Jump to content

Awet

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Awet objavio

  1. Postovani, zanima me tko ima uvid u ugovor o najmu stana. Mogu li susjedi ili predstavnik stanara zatraziti uvid u detalje ugovora? Ja ne zelim da susjedi znaju koliko primam. Moji podstanari mi uplacuju za rezije na moj racun zajedno s najamninom, i tako je navedeno u ugovoru. Da li to porezna uzima u obzir i mogu li me optuziti za primam vise od prijavljenog? Hvala.
  2. Ako odjavim prebivaliste onda mogu voziti auto registriran u hr bez ogranicenja? I tko je u pravo na kraju bio? Jesam uopce bio u prekrsaju ili ne? Ali onda necu moci posjedovati svoj auto, tj. registrirati ga... Sto u vezi toga napraviti?
  3. Pozdrav svima Imam pitanje u vezi voznje s engleskom vozackom u Hrvatskoj. Nedavno sam imao lose iskustvo i zbunjen sam. Naime, nekoliko mjeseci zivim u Engleskoj i imam englesku vozacku. U Hrvatskoj jos nisam odjavio prebivaliste i posjedujem auto u Hrvatskoj. U nedavnom posjetu Hrvatskoj sam bio zaustavljen od policije u redovnoj kontroli prometa u vlastitom autu. Mlada policajka mi je rekla da s engleskom vozackom ne smijem voziti ovdje jer engleska vise nije u EU. Rekla je da je to kao da i nemam polozenu autoskolu i da bi me sada po pravilu trebali privesti + kazna od 15,000 kn, ali da ce mi progledati kroz prste i da drugi put radije kazem da sam zaboravio vozacku, nego da pokazujem englesku vozacku. Inace, autoskolu sam zavrsio u Hrvatskoj. To mi sve nije imalo smisla, te sam nazvao prometnu policiju. Policajac mi je rekao da ta policajka nema pojma sto radi i da to sto je rekla nije tocno. Dakle, tko je u pravu na kraju? Mijenja li se sto ako odjavim prebivaliste u hrvatskoj? Ako kazem policiji da sam zaboravio vozacku, zar ne moze policija u sistemu vidjeti da je moja vozacka zamjenjena za englesku? Probao sam u Heinzelovoj izvaditi HR vozacku, ali su mi rekli da ne mogu imati dvije vozacke. Hoce li se to promijeniti uskoro posto vise nisu u EU ili ce ostati? Inace, imam vec drugu vozacku iz jedne azijske zemlje gdje sam prije zivio, ali ocito Hrvatska ne razmjenjuje podatke s tom zemljom. Hvala na odgovorima.
  4. Nisam shvatio, hrvatsku osobnu s britanskom adresom ili? Auto registriran na mene u Hrvatskoj vec imam. Sto ce biti s njim onda?
  5. Postovani, Zivim u inozemstvu (Engleska) i u nasoj ambasadi mi ne daju da prijavim privremeni boravak ovdje zato sto nemam posao. Posao necu niti imati posto zivim od iznajmljivanja stanova. Jedini je nacin da odjavim prebivaliste i vratim osobnu. Najvise bih to htio napraviti u slucaju da mi dodje neka zakasnjela prometna kazna ili poziv sa suda, da ne ispadne da sam ignorirao. Pa me zanima sto mogu napraviti glede ovoga? Sto sve gubim odjavom prebivalista i koliko je to pametno? Za zdravstveno i glasanje me nije briga, ali hocu li bez osobne moci davati punomoc u Hrvatskoj, posjedovati auto u Hrvatskoj, iