Jump to content

Najaktivniji članovi

Popularni sadržaj

Prikazuje se sadržaj s najvišom reputacijom, počevši od 08.05.2021 u svim područjima

 1. Poštovane kolege, stigla su Rješenja. Objavljena su pod skroz drugu rubriku, a ne tamo gdje smo gledali rezultate ispita. Igrom slučaja je jedan kolega tamo pogledao… link na poveznicu: https://mpu.gov.hr/javna-objava-rjesenja-o-prijemu-u-drzavnu-sluzbu/22302?nid=9431
  2 reputacija
 2. Krajem 4. mjeseca su rekli da će objaviti u prvom tjednu svibnja. Zvala sam u 7. u petak, rekli su da je procedura u tijeku ali da ne mogu reći kad će objaviti. Natječaj je od prosinca, za početak rada moramo čekati izvršnost..... Potrajati će to još, sve me strah.
  2 reputacija
 3. Nađite neku novogradnju i tražite u gruntovnici presliku očitovanja volje (20 kn mislim da košta) pa po tome napravite.
  2 reputacija
 4. Nema žalbe.
  1 reputacija
 5. Spitfire

  Najam stana

  Poštovana, ja mogu suosjećati s tuđim problemima no nažalost nisam ovdje da bih davao prihvatljive (ili neprihvatljive, svejedno) odgovore nego one utemeljene na propisima. U vašem slučaju, prvi pravni temelj ugovornih odnosa je sam ugovor, drugi je lex specialis ili Zakon o najmu stanova te je treći lex generalis ili Zakon o obveznim odnosima. Odredbu koja bi išla u prilog najmoprimcu o prijevremenom prestanku ugovora na određeno vrijeme u samom ugovoru nemate, kao ni rok za iseljenje. Prema završnim odredbama ugovora navodi se, da se na prava i obveze koja nisu posebno uređena ugovorom
  1 reputacija
 6. Rješenje sa II stupnja sam dobio 05.2019. pa sam se žalio i išao u Zagreb 10.2019.
  1 reputacija
 7. Spitfire

  Unagrđivanje okućnice

  Itekako je njihov problem. Nađete online Odluku o komunalnom redu grada iz 2019 (trenutno važeća) i pošaljete im dopis, pisano, preporučeno i s povratnicom. Tu navedete svoj problem pa neka izvole postupiti i obavijestiti vas o tome što su poduzeli u roku 15 dana temeljem Odluke, citirajući im odredbe čl. 11 st. 4, 5 i 6 (koliko im to nije dovoljno, možete navesti i čl. 2 te čl. 64.) te Zakona o općem upravnom postupku. Ukoliko vas ne obavijeste u tome roku podnesete prigovor čelniku tijela koji treba rješenjem odlučiti o prigovoru u roku 8 dana od podnošenja prigovora. A Ako na kraju niste za
  1 reputacija
 8. Značku su imali a mogao si ih pitat da pokažu i iskaznicu.Čl.17 st.2 https://www.zakon.hr/z/173/Zakon-o-policijskim-poslovima-i-ovlastima https://bjelovar.live/stigao-je-odgovori-vezan-za-nosenje-maski-od-strane-policijskih-sluzbenika/
  1 reputacija
 9. Isto.MVD je samo prijevod nacionalne vozačke. Čl.226 https://www.zakon.hr/z/78/Zakon-o-sigurnosti-prometa-na-cestama
  1 reputacija
 10. vi biste svakako trebali opozvati tu punomoć koju bivši prijatelj ima, i ovjeriti opoziv kod javnog bilježnika. istu punomoć bi onda svakako bilo mudro poslati nekome u CVH i stanici za tehnički pregled ukoliko znate gdje taj prijatelj obavlja tehnički. time biste ga onemogućili u namjeri da registrira nova vozila, produžuje registraciju/tehnički i slično. vjerujem da nakon toga bi dotična osoba bila prisiljena sklopiti s vama ugovor o darovanju tih vozila te ih na taj način prenijeti na sebe
  1 reputacija
 11. robo2912

  uvid u tekući račun ?

  Meni su rekli su banci, da kada osoba premine, njima to prode kroz sustav i oni to znaju. Sve punomoci, kartice racuna i pinovi se blokiraju, tako da nitko ne moze do novaca, kada se zavrsi ostavinska, nasljednik sa tim papirom otide u banku i ima pravo raspolagati sa racunom i novcem, tj. novci se podignu i racun se zatvara
  1 reputacija
 12. Vi dajete ime oca bolnici pri rođenju, a tada centar za socijalnu skrb i matičar pozivaju tu osobu radi priznanja očinstva (dat ćete podatak gdje ga mogu naći, pa će se taj postupak izvršavati sukladno njegovim pravima kao osuđenika). Dok je u zatvoru, ne može plaćati uzdržavanje, ali Vama će otprilike toliko i trebati da postupak okončate, tako da počnite čim budete bili u stanju nakon rođenja djeteta (a on će po presudi biti dužan plaćati uzdržavanje od rođenja djeteta, sve zaostatke).
  1 reputacija
 13. sivko

