Jump to content

Najaktivniji članovi


Popularni sadržaj

Showing content with the highest reputation since 09.07.2020 u svim područjima

 1. 2 bodova
  G-man

  Prijetnja smrcu i zle namjere

  Ovdje postoji nekoliko kaznenih djela prijetnje iz čl. 139. Kaznenog zakona (svaka prijetnja je zasebno kazneno djelo), vrlo vjerojatno i kazneno djelo nametljivog ponašanja iz čl. 140. KZ-a. Budući je Vaša djevojka bila u neformalnoj istospolnoj zajednici sa drugom ženom (ako sam Vas dobro shvatio), tada se prijetnje prema njoj tretiraju kao kvalificirani oblik (stavak 3.), a prema Vama bi išao stavak 2., što znači da imate rok od 3 mjeseca od zaprimljene prijetnje da podnesete prijedlog za progon (nakon proteka tog roka, DORH više neće imati mogućnost procesuirati je). Glede ovog - prema praksi, ovo bi više potpadalo pod stavak 1. prijetnje budući sama prijetnja nije dovoljno konkretizirana (znam da zvuči pomalo apsurdno, ali tako je kako je), a stavak 1. prijetnje progoni se privatnom tužbom, dakle nema DORH-a, već biste Vi morali podnijeti privatnu tužbu. Glede nametljivog ponašanja, Vaša djevojka bi to morala prijaviti, jer bez nje, kako dokazati to djelo? Ishod? Ukoliko bi ovo bila prva kaznena djela, najvjerojatnije uvjetna osuda (osim ako bi se radilo o stjecaju nekoliko djela, tipa preko 3, onda bi možda išla djelomična uvjetna osuda ili čak i bezuvjetan zatvor, iako ovo potonje ipak manje vjerojatno), zajedno sa sigurnosnom mjerom zabrane približavanja, uznemiravanja i uhođenja, moguće i obveznog psihijatrijskog liječenja, jer ova druga žena očito ima ozbiljnih mentalnih problema. Međutim, sve to bez Vaše djevojke ne bude moguće, stoga je prvi korak nju uvjeriti u to. Imate i Udrugu za podršku žrtvama gdje se Vaša djevojka može obratiti za pomoć, pa je možda oni uspiju uvjeriti. Status quo neće riješiti ništa već samo eskalirati stvari do granice koju ste i sami spomenuli. A to nije rješenje, već novi i mnogo ozbiljniji problem.
 2. 2 bodova
  Od srca hvala na odgovoru. I opcenito, hvala sto postoji ova stranica i ljudi kao Vi sa kojima "mali" covjek moze komunicirati,. Ja Vas ne mogu dovoljno nahvaliti. Koliko pomoci se nade u forumima...TOP !!! Molim Vas, nemojte prestati postojati i primite obilje zahvalnosti s moje strane. Da, pretrage su bile zakonite, jos je mobitel sada na pregledu-sto ce odigrati vaznu ulogu. Imamo izabranog branitelja koji se jako trudi. Sto se mladica tice, imam osjecaj da je shvatio iako je to kod tinejdzera jako tesko dokuciti. Hormoni ih pucaju i ponekad kao da je za pet minuta vec drugacije. Iza sebe ima dugogodisnje problematicne obiteljske okolnosti i rastavu braka svojih roditelja a to itekako na njega utjece. Bude li upisan - jako ce mu biti tesko naci posao ( sto je i bez dosjea tesko ). Ali, ovaj tracak nade kojeg smo od Vas primili, veoma nas motivira jer smo od beskorisnog "googlanja" do sad imali jako crnu prognozu. Jos jednom hvala.
 3. 2 bodova
  Ne. Auto možete uvesti u Hrvatsku, platiti carinu, PDV i posebni porez, registrirati ga i onda smijete voziti.
 4. 2 bodova
  cromoto

  Optužni prijedlog (alkohol)

  Evo danas stigla presuda nakon sto sam na sudu iznio obranu, 6000kn +500kn troskovi suda i ocevida, te zabrana upravljanja vozilima B kategorije 1mj. Imam pravo platiti 2/3 od ovih 6000kn, tako da ukupni trosak iznosi 4500. Sad me zanima, od kada počinje teći zabrana voznje za mene? Od primitka ovd presude, ili moram jos odvojeno dobiti neki papir?
 5. 1 bod
  Monique

