Jump to content

Najaktivniji članovi


Popularni sadržaj

Showing content with the highest reputation since 18.05.2020 u Objave

 1. 5 bodova
  To mnogi misle ali ne možete utjecati na vozače oko sebe niti uvjete. Onaj dečko koji je poginuo u Vrgorcu isto nije tražio vraga (igrom slučaja ga znam odnosno znao sam ga) pa je svejedno nastradao. prekrsajna@pravosudje.hr. pošaljite mail da vam se odobri plaćanje na rate. pitanja@mup.hr policija@mup.hr za još detaljniji postupak Malo je subjektivno ovo reći. Svi imaju nekoga/nešto što nas mrzi (nekoga porezna, nekoga škola). Policija mrzi sve koji voze pijani, nevezani i slično. Poslodavac je bome u pravu tu. Njemu treba radnik koji ima zadovoljene minimalne uvjete, a vi to nemate. Nitko neće držati radnika koji mu je samo trošak. Pa sad ako hoćete biti tvrdoglavi bit ćete nezaposleni u ovo vrijeme kad svatko nastoji zadržati svoj posao. S razlogom je tamo stavljen znak 50. S obzirom da tvrdite da ste dobar vozač onda bi trebali znati i propise i držati se istih, a ne ja sam dobar vozač mogu šta hoću. Krivi ste što vozite sa 0,7 kad znate da se tolerira do 0,5 i da se izvan naselja smije voziti 90 samo ako nema znaka. Tamo ga je bilo, vi se niste držali i krivi ste amen. Ispričavam se na off topicu ali me je razljutila ova količina samouvjerenosti.
 2. 3 bodova
  Borbena7

  Provjera stana

  Nikako. Zemljišne knjige su javne isprave.
 3. 3 bodova
  Po tom darovanju bi suprug mogao ostati bez svoje polovice jer bi supruga tvrdila da je darovao svoju polovicu , a da je druga polovica njezina bračna stečevina. Vrlo delikatna situacija. Supruga bi trebala tražiti priznanje bračne stečevine od muža pa makar i putem suda, a ne darovanje. Zakonodavac bi trebao donijeti obvezu upisa bračne stečevine u zemljišne knjige u trenutku stjecanja nekretnine i takvih problema u budućnosti nebi bilo.
 4. 3 bodova
  sivko

  Testiranje na droge

  Sve to navedi pa kako sud odluči. Možda neće ići prekršajni nalog nego optužni prijedlog jer je kazna 10-20 000 kn pa ćeš direktno kod suca.
 5. 2 bodova
  Luka0237

  Testiranje na droge

  A evo ja sam danas gotov s rocistem. Uglavnom vozacku mi nece dirati ali mi nije naglasila kolika ce mi novcana kazna biti uglavnom samnjit ce mi je i da ce presudu doniti danas u 14:30 a da bi trebalo rjesenje doci na kucu
 6. 2 bodova
  Borbena7

  Problem sa susjedima

  Bilo bi dobro da se Vi prestanete ponašati tako kako se ponašate. Vi ste ti koji uzmiču i dozvoljavate im da Vas uznemiravaju. Čemu to "skrivanje" u vlastitoj kući? Da se razumijemo, nisam za to da ih uznemiravate, ali svakako smatram da bi se trebali slobodno ponašati u svom domu. Hodajte kada hoćete i kako hoćete, izlazite u dvorište kada god poželite, spuštajte rolete kada god za to imate potrebe, svoje goste dovodite kada Vam to odgovara, slušajte tv onoliko glasno koliko Vam je uhu ugodno, puštajte vodu kada god za to ima potrebe...
 7. 2 bodova
  LucyB

  Isplata godišnjeg odmora

  Što kod mene nije slučaj. Hvala Vam na odgovoru.
 8. 2 bodova
  prof

  usporedni izračun mirovina

  Poštovani malicovjek, ne, radi se o zaista živoj osobi koja mora odgovoriti HZMO želi li starosnu mirovinu temeljem njihovog izračuna po: - ZOMO u bruto iznosu od 14.064,57 kn samo iz I mirovinskog stupa ili - Zakonu o braniteljima iz Domovinskog rata u bruto iznosu od 21.500 kn Lijep pozdrav PS Posebnost ovog predmeta je u tome što je iznose dobio napismeno iz HZMO i mora se opredjeliti koja mu je starosna mirovina povoljnija a sumnja u ispravnost iznosa i od mene traži savjet.
 9. 2 bodova
  sivko