  Prolazak kroz crveno

  Vozačku ti neće oduzet a novčana će bit smanjena.
  1 reputacija
 14. Vi s tim dugom nemate ništa, pa se ne možete ni pozivati na zastaru, to je u ovlasti osoba koje su naslijedile dužnika. Ne, ako računi ne glase na Vas.
  1 reputacija
 15. Onda im tako i objasniš da nije bilo smanjivanja kazne zbog slabog materijalnog stanja. S koje dvije stvari?
  1 reputacija
 16. Morate platiti novi priključak i sa starim dugom nemate ništa. Javite odgovor hepa.
  1 reputacija
 17. Neće ti se svidjeti moj odgovor, ali....jedino da prijaviš inspekciji rada. I to obavezno da navedeš da se prijava odnosi i na radne odnose i na zaštitu na radu. I ne može biti anonimna jer moraš dobiti njihov izvještaj. Pa i poslodavac, koji će te onda morati staviti na neko manje opterećujuće radno mjesto, ako je tako kako kažeš. I ako ne ide nikako drugačije - premlad si da bi zbog nekog usranog posla ostao invalid. Traži drugi posao.
  1 reputacija
 18. Mogu, na način da se dio troška koji pripada punomoćniku uplaćuje u korist njegovog računa. Nema pravila, ima i jednog i drugog.
  1 reputacija
 19. dal se mogu onda ovrhovoditelj i punomocnik dogovoriti da punomocnik svoje usluge naplacuje direktno od ovrsenika? dal je to inace praksa ili je praksa da ovrhovoditelj naplacuje pa onda placa opunomoceniku?
  1 reputacija
 20. Pozdrav kolege, je netko od vas možda zvao ministarstvo ovaj tjedan da pita hoće li uskoro Rješenja?
  1 reputacija
 21. sivko

  Zoooss vs kazneni zakon

  Nema zapreka. Najvjerovatnije uvjetna,ovisno o okolnostima nezgode.
  1 reputacija
 22. vrijedi gornji savjet, pokušati se dogovoriti u policiji ili naći odvjetnika i paziti na rokove
  1 reputacija
 23. Ako ti nije određena neka posebna mjera, a za ovo kazneno djelo neće biti, normalno putuješ bez ikakvih problema.
  1 reputacija
 24. Gorko

  Ovrha

  U redu hvala Vam puno na odgovorima, znaci temeljem takve ovršne isprave mogu samo ici preko Fine ako sam dobro shvatio, s tim da namjeravam otplaćivati dug mjesecno kako do istoga ne i ni došlo
  1 reputacija
 25. Da, sve ste ispravno protumačili. Jedino ne vidim razlog da Vas se sankcionira, jer ste imali volju ispuniti svoju obvezu, a to što je oni uvjetuju, nije Vaš problem u smislu da bi za to trebali biti sankcionirani.
  1 reputacija
 26. Pokretnine se mogu plijeniti na adresi koju ovrhovoditelj predloži, najčešće je to adresa gdje imate prijavljeno prebivalište ili boravište. Ako slučajno dođe do toga, javite se.
  1 reputacija
 27. Da Da Odredbe o uređenju pitanja pologa nisu vidljive? Da, pisano, preporučeno i sa povratnicom.
  1 reputacija
 28. Tako je, to je najgore što Vam se može dogoditi. Ovrhe čekaju u redu naplate, a naplata se provodi na temelju dijela plaće koji nije izuzet od ovrhe, a sve sukladno čl. 173. OZ.
  1 reputacija
 29. 1 reputacija
 30. Sasvim je dovoljno navesti da zbog više sile trenutno niste u financijskoj mogućnosti podmiriti svoj dug odjednom, ali da ste ga voljni obročno otplatiti na taj i taj način. Sud ne razmatra već samo udovoljava sukladno traženju iz sporazumnog prijedloga Vas i ovrhovoditelja.
  1 reputacija
 31. Kad se radi o ugovoru o radu - maloljetnik može samo ako je završio srednjoškolsko obrazovanje i to baš za to što radi. I onda još uz pristanak roditelja. To se recimo događa sa onima koji završavaju trogodišnju srednju školu, mesari, frizeri....sve drugo ne. Ovo, autorski ugovori, ugovor o djelu - trebate tražiti dozvolu inspektora za radne odnose. Doslovno, inspekcija vam mora to odobriti (recimo, inspekcija odobrava mlađim pjevačkim nadama da nastupaju na nekakvim festivalima itd.). Zovite dežurnog inspektora i pitajte. Nije teško. Naravno, ako uopće zna odgovor.
  1 reputacija
 32. Da, tako je. Ne, "manje je više". Svakako javnom bilježniku, a možete i punomoćniku ovrhovoditelja.
  1 reputacija
 33. Koji je datum slanja ovog prijedloga za ovrhu javnom bilježniku? Može i ne mora biti, ovisi o vremenu nastanka prijedloga i vremenu podmirenja duga. Može, stvar dogovora između ovrhovoditelja i punomoćnika.
  1 reputacija
 34. Možete kao podnesak, ali kasnije kada zaprimite Rješenje o ovrsi. Javni bilježnik sve dostavlja sudu, a onda sud dostavlja ovrhovoditelju.
  1 reputacija
 35. sivko

