenu kad se ostvare uvjeti za priznavanje prava na neku od mirovina, sa trenutno poznatim parametrima o mirovinskom stažu, prosječnim vrijednosnim bodovima, nadnevku rođenja, nadnevku umirovljenja, broju dana borbenog sektora i drag
  1 bod
 17. Na to Vam pitanje odgovara čl. 19. Kaznenog zakona - u slučajevima primjene kaznenog zakonodavstva RH, vrijeme provedeno u pritvoru, istražnom zatvoru, ili na izdržavanju kazne, kao i svako drugo oduzimanje slobode u stranoj državi, uračunat će se u kaznu zatvora koju izrekne domaći sud za isto kazneno djelo. Isto govori i čl. 54. Kaznenog zakona za pritvor, istražni zatvor i drugo oduzimanje slobode. Druge izdržane kaznenopravne sankcije će se uračunavati po pravičnoj ocjeni suda. Slobodu ovdje treba restriktivno tumačiti, jer osobi koja je puštena uz jamčevinu ograničena su neka prava,
  1 bod
 18. sivko

  Kakve su prognoze za kaznu?

  Nije zadržana niti je lišena slobode tako da joj to neće uračunavat u kaznu.Ono vrijeme koje je bila uhićena bit će joj uračunato.
  1 bod
 19. Potvrda iz sustava e Građanin je valjani dokument. A ovjera kopije osobne je potrebna samo ako je tako naznačeno u natječaju.
  1 bod
 20. U reviziji se ispituje je li sud pravilno primijenio zakon, odnosno postoje li neka dvojbena pravna pitanja koja nisu bila ispravno riješena, ili nisu bila riješena i tumačena na način na koji to čine drugi sudovi RH. To je izvanredni pravni lijek i nije žalba u pravom smislu, služi za ujednačavanje sudske prakse. Sudski predmeti moraju jednom biti konačni i ne bi trebalo biti žalbi do unedogled.
  1 bod
 21. Ruby_Danderfluff

  Otpad u bunar

  Trebali biste pogledati Odluku o komunalnom redu Vašeg grada ili Općine, pa ako nešto takvo nađete tamo, javite se komunalnom redaru. Iako, vrlo vjerojatno takvo što neće biti definirano komunalnim redom, ali predstavlja prekršaj po čl. 167. Zakona o održivom gospodarenju otpadom, pa predlažem da se javite i inspekciji zaštite okoliša.
  1 bod
 22. To zavisi od DO i suca istrage
  1 bod
 23. Vlasnici firme koji su ujedno bili direktori nemaju pravo na naknadu s burze. Direktori koji su dobili otkaz, a imaju za pravne pretpostavke imaju pravo na naknadu.
  1 bod
 24. Policija nije ni ovlaštena ni osposobljena da svjedoči o nečijem psihičkom stanju. Ako se nema više prava žalbe može se ići sa izvanrednim pravnim lijekom po čl.213-216 https://zakon.hr/z/52/Prekršajni-zakon Ovi znaju pomoći i uputiti http://sos-rijeka.org/pokretanje-i-tijek-prekrsajnog-postupka-u-slucaju-nasilja-u-obitelji/
  1 bod
 25. Podržavam, nema volontiranja ako ste u radnom odnosu, i nema dobrovoljnog neplaćenog rada, to je svojevrsni djelomični rad na crno. Prijavite inspekciji rada jer se radi o većem broju prekovremenih sati nego što je dopušteno, i koji nisu bili niti plaćeni. Možete ih dokazati svojim vlastitim evidencijama i iskazima inspekciji rada, te eventualnim prijavama u terminal, snimkama video-nadzora dolazaka na posao i slično. Ako je posao bio odrađivan subotom, to se negdje mora vidjeti.
  1 bod
 26. Jeste li pisanim putem zatražili od poslodavca isplatu za prekovremeni rad tj. jeste li ikada podnijeli zahtjev za isplatu prekovremenog rada? Ovo bi bila prva radnja, a ako bi Vas poslodavac ignorirao, tada možete tužbom potraživati svoja prava. Također, nema razloga da poslodavca već sada ne bi prijavili inspekciji rada.
  1 bod
 27. Vidljivost - gol hodao po svom balkonu usred noći (mrak, nitko ga nije vidio, nema posljedica) nasuprot gol hodao usred dana (vidjeli ga susjedi, vrijeđanje moralnih osjećaja građana, prekršaj). Vremenske prilike - isto kao i prethodno - kiša, oblačno, magla...
  1 bod
 28. Vaš stan, vaš novac od prodaje. Niste mu dužni ništa dati.
  1 bod
 29. Da, smije slikati i poslati policiji (ima i aplikacija namijenjena baš za to), ali policajci (ili prometni redari) izlaze i piše kaznu samo ako i sami zateknu prekršaj.
  1 bod
 30. Smije slikati bez ikakvih ograničenja obzirom da se auto nalazi na javnoj površini. Može također i prijaviti policiji ali prvo ide obavijest o počinjenom prekršaju itd., mislim da od toga nema ništa.
  1 bod
 31. usporedni izračun svih mirovina.makroenabled.xlsm
  1 bod
 32. Dragi ljudi, molim Vas za pomoć. Moj otac je kupio u ožujku 2010 godine livadu te ju nikad nije upisao u zk i/ili katastar (imamo ugovor ovjeren kod bilježnika te je platio porez na promet nekrenina - imamo i to rješenje). Te smo u posjedu te nekretnine od dana kupnje. Sjeća se i da je taj nasljednik vozio oca kod bilježnika. Taj prodavatelj je umro, nakon njegove smrti, nasljednik tu nekretninu (livadu) prodaje trećoj osobi, koja se i uknjižuje kao vlasnik (to se dogodilo 30.05.17.). Dok sam to shvatio, poslao sam putem vibera i maila novom vlasniku da je to moje vlasništvo (poslik
  0 bodova
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00
×
×
 • Napravi novi...