  Redoslijed alimentacija

  Ovrha od dede prema ocu iz 2016 je protuzakonita jer je otac postao skrbnik 1.4.2015. i gotovinski plaćao djedu zaostatke. Jednom tužbom otac je zaustavio alimentaciju nakon 2/2018. Druga tužba od 2/2018 kojom se utvrđuje iznos zaostataka i kamate skida se sa računa od 4/2016 do danas i još nije zakazanoj ročište. Fala na pažnji Očevidnik ovršenika je potreban da se utvrdi zašto se alimentacija ne može naplatiti od drugog roditelja kako bi u postupku potraživanja od roditelja majke mogli ostvarit pravo na alimentaciju. U postupku potraživanja alimentacije od majke sud je utvrdio ne posjedovanje ničega pa promjena sredstva naplate nema svrhe. Kako je postupak naplate od dede obustavljen jer nemogućnost naplate od majke nismo dokazali u postupku od 2018 do 2020 (majka sporadično radi od 2018, upitno je da li uopće prima plaću, do 2018 nikad nije bila zaposlena 35g) interesira me da li bi pribavljanje očevidnika od majke rezultiralo mogućnošću naplate od dede ili bi sud riješio : -kad se riješi ovrha prema dedi naplatite se od majke Majka plaća zaostatke alimentacije svom ocu zbog čega ne može plaćati alimentaciju ocu za isto djete koje je promijenilo skrbnika 2015. Kako su dedina i očeva ovrha prema majci alimentacije da li se primjenjuje pravilo ko prvi njegova djevojka ili postoji način da se naplati od roditelja majke ako se ne može naplatiti od majke? Borbena7 hvala unaprijed
 6. 1 bod
  Zoggy

  Pripravnik (vježbenik) na HŽ

  Hvala Vam na trudu i na iscrpnim odgovorima. Lp.
 7. 1 bod
  Da, ne bih trebalo, jer kao radnik u dopunskom radnom odnosu imate pravo na godišnji odmor, ali i na sva druga prava koja su utvrđena kolektivnim ugovorom.
 8. 1 bod
  Borbena7

  Oporuka

  Bitno je da je vlastoručno pisana i potpisana. Možete je pisati i velikim tiskanim slovima, mada je bolje pisanim. Ako je na više listova, tada možete potpisati svaki taj list. Zatim je dobro navesti datum i mjesto kada je oporuka sastavljena. I naravno, bitno je da je sadržaj precizan i jasan.
 9. 1 bod
  Mislim da je pitanje usmjereno na čl. 82. st. 1. vezan uz 78. st . 2. ZOR, odnosno ima li uz GO u školi gdje nastavlja radni odnos, pravo na isplatu naknade za neiskorišteni GO u školi gdje mu je prestao radni odnos.
 10. 1 bod
  Provjeri na MUP-ovim stranicama stanje bodova, da nebi s ovih 9 bilo sveukupno 12 ili više. Preporučam kazne prerasporediti mami, tati, bratu, stricu i sebi jer ako će sve ic na tvoje ime osjetno ćeš dugo biti bez vozačke dozvole
 11. 1 bod
  Nije uopće bitno što je jedna te ista kamera.Za prvi prekršaj (koji dođe) bit ćeš nekažnjavan pa će u kazna bit manja. Ukupno ćeš dobit 9 bodova. A uz bodove ide i zabrana vožnje.Za drugi put najmanje 3 mjeseca a za treći najmanje 6 mjeseci. Čl.53 st.4,9 i 11 https://www.zakon.hr/z/78/Zakon-o-sigurnosti-prometa-na-cestama
 12. 1 bod
  On se može samo žalit na nedostavu podataka a suca ne zanima da li bi sada netko platio kaznu a nije je ni moguće platit jer policija neće ništa poduzimati što se tiče utvrđivanja tko je vozio i da pokrenu prekršajni postupak.A sudac ne može donesti presudu za brzinu jer to po nalogu nitko nije ni tražio. Tu je samo direktor kriv bez obzira što je u pitanju samo jedan korisnik vozila.
 13. 1 bod
  Sad se samo direktor može žalit da nije dobio obavijest da pošalje podatke. Više brzina kao prekršaj ne postoji u ovom slučaju.Neće nikoga više teretiti za to.
 14. 1 bod
  Borbena7

  Prosjek plaće za godišnji odmor

  Odredba ugovora nije važeća, jer nije u skladu sa čl. 81. Zakona o radu. Da je tumačenje poslodavca točno, tada nam zakoni ne bi ni trebali. Možete mu zaprijetiti inspekcijom rada, a u konačnici ako ne uskladi svoj rada sa Zakonom svoju pripadajuću, a neisplaćenu plaću ćete morati ostvarivati sudskim putem. Pa će na kraju osim isplate tog dijela plaće, trošak spora također pasti na njegov teret.
 15. 1 bod
  jaspel1