  Prigovor odbijen

  Ima pravo na 2/3 u zadanom roku.
 10. 2 bodova
  Znakovi se stavljaju sukladno prometnom projektu i moraju se poštivati Policija kažnjava redovito.
 11. 2 bodova
  Izvadite povjesni zk izvadak da se vidi vrijeme i način stjecanja nekretnine, priložite vjenčani list i zatražite upis polovice vlasništva u zemljišne knjige temeljem bračne stečevine i obiteljskog zakona. Bit će zanimljivo obrazloženje kako će rješiti predmet, a ne mogu vas odbiti.
 12. 2 bodova
  Po ZSPC-u poslodavac neće/ne može dobit kaznu a otkaz ide jer više ne ispunjavaju uvjete zaposlenja (nemaš važeću vozačku dozvolu).
 13. 2 bodova
  1. po mojoj ocjeni niste 2. isto mislim da niste, jer ste se brže kretali od vozila koje je prometovalo desnom trakom 3. ako je vaš opis točan, onda niste trebali drukčije postupiti 4. mogli bi prijaviti policiji i dostaviti im snimku, a ako bi prvo trebali utvrditi tko je vozio to vozilo. ako bi identitet te osobe bio utvrđen, moglo bi ga se onda teretiti za nedržanje sigurnosnog razmaka i požurivanje vozila ispred sebe davanjem svjetlosnih signala (članak 142. stavak 3. i 4., kažnjivo po stavku 7. istog članka ZSPC) 5. ne znam uopće na koji znak mislite. po zakonu možete koristiti i lijevom prometnom trakom ali uz uvjet da ne ometate druge sudionike u prometu (članak 48. stavak 2. ZSPC) Opet sam sklon vjerovati da ništa niste krivo napravili, ali ja u ovakvim situacijama ako mogu prestrojim se u drugu traku da oni mogu brže proći. Vi ne kršite zakon ako se na takvoj cesti krećete u lijevoj prometnoj traci propisanoj brzini. Kad sam u tom scenariju propustim ove iza sebe jer se nabijaju na nos, stvaraju potencijalno opasne situacije itd. 6. ne smijete se voziti stalno lijevom trakom (iznimka je samo u slučaju kada je desna traka zakrčena kolonom) i ne smijete raditi slalom, ni u kojem slučaju nije dopušteno (članak 142. stavak 1., 2. i 3. ZSPC) 7. niste vi tu da procjenjujete tuđu brzinu. ne znači ako ovaj u lijevoj traci vozi brže od dopuštenog, da vi ne trebate poštivati odredbe koje se tiču mijenjanja prometne trake. prometnu traku smijete mijenjat samo onda ako ste se uvjerili da je to moguće izvesti bez opasnosti za druge sudionike u prometu (članak 43. stavak 1. ZSPC) u slučaju da se dogodi nešto kako ste vi opisali, vjerojatno bi vas obadvoje teretili u slučaju prometne...
 14. 2 bodova
  RaNer

  Registracija automobila, prepis itd.

  Hvala svima!
 15. 2 bodova
  miroslav6

  Agencija za nekretnine plaćanje

  Pitajte ga na temelju cega trazi placanje provizije jer mu za to po zakonu treba pisani ugovor koji on ocito (kako ovdje navodite) nema. I da Vam se za ostale stvari obrati pismeno, jer vas zvanjem maltretira. Sumnjam da ce ici na ovrhu jer mu nece uspjeti kad ugovora nema. Nadam se samo da niste slucajno i njemu jednom nesto potpisali, a da ste zaboravili. Makar bi on vec mahao s tim potpisom, ne bi trazio placanje na ruke i samo bi poslao racun bez nagovaranja da platite. Slobodno ga pitajte i kako bi mu to mogli platiti 1000€ bez PDV-a (ako je agencija u sustavu PDV-a, a ocito jest) i trazi li on to da krsite zakon? Rade li inace na proviziju na postotak? Odgovara li tih 1000€ tom postotku ili je eto on izracunao da to kosta toliko? Kako to s agencijama zna biti, lovi u mutnom i zastrasuje pa ovisno na koga naleti, uspije naplatiti proviziju od prodavaca i kupca i onda kad na to nema pravo.
 16. 1 bod
  Borbena7

  Provjera stana

  Ne i na ovo ste već dobili odgovor. https://oss.uredjenazemlja.hr/public/lrServices.jsp?action=publicLdbExtract
 17. 1 bod
  sivko

  Plačene 2/3 kazne

  U evidenciju ne idu kazne naplaćene na licu mjesta i one plaćene u roku 3 dana.
 18. 1 bod
  Da, zato sam napisao onaj gore slučaj u kojem je supruga registrirala firmu i prebacila na supruga. Oni su tako zaobišli taj dio priče.
 19. 1 bod
  G-man

  Naknada s burze

  Na linku je sve obrazloženo.
 20. 1 bod
  Točno, postoji i sudska praksa koja to potvrđuje.
 21. 1 bod
 22. 1 bod
  MaryFI

  Otkaz na bolovanju

  Puno hvala!
 23. 1 bod
  Referent12

  Korištenje loga firme

  Hvala Vam.lp
 24. 1 bod
  Borbena7

  Imovina

  Nema. U bračnu stečevinu ne ulazi imovina koju su bračni drugovi stekli za vrijeme trajanja bračne zajednice na temelju nasljeđivanja.
 25. 1 bod
  Luka1998

  aneks ugovora o radu na određeno

  Hvala na brzom odgovoru
 26. 1 bod
  sivko

  2,3g marihuane

  Da li se smatraš krivim,odakle ti trava,što će ti trava,koliko često konzumiraš.....
 27. 1 bod
  Borbena7

  Covid i izvanredni otkaz

  Tako je, jer ovo nije plaća već naknada iz paketa Vladinih mjera. Poslodavac ovisi o radu Vlade, tako da ovdje nema njegove krivnje.
 28. 1 bod
  Borbena7

  Covid i izvanredni otkaz

  Ovdje nije u pitanju plaća. Vaš poslodavaca koristi Vladinu mjeru za očuvanje radnih mjesta tj. isplatu naknade od 4000 kuna mjesečno za svakog radnika.
 29. 1 bod
  Dvojni objekt je po definiciji poluotvoreni tip izgradnje, građevina čija se jedna strana nalazi na međi građevne čestice i na toj strani se naslanja na susjednu građevinu a s ostalih strana ima neizgrađen prostor. Prema tome svaka ima svoju kat.čest. i svoj način su/vlasništva što bi značilo da se odnosi uređuju za svaku zasebno, pa se tako etažira jedna i/ili druga zasebno. Shodno tome ne vidim zašto bi vlasnik građevine na kat.čest. B morao etažirati tu građevinu ili se spajao s česticom vaše građevine i učestvovao u etažiranju iste kada vaša čini zasebnu nekretninu i možete je etažirati ako su se tako dogovorili sva tri suvlasnika.
 30. 1 bod
  BRKICA00

  Dizanje potkrovlja

  Morate uzeti firmu koja će vam izvesti radove i zatražiti građevinsku.
 31. 1 bod
  Hvala vam na vremenu i pomoći! Javim Vam se u slučaju eventualnih komplikacija.
 32. 1 bod
  prof

  usporedni izračun mirovina

  ili starosnu mirovinu po Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata. Ni tu nisam siguran u ispravnost svog izračuna bruto starosne mirovine. Temeljni izračun prikazuje iznos starosne braniteljske mirovine od 18.812,44 kn i ako isti umanjimo za 10 % (Kosorica) dobijemo bruto iznos prikazan u tablici u privitku. Koji je iznos točan više nisam siguran a onda ni koja je starosna mirovina za Vas povoljnija ? a iz HZMO traže da se opredijelite koju mirovinu želite, posebno nakon njihovog izračuna od 21.500 kn za braniteljsku starosnu mirovinu ??? Izračun starosnih mirovina po Zakonu o braniteljima. makro enabled.xlsm
 33. 1 bod
  prof

  usporedni izračun mirovina

  Poštovani Mile, zaista ste mi dali misliti, što da Vam predložim, koji bruto iznos starosne mirovinu uzeti i po kojem zakonu: - po općem propisu ZOMO a. samo iz I mirovinskog stupa ili b. iz I i II mirovinskog stupa Nemam pojma kako izračunati mirovinu iz I i II mirovinskog stupa ali mislim temeljem uplata u II stup da Vam se isplati uzeti 15 % iznosa iz II mirovinskog stupa i nakon toga zbroj mirovina iz I i II mirovinskog stupa će biti veći od prikazanog iznosa starosne mirovine samo iz I mirovinskog stupa prikazanog u privitku. izračun starosnih mirovina po ZOMO. makro enabled.xlsm
 34. 1 bod
  To ce biti ta plomba koja se dugo nece rijesiti. Bilo bi super da sam u krivu.
 35. 1 bod
  Ne mogu, jer ukoliko nisu postupali, kako da postoji izvješće?
 36. 1 bod
  Citirani postupak je nepovoljan po obe strane, o čemu se na forumu več pisalo. Obiteljski zakon u odredbama čl. 36 st. 4. propisuje način upisa prava vlasništva glede konkretne situacije, međutim zemljišno knjižni uredi po tom pitanju su još uvijek "zbunjeni". Tako je, ovo iz razloga što ne može darovati nešto što je već njeno.
 37. 1 bod
  Iustitia_ZD

  Autocesta - vožnja lijevom trakom

  5. Krivo tumačite prometni znak. Sukladno Pravilniku o prometnim znakovima radi se o znaku C87 - Označava mjesto gdje počinje dodatna prometna traka za kretanje vozila u istom smjeru. Dakle ovo drugo što pišete da se radi o znaku koji označava brzu i sporu traku nije točno. Znak isključivo daje obavijest o novoj traci. Za ostali dio pitanja mislim da sam vam dobro rekao, neda mi se sad ići tražiti članak po članak, možete i sami proučavati ZSPC. 6. Ne znam zašto bi to bila slalom vožnja, u ovoj idealnoj situaciji se to nebi moglo nazivati slalom vožnjom. I inače na ocesti ne postoji pretjecanje u smislu ZSPC. Radi se o mijenjanju prometne trake radi bržeg kretanja 6a. Nigdje nisam vidio kolonu koja kontinuirano vozi 120. Možete koristit lijevu traku dok ste brži od ovih na desnoj traci. 7. Oduzeli ste mu prednost i policija bi sigurno vas teretila pa vi onda dokazuje da je on vozio brzo.
 38. 1 bod
  Hello, According to our Croatian citizenship law, your kid will get Croatian citizenship by means of origin if one of his parents is Croatian citizenship at the time of birth and if the kid is born in Croatia. Your kid can later be naturalized, but that also means the loss of one previous citizenship (Austrian or Israeli). If you change your mind and decide that the kid will be born here in Croatia, then it would be a Croatian citizen through the mother, and maybe Austrian and Israeli (it depends on their laws). At the end, I dont think our healthcare system is so bad that the kid could not be born here
 39. 1 bod
  soopica

  Otkazni rok i povratak na posao

  Hvala...
 40. 1 bod
  BRKICA00

  Kunski kredit

  Bolje da je promjenjiva jer će te lakše refinancirati kredit bez naknade. Problem je što je banke imaju dosta visok fiksni dio koji će biti veći od prosječnih kamata na kredite u eurozoni tako da vam kamata na kredit neće osjetno pasti dok je ne refinancirate. Ukoliko se bojite slučaja franak i da ćete biti dužni više nakon promjene valute čisto sumljam (bio sam na predavanju HNB-a na kojem je guverner izjavio da im je cilj da tečaj bude između 7.45 i 7.55)
 41. 1 bod
  miroslav6

  Dozivotno koristenje nekretnine

  Tko je sve vlasnik te kuce? Vi i jos netko? Vi koristite prizemlje, a druga osoba kat/ostatak? Je li kuca etazirana, mislite li etazirati ako nije, moze li se etazirati? On nije otac te djece pretpostavljam? Oporuka napisana na takav nacin vrijedi. Vas suprug ce u slucaju smrti isto imati pravo na tu kucu, ako mu Vi to ne ostavite, moze traziti nuzni dio (ako nece biti namiren iz ostatka Vaseg nasljedstva). Bez oporuke njegovo pravo ce biti 1/4, ili 1/8 u slucaju nuznog dijela ako on nece biti naveden u oporuci.
 42. 1 bod
  Matrix