  Poziv

  Ne poštuju se rokovi jer nema dovoljno mjesta u zatvorima.
  1 reputacija
 36. ako je odvjetnik napisao već prijadlog za ovrhu(a morao je da uopće pošaljue bilježniku) onda je po meni trošak opravdan. samo mi nije jasno kako može lova ići direktno na njegov račun, a ne ovrhovoditelju??? ovrhovoditelj je to već morao platiti odvjetniku
  1 reputacija
 37. Hvala Vam, bitno mi je bilo da oni nemaju vise nikakva prava na potrazivanje.
  1 reputacija
 38. Što se tiče naših izlaz je dozvoljen i bez dozvole.
  1 reputacija
 39. sivko

  Maliciozna sutkinja

  Možeš snimat.
  1 reputacija
 40. Hvala. Da, točno je da su upisi knjiženi na temelju različitih prijedloga za uknjižbu te različitih isprava.
  1 reputacija
 41. Spitfire

  Dva puta ,tri puta

  Pravila postoje (barem su postojala, nisam baš gledao je li se što mijenjalo) da se u roku tri godine treba riješiti status. Pa je tako netko zbog trenutnog broja postupaka bio na komisiji tri (i uglavnom je ovih puno više) a neko samo dva puta.
  1 reputacija
 42. To je čista - dezinformacija. Paušalni obrt mora samo paziti u svoje zakonske okvire - isto kao firme koje rade van sustava PDV -a moraju voditi računa da ne pređu - limit - 300.000. kn - pa večina - koji imaju takvu firmu - otvore i Obrt - Kad dođu blizu cifri od 300.000. - onda fakture šalju preko Obrta - jer neče prestati raditi zadnja 3.mj jer bi prešli romet od 300 000, i ušli bi u sistem PDV -a - i sam sam nekima savjetovao da otvore i <Obrt - i u večini slučajeva - ako se firma zove - Markus - to ime je slobodno - pa im se i firma i Obrt jednako zovu. Recimo - projek
  1 reputacija
 43. Borbena7

  Nagrada od poslodavca

  Pitam, jer se ovdje ne bi radilo o isteku ugovora o radu. Vjerojatno će biti sporazumni raskid ugovora o radu. Trebalo bi pogledati interne akte poslodavca, da li oni detaljno reguliraju postupak odobrenje.
  1 reputacija
 44. YOT

  Rok

  Ako se javite na izvršavanje kazne zatvora (pretpostavljam da je ostalo više od 6 mjeseci) u Centar za dijagnostiku, svakako ponesite medicinsku dokumentacju sa sobom.
  1 reputacija
 45. G-man

  Optuznica

  Sud po službenoj dužnosti neće reagirati, jer nije sud taj koji inicira postupak, no DORH svakako da. Kad sam spomenuo osnovu za opoziv, aludirao sam na mogućnost da okrivljenik jednostavno nema nikakve mogućnosti platiti, dakle nema nikakve imovine niti prihoda ili se primjerice razboli, izgubi posao ili neke slične izvanredne situacije. U tim situacijama, sud ne opoziva uvjetnu osudu već produljuje rok za ispunjenje obveza. Ukoliko ništa od toga nije točno već vaš bivši partner jednostavno maliciozno odbija platiti ono što djetetu pripada, tada će uvjetna osuda svakako biti opozvan
  1 reputacija
 46. Nikome. Nasljedstvo od oca - djeda - nije oporezivo ni u HR a ni u B i H.
  1 reputacija
 47. Kad već postavljate moralne vrijednosti ispred prava: U stvarnosti, muškarci kao očevi nemaju pred zakonom apsolutno nikakvih prava. Imaju samo obaveze. Pristanak na seks nije pristanak na roditeljstvo. Tako vrijedi za žene, pa bi trebalo vrijediti i za muškarce. Muškarca se sustavno ponižava kada kaže da nije želio biti otac, kaže se 'šta ga je tamo gurao' ako nije želio dijete. Ali kada bi netko rekao ženi 'što je širila noge' (što su nekad naravno predbacivali) kad nije htjela dijete, to predbacivanje opravdano nailazi na osudu. Žena ima mnogo širi spektar kontracepcije,
  1 reputacija
 48. Bas ste se dobrim primjerom poslužili: odvjetnik = kirurg za operaciju žuči! Potpuno razumijem vaš stav, i poštujem njegovo postojanje.osobno ga se gnušam do žučnog napadaja- No smijem primijetiti da se izbor zanimanja vrši po raznim kriterijima. Ostanimo kod liječnika: Smatram da je red da liječnik koji uredno radi svoj posao, a pri tom je stručnjak za sve vezano za žuč,meni savjetuje kako ću se rijesiti svog problema. Ako je moja žuč upaljena on me treba informirati o načinu liječenja ili operaciji, a ako mi nitko nije oduzeo poslovnu sposobnost ja ću otići kod još nekog drugog specija
  1 reputacija
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00
×
×
 • Napravi novi...