  Prijetnja smrcu i zle namjere

  G-man, najiskrenije se zahvaljujem, na Vasem vremenu i znanju koje ste podijelili samnom, hvala na svim savjetima. A ovaj ljudski, psiholoski dio u zadnjem postu, kapa do poda, iskreno, iskreno i veliko hvala na svoj pomoci! Svako dobro Vam zelim.
 16. 1 bod
  G-man

  Prijetnja smrcu i zle namjere

  Gledajte, teško je bilo kome ovdje napisati bilo što iole smisleno ukoliko osoba koja je pogođena nedjelima druge osobe ne želi inicirati institucionalne mehanizme rješavanja. Bez zamjere.
 17. 1 bod
  sivko

  Zabrana ulaska u zemlje eu

  Znači nije imala vizu/odobrenje boravka.Sve ok.Vodit će je u SIS-u da joj je odbijen ulazak a vidjet će svi u schengenu koji budu skenirali putovnicu uključujući i graničnu policiju RH.
 18. 1 bod
  rozenaočale

  zaštita prava majke

 19. 1 bod
  Borbena7

  Sapunica brakorazvodne

  Prilično ste ovo nejasno napisali. A strana nikada nije povukla tužbu? B strana se nada kakvom dogovoru? I u kojoj fazi je sudski postupak?
 20. 1 bod
  Borbena7

  Prava upomoc

  Životinje zbrinite sukladno svojim mogućnostima ili obavijestite nadležnog veterinara koji bi Vam trebao dati upute kome da se obratite. A račune niste dužni plaćati umjesto nje, odnosno ne plaćanje za Vas ne uzrokuje nikakve posljedice.
 21. 1 bod
  Borbena7

  Godisnji odmor

  Razmjerni dio godišnjeg odmora izračunava se na način da se odredi 1/12 od punoga godišnjeg odmora na koji bi imali pravo za tu godinu i taj iznos se pomnoži sa brojem mjeseci trajanja radnog odnosa. Probni rok se računa isto kao i svaki drugi rad. Trebali ste dobiti odluku o korištenju godišnjeg odmora sa točno utvrđenim početkom i završetkom godišnjeg odmora. Godišnji se isplaćuje samo, ako Vam poslodavac nije omogućio korištenje godišnjeg odmora.
 22. 1 bod
  Spitfire

  Žalba koja to (ni)je

  Stvarno zanimljivo pitanje zbog čega je i meni trebalo malo više konzultacija, no ni tu mišljenja nisu jednoznačna. Dakle da, stranka bi i u rješenju kojim se obustavlja postupak u povodu odustajanja od žalbe imalo pravo na pravni lijek-žalbu drugostupanjskom tijelu. Međutim nakon svega, mišljenja sam da bi u toj žalbi na rješenje o obustavi postupka ako stranka opet ne plati pristojbu imalo se osnova za čl.19 jer je tijelo koje je bilo nadležno postupiti po zahtjevu, u tome dijelu koji se tiče pristojbe postupilo tj., pozvalo je stranku da u određenom roku uplati pristojbu.
 23. 1 bod
 24. 1 bod
 25. 1 bod
  Hvala na savjetima i odgovorima!
 26. 1 bod
  sivko

  Podizanje osobne iskaznice

  Za produženje osobne tj.izdavanje nove nije im trebala nova suglasnost.
 27. 1 bod
  sivko

  Idem na bolovanje, kako sa plaćom?

  Po ku za trgovinu iznosi 80%.
 28. 1 bod
  Da, i iskustva ljudi s foruma potvrđuju da je tako... Npr u jednoj temi imamo gospodina koji je vozio C kategoriju a ima samo B kategoriju pa je dobio kaznu po članku 216. a ne po članku za neupisanu kategoriju. Dakle full pansion.... Sve je točno, samo nije 3 boda za ovaj prekršaj nego 6.
 29. 1 bod
  Borbena7

  Prava upomoc

  Roditelji kao baka i djed imaju pravo na održavanje odnosa sa unučadi, tako da se sa takvim zahtjevom mogu obratiti CZSS, a oni će ih dalje uputiti u postupak. O kakvim životinjama je riječ? I na koga glase računi koji dolaze?
 30. 1 bod
  Puno hvala na odgovoru.
 31. 1 bod
  Borbena7