  Dozivotno koristenje nekretnine

  Pa i nećete određivati nasljednike poslije njegove smrti, već oporukom odrediti djecu kao nasljednike i istovremeno oporukom u korist supruga osnovati osobno pravo služnosti koje će prestati njegovom smrću ili odreknućem.
 43. 1 bod
  Pozdrav, evo da javim da je dio problema rijesen. Uglavnom sud je donio rjesenje o obustavi ovrhe, odma i zaključak protiv kojeg nema pravnog lijeka 14.5. 2020. Pogledam 15.5 u vlasnički list i nema više zabilježbe ovrhe. 🙂Znači i gruntovnica je odmah postupila i izbrisala. Zamolila sam sutkinju da uzme prioritetno, ali baš tako brzo se nisam nadala. Banke su naravno spore, nismo još dobili brisovnice, pozurujem ih mailovima. Nadam se da će sve biti u roku. Pozdrav
 44. 1 bod
  Spitfire

  Parcelacija i pristupni put

  Površina zemljišta u parcelaciji će se izračunati prema suvlasničkim omjerima i odrediti oblik, ako je to moguće, da obje imaju pristup putu. Ako nije moguće, isto se može riješiti kroz pravo služnosti. Dakle, dio jedne čestice koji bi trebala osigurati veza sa pristupnim putom računa se u površinu te čestice ali ne na način da bi se drugoj poršina umanjila za taj dio.
 45. 1 bod
  BRKICA00

  Otkaz bez poslodavca

  Ukoliko znate ime knjigovodstva provjerite s njima da li imaju ovlast da vas odjave (dosta često imaju ukoliko se brinete) makar vaše je samo da napravite ono što vam je borbena rekla. Porezna ne odjavljuje ljude niti je to njihov posao.
 46. 1 bod
  Zahvaljujem i svako dobro.
 47. 1 bod
  Borbena7

  Covid 19 i godišnji odmor

  Da, jer su Vas tako zadržali u radnom odnosu, a očito da zbog stanja nema dovoljnog prometa za pozitivno poslovanje.
 48. 1 bod
  Vjerujem da će se nastaviti pod istim poslovnim brojem spisa.
 49. 1 bod
  miroslav6

  Registracija automobila, prepis itd.

  https://www.cvh.hr/registracija/prva-registracija/ Rok je vjerojatno zato da stignu nabaviti tablice koje nisu iz njihovog podrucja, najbolje da nazovete neku stanicu u Bjelovaru gdje se misli napraviti registracija i provjerite, tj. dogovorite se ako je moguce prije to napraviti. Moze se i na stanici za tehnicki pregled ili na policiji u Bjelovaru uzeti pokusne (probne) tablice na 3 dana (40 kn, nisam sad siguran da li ima jos kakvih dodatnih troskova) pa napraviti tehnicki i registraciju u Rijeci. Prije uzimanja pokusnih treba naravno ugovoriti policu osiguranja, moze i normalna na 1 g.
 50. 1 bod
  Spitfire

  Problem s B2 Kapital

  Borbena je pojasnila opcije a ja bih se osobno u ovakovom slučaju držao zastare. Poslao im preporučeno s povratnicom dopis gdje se pozivam na zastaru toga potraživanja temeljem čl.84 st.2 i 225 Zakona o obveznim odnosima, da prestanu s uznemiravanjem pozivima te ako imaju što za predložiti ili ponovno poslati prijedlog za ovrhu neka to izvole napraviti na novu adresu. No problem je što mi se čini da ste im do sada otkrili previše toga, te poznavajući modus operandi tvrtki za naplatu potraživanja ne bi me čudilo da ponovno pokrenu ovrhu, naravno na staru adresu gdje je pitanje ima li tko to primiti i obavijestiti vas da bi mogli uložiti prigovor, pa sjesti na račun za cijeli iznos a vi se poslije mućite sa žalbom izvan roka...Poradi toga sam naglasio ono o ne pristajanju povlačenja tužbe.
Ovaj popis predvodnika je postavljen na Zagreb/GMT+02:00


×
×
 • Napravi novi...