  Podizanje osobne iskaznice

  Prijavljeni su na temelju suglasnosti prethodnog vlasnika, i tu nema ništa sporno. Vi kao novi vlasnik ste ih trebali odjaviti, a kako to niste napravili, smatra se da nemate ništa protiv. Tko šuti smatra se da pristaje (Qui tacet consentire videtur).
 32. 1 bod
  Može, jedno je od drugog neovisno, dosta ljudi misli da se mora prvo utvrditi da je počinjeno kazneno djelo da bi mogli ići u naknadu štete zbog počinjenog kaznenog djela, ali to u sebi nosi određenu vrstu rizika. Prvo, pitanje zastare - ako je osuđen, to je u redu, tada se zastarni rok produljuje za vrijeme apsolutne zastare za kazneno djelo. No ako su oslobođeni (a i dalje postoji povreda prava osobnosti s obzirom da je kaznena odgovornost uža od građanske), a istekao je rok od 5 godina za naknadu štete, istu više nije moguće potraživati. Osim toga, u građanskom postupku se ne utvrđuje da je nešto kazneno djelo, već da je radnja tuženika, bila ona protupravna ili ne, bila u uzročnoj vezi sa štetom koja je nastala tužitelju. Primjerice, može se dogoditi da je za uvredu protekao rok od 3 mjeseca za podnošenje privatne tužbe, ali je svejedno moguće tražiti naknadu štete zbog povrede prava osobnosti na čast i ugled, pa će se onda u građanskom postupku utvrđivati je li to bila uvreda ili nije bila. Ili bilo koji drugi razlog zbog kojega kazneni progon nije moguć. Nadalje, čak i kad u kaznenom postupku potražujete naknadu štete kroz imovinsko-pravni zahtjev, u 80% slučajeva ste i dalje upućeni u parnicu radi ostvarenja svog prava, tako da... Imati pravomoćnu kaznenu presudu pomaže, ali nije potrebno, kao što kaže i citirani članak o prethodnom pitanju.
 33. 1 bod
  Makita

  Idem na bolovanje, kako sa plaćom?

  Hvala Borbena7, javim popodne sadržaj Ugovora o radu na neodređeno
 34. 1 bod
  Borbena7

  Idem na bolovanje, kako sa plaćom?

  Zakon o zdravstvenom osiguranje koji kaže 6. mjeseci.
 35. 1 bod
  Borbena7

  Idem na bolovanje, kako sa plaćom?

  Kolektivnim ugovorom je možda uređeno da imate pravo na naknadu plaće za vrijeme bolovanja u visini 70% od plaće ostvarene u prethodna tri mjeseca neposredno prije nego je započeo bolovanje. Također pogledajte ugovor o radu tj. da li odredbama za smanjenje i povećavanje plaće upućuje na Kolektivni ugovor ili Pravilnik o radu.
 36. 1 bod
  sivko

  Vožnja A kategorije s B kategorijom

  Kazna je 10-20 000 kn +bodovi+zabrana.Za kazne preko 2000 nema plaćanja 50% nego 2/3 u zadanom roku.
 37. 1 bod
  sivko

  Tjelesne ozljede

  Doći će i poziv sa suda.Policija pa DO pa tek onda sud.
 38. 1 bod
  Ruby_Danderfluff

  Olajavanje po fejsu

  Kod FB-a imate opciju da glede objava prijavite neželjeni sadržaj. E sad, imate li razloge da bi se to uvažilo, to ne znam, ali možete ići od objave do objave i pokušati ukloniti, ali bojim se da je to Sizifov posao. Privatne tužbe za klevetu protiv svih koji su iznosili ili čak prenosili lažne činjenične tvrdnje o Vama, i to je mukotrpno. Možda je jedina opcija pognuti se i čekati da prođe.
 39. 1 bod
  hetta

  Lječnički pregled prije početka rada

  ...jer nikakvi troškovi zaštite na radu ne smiju teretiti radnika. Skladištar će vjerojatno biti posao sa posebnim uvjetima rada, ne bi mu rekao poslodavac inače da obavi pregled (iako mu nije dao ni odgovarajuće upute, ni išta slično, ja recimo ne bi ni radila kod takvog poslodavca, ali to je druga tema). Pa u skladu s tim MORA vratiti sredstva plaćena za pregled. U suprotnom je u prekršaju prema Zakonu o zaštiti na radu, čl. 17. st. 6.
 40. 1 bod
  Sailor1

  zaštita prava majke

  Sve je ovo lijepo napisano i logično , vrijedan dio je taj koji se odnosi na preporuku što učiniti za popraviti situaciju ali na žalost za suradnju je potrebno dvoje razboritih ljudi a to često nije slučaj kao što nije ni u našem slučaju .
 41. 1 bod
  tbrez@

  zaštita prava majke

  Čitam i pratim ovu temu, moram priznati, neke postove s gađanjem. Pravni odgovor dala Vam je moderatorica u drugom postu teme. Sve ostalo su mlaćenja prazne slame. Dječja prava zaštićena su među ostalim međunarodnom Konvencijom o pravima djeteta, i na temelju te konvencije implementirana u ostale podupiruće zakone. Djeteta, a ne majke. Jer dijete, je ovdje najnezaštićenije i svi postupci i radnje trebaju ići u smjeru zaštite djeteta. Prava i obaveze roditelja, oba roditelja, su jednaka po svim zakonima, osim ako to pravo nije uskraćeno, što pretpostavljam da ovdje nije slučaj, jer bi sud uskratio viđenje i boravak djeteta s tim roditeljem. Dakle, pojmovi „pupčana vrpca“, „dojenje“ i slični tome su pljuska svim roditeljima koji nisu u mogućnosti biološki tako funkcionirati (očevi, posvojitelji, skrbnici) jer ih ta biološka funkcija ne kvalificira automatizmom kao dobre, prave ili kakve već i u bilo kojem smislu superiornije roditelje s određenim prvenstvom u roditeljstvu. „Otrov razvoda“ je pojam i definicija koja je prisutna i u ovoj temi. Dvoje partnera koji zbog nekog prijepora (preljub, neslaganje oko zajedničkih interesa i sl.) prekidaju svoju zajednicu i partnerstvo, povrijeđeni i uvrijeđeni nastavljaju međusobni sukob ne birajući sredstva a koristeći se manipulacijom nekih svojih prava, pri čemu u pravilu stradavaju djeca, koja su u tome nezaštićena, nevoljna za zauzimanjem strana. Preko djece se pokušava napakostiti drugom roditelju. Djeca su tu kolateralne žrtve, a zbog rane dobi to na njih ostavlja nepopravljive posljedice. Ljubav je ono što svako dijete treba i svaki roditelj mu je dužan dati. Dijete okruženo ljubavlju može nesmetano napredovati i rasti. Ostali uvjeti tu ne igraju važnu ulogu, jer će se zadovoljno i sretno dijete prilagoditi situaciji. Jer inače, po suprotnoj tvrdnji, svako dijete koje živi u posvojiteljskoj ili udomiteljskoj obitelji, o kojemu se brinu djedovi, bake, strine ili ujaci umjesto roditelja koji nisu prisutni jer nisu živi ili jer rade neki specifičan posao na drugoj strani planete ili van planete, ne mogu biti sretna i imati sretno djetinjstvo i normalno odrastanje? Djetetu treba ljubav, a ne sukob i rat. Roditelji koji ne žive zajedno, ne žive zajedno zbog nekog prijepora koji ih je i razdvojio. Taj prijepor i povrijeđenost, ne ulazeći u detalje i razloge ih tjera da najčešće gledaju svoje interese, a ne interes djeteta koji bi im kao roditeljima trebao biti prioritet i postaju sebični, gledajući samo svoj interes i na svaki mogući način napakostiti drugom roditelju, umjesto da se posvete roditeljskoj ulozi i djetetu. Sudovi generalno donose u većini slučajeva rješenja u kojima će i roditelj koji ne živi s djetetom moći se posvetiti roditeljskoj ulozi i provesti kvalitetno vrijeme i druženje s djetetom. To kvalitetno vrijeme je vrijeme kojeg će se dijete sjećati, iako to bilo pola sata provedeno u parku ili sat vremena u zoološkom vrtu i sl. iako će s tim roditeljem provesti cijeli dan. Naravno, to vrijedi i za drugog roditelja. Najveći problem je alijenacija, odnosno otuđenje djeteta od roditelja. To je najveći propust roditelja i institucija, jer samo dijete ima pravo na oba roditelja, a u tom slučaju je dijete zakinuto za jednog roditelja, a odgovornost je na svima. Uključene institucije, sudovi i CZSS će u skladu s nekim zakonskim ovlastima i mogućnostima donijeti neke odluke odnosno presude, neki put ispravne, neki put manje ispravne, negdje će uslijed pritiska ili manipulacije potpuno promašiti i podbaciti. Institucije će djelovati prema zakonima i nekim svojim šprancama. Ne smiju se na osobnoj razini uključiti u slučaj jer tada gube nepristranost. Dakle, dijete u svim takvim slučajevi ostaje ipak prepušteno na ljubav ili sebičnost najbližih. Stoga apeliram na sve da se roditeljima u takvim slučajevima savjetuje sebedarje prema djeci i stavljanje potreba djece ispred sebe samog, a ne na poticanje sukoba i netrpeljivost među roditeljima, a i ostalim članovima djetetove obitelji. Interes djeteta mora biti ispred svih interesa! Naravno, roditelji koji su u sukobu, ranjenog ega u takvim situacijama će teško razumno to procesuirati i prihvatiti, to je njihov obrambeni mehanizam i ne treba nikoga osuđivati zbog toga. Utjecanjem na njih pozitivnom energijom, razgovorom i protekom vremena u većini slučajeva će doći do tolerantnijeg odnosa naspram drugog roditelja, a samim time i kvalitetnije atmosfere u kojoj će dijete odrastati. U slučajevima gdje to nije moguće, a i gdje se sumnja da su odluke drugog roditelja ili presude i odluke nadležnih institucija suprotne od dobrobiti djeteta, roditelj ili blizak član obitelji, dužan je reagirati i prijaviti nadležnim institucijama, koje su dužne prema važećim zakonima reagirati promptno. Zaključno, naravno da je svaka situacija specifična sama za sebe, da je teško bilo kome u nekoj situaciji odvagnuti ispravno, naravno da svi griješimo. Ali ako se vodimo ljubavlju prema djetetu, bili mu mi roditelj, djed, baka, strina, to dijete treba ljubav. I zaslužuje ljubav. Ako se time vodimo i damo mu ljubav, ne možemo pogriješiti. I ako mu damo ljubav, makar samo mi, ta ljubav mu može biti presudna da se uspije razviti u normalnu osobu, koja će također moći dati ljubav i znati voljeti. Svojom će ljubavlju nagraditi nas i samo po sebi to je uspjeh. Dijete ne zanima sud ni sudske presude temeljene na satima ili danima u mjesecu. Djetetu su dovoljni trenuci provedeni u sreći i smijehu, bez straha. Bez obzira na dob.
 42. 1 bod
  Jack Butler

  revizija

  Ne. Sudovanje u dva stupnja je pravilo. Po meni je prijašnje rješenje bilo upitno jer je postojala nejednakost među strankama ovisno o VPS-u, odnosno neki su imali pravo na redovnu reviziju, a neki ne samo zato što je njihov zahtjev bio manje vrijednosti. Sadašnje rješenje je po meni puno bolje. uvijek je netko izigran kod izmjene bilo kojeg zakona, a posebno postupovnog. Bitno je da nisi izgubio pravo na pristup Vrhovnom sudu, a Ustavnom se uvijek možeš obratiti.
 43. 1 bod
  Ništa ne možete poduzimati dok oni ne pokušaju ovrhu na odabranom predmetu i sredstvu ovrhe.
 44. 1 bod
  Borbena7

  Promjena prezimena djetetu

  Da. Postupak oduzimanja roditeljske skrbi je drugi, zaseban postupak.
 45. 1 bod
  Napisat će poslodavac da je neizostavno potreban taj dan ali ta šema neće trajati unedogled (dobit će drugi poziv za drugo ročište)
 46. 1 bod
  Skywalker007

  Privremeni status hrvi

  Piše u zakonu svašta ali to ne vrijedi za HZZO komisiju, uglavnom svakako vam vrijedi pokušati ostvariti 100% bolovanje ali osobno od nas 6 koji smo u postupku nitko nije dobio. Možete predati ali možda najbolji savjet je koji ja nisam poslušao je bio da ostanem raditi i da HRVI rješavam da nitko ne zna i kad ostvarim za trajno tek onda podnesem za ostvarivanje mirovine. Ovako vam se može dogoditi da odete na bolovanje ono može biti 100% ali i ne mora, vaš liječnik opće prakse vas je dužan poslati na medicinu rada nakon 1 godine bolovanja i onda ako još niste ostarii HRVI za stalno mogu vas poslati u invalidsku mirovinu ali profesionalnu nesposobnost koja je 20 % manja od bilo koje druge. A onda opet imate postupak takve invalidske prebacivati u invalidsku braniteljsku. Uglavnom dobro se raspitajte što je za vas povoljnije jer ja osobno nisam poslušao dobar savjet.
 47. 1 bod
  silentee

  Razvod braka

  Rečenicom Zna li netko da li bi s ovakvim ponašanjem oca prema djetetu postojala mogućnost da izgubi skrbništvo vi ste dokazali radnje protivno djetetovim potrebama ako je tu sa takvim ocjenama i suprug cszs sa svojim ovlastimamože u krajnjoj mjeri i djete izuzeti od oba roditelja!!! razmislite što ste opisali pa pročitajte od mojeg prvog posta ,,,gdje institucije zbog maloljetnog djeteta koje zbog potrebe prava na oba roditelja dakle njegovo pravo ne vaše koje se u sudskoj praksi gleda kao prioritet prilikom odlučivanja,,, ključni temelj da svi roditelji konačno shvate a tako počinje svaka rasprava na sudu gdje se odlučuje o nekoj odluci u korist djeteta,,,tu smo zbog djece i samo djece gledati će se samo radnje koje su usmjerene na dobrobit djece te se neće gledati na možibetna roditeljska prava,,,a posebno izabrani suci 2014 podučeni u bruesselu koristit u praksi protokole o obiteljskom nasilju, prilikom zlostavljanja i zanemarivanja djece,,,kao i pregršt novih pravilnika i izmjena zakona koji se usaglasio sa evropskim,,, dakle ne uusmjeravati energiju gdje vam je ključno osporavati roditeljske kompentencije i željom u mogućnost da izgubi skrbništvo zato jer vaše djete ima pravo na oba roditelja te mu vi to pravo pokušavate oduzeti i usmjeravate energiju prema tom cilju ste shvatili pojam radnji za dobrobit djece pa makar bio najgori otac na svjetu njega od djeteta može odvojiti mjera prebližavanja (kod žurnih postupanaj) sudska odluka ili presuda i ništa drugo (žurno )te radnje koje su direktno štetile psihofizičkom razvoju djeteta zbog čega osjeća traume, ,,,
 48. 1 bod
  silentee

  Razvod braka

  poštovanje, Da bih pohvatao konce i tijek problematike a iz izznesenog zaključujem, Prvi dio mi ima nekoliko ne logičnosti, ako razvod traje godinu dana i vi ste upućeni kod medijatora a on je neovisna zadnja prepreka ili spas braka kako se uzme prije tužbe,,,imate zajedničko maloljetno dijete što vas u startu uvjetuje na godinu dana mirenja gdje institucije zbog maloljetnog djeteta koje zbog potrebe prava na oba roditelja dakle njegovo pravo ne vaše koje se u sudskoj praksi gleda kao prioritet prilikom odlučivanja. Dakle ako ste poslani medijatoru to znači da netko od vas dvoje ima tračak nade da bi brak se mogao spasiti jer ako ste obadvoje suglasni oko rastave medijacija nema potrebe, dalje to znači da ste pri centru za socijalnu skrb vaša područna jedinica prošli obavezno savjetovanje prije rastave braka, podnjeli davno zahtjev za istim, pokrenuli postupak pokretanja rastave braka i to prije savjetodavnih razgovora iz nadležnosti CZSS PITANJE vrlo bitno dali individualno što će mi zapravo dati odgovor na sva pitanja,,, Nadalje to znači da pri centru za socijalnu skrb postoji i prikupljena dokumentacija jer će oni pisati mišljenje za potrebe suda prilikom tužbe za rastavu braka, njihova ocjena kompentencije roditelja. na OBAVEZNOM savjetovanju prilikom rastave braka pokušavate postići cilj zajedničkog skrbništva nad mlt djetetom to je primarni cilj u prijevodu vi i suprug se dogovorite oko plana skrbištva djeteta, tek onda dolazi opet OBAVEZNA ali samo prva od predviđene tri medijacije gdje ovlašteni medijator pri obiteljskom centru s razlogom neovisan (dakle nema nadređenog u CSZS) dakle pretpostavljam ako se nije djetetu javio godinu dana da nema ništa protiv da skrništvo pripadne vama, ako se niste uspjeli dogovoriti prilikom savjetovanja u cszs svoje pravo na skrbništvo ostvarujete na sudu prilikom tužbe za razvod braka koji podnosi jedan od roditelja a poslije sprovedene medijacije ( ako je neuspješna) u roku 0d 15 dana. Vrlo bitno a prolazi ispod radara je ocjena spremnosti roditelja na zajedničku suradnju te spremnost da se ostvari plan zajedničke skrbi djece ponavljam vrlo bitno jer sud tu činjenicu te spremnijeg roditelja na suradnju drži kompententnijeg za skrbnika.(u prijevodu da se dogovorite a ne da o tome odlučuju institucije) Dakle opisao sam tijek rastave kada postoji zajedničko maloljetno dijete i ne može drugačije biti vi ste došli do medijacije prošlo je godinu dana s razlogom gore opisanim i cszs je odavno vjerovatno upoznat sa vašim problemima a kada su povrede djetetovih prava 177 članak KZ_a zapravo ih obavezuje po obiteljskom i zakonu o socijalnoj skrbi na žurno postupanje. otuda i nelogičnosti vašeg opisa problema. stvarno ne sumnjam ali u dobroj vjeri mislim da ste nešto prešutjeli jer po opisanom nema šanse da nebi bilo postupanja institucija po opisanom naročito navod gdje tvrdite da ste prilikom upisivanja OBAVEZNOG predškolskog odgoja propisano zakonom i pravilnikom RH morali jer otac nešto nije htio učiniti a to nije samo povreda djetetovih prava već je to uskraćivanje temeljnog prava djeteta na obrazovanje što je čak i u povelji UNICEFA tvrdnja da je zbog oca vašem djetetu uskraćeno pravo na obrazovanje da vi odlazite u drugi grad u malu školu koja je dobrovoljnog karaktera jer predškolski odgoj podrazumjeva da vi puno prije početka zapravo znate gdje je vaše dijete raspoređeno da će pohađati predškolski,,,sve to tvrditi i biti na medijaciji jednostavno mislim da je čak i nemoguće reagirale bi mnoge institucije po inerciji čak da i vi ne reagirate. (ne vjerujem da ste šutjeli) prilikom savjetodavnih razgovora u centru, obaveznog savjetovanja a kad kažete zapela je medijacija zbog COVIDA dali je u pitanju ta prva obavezna! uz ponoviti ću na zahtjev OBA RODITELJA da ste suglasni da medijacija nema potrebe neke područne jedinice čak zanemare i ono obavezna prva medijacija, već izdaju rješenje o provedbi neuspješne medijacije gdje ste suglasni da šansa za brak ne postoji kao i dogovor oko skrbništva. Oko prijavljivanja na adresu još više je nelogičnosti. ili netko nije sprovodio radnje koje treba i kako treba ili možda vi niste prijavili nešto uglavnom od 2017 godine ste na adresi stana supruga tri godine na osobnoj imati krivo boravište mislim da bi policija prva reagirala jer umemo li u obzir da ste pokušali prijaviti se na tu adresu a imate boravište na osobnoj iskaznici drugog mjesta poicija bi išlaprovjeriti tu činjenicu vi ste još svemu tome i supruga a djetetu je otac vlasnika stana prijavljen na tu adresu mislim da je jednostavno opet nemoguće da suprug može tu nešto zabraniti a pošto je ovdje čak vrlo ozbiljna povreda djetetovih prava po kaznenom zakonu a tiče se promjene obiteljskog stanja djeteta te da cszs sve ovo zna gotovo pa je nemoguće da se desi ovo što opisujete jer u konačnici djelatnike institucija svrstava u saučesnike kaznenih djela za koje su predviđene zatvorske kazne od jedne pa do pet godina S poštovanjem
 49. 1 bod
  G-man

  Olajavanje po fejsu

  Tu ima svega i svačega, uglavnom bedastoća, no neke laži koje su izrečene, bile bi, po mom mišljenju, podložne privatnom progonu u kaznenom postupku za verbalni delikt - klevetu, što znači da biste vi morali inicirati taj postupak, jer DORH u ovakvim stvarima ne postupa. E, sad, koliko imate volje, živaca, vremena, a i novaca (jer angažman odvjetnika kaznenjaka je poželjan) da to istjerate do kraja - sami najbolje znadete. U svakom slučaju, imate pravo da se obratite administratorima portala ili čega već, na kojem se objavljuju takve laži i zatražite njihovu zaštitu u vidu micanja takvih komentara, iako ako grupe nisu javne, ne znam da li postoji i njihova obveza za reakcijom, no većina ipak reagira. A glede ovog - time si možete samo nakopati ozbiljnijih problema za vrat, jer ovo da se prijavi, ide u kazneni postupak, u kojem DORH postupa. Ne bi bilo zatvorske kazne, ali vjerujem da baš i nemate neku strastvenu želju za kaznenim dosjeom u životu, zar ne? Razumijem frustraciju i ogorčenost, ali to se može obiti o glavu, a neki ljudi to ciljano rade baš u tu svrhu.
 50. 1 bod
  Matrix

  Dozivotno uzdrzavanje

  Glede citiranog, bivša supruga može zahtijevati svoj dio bračne stečevine.
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00


×
×
 • Napravi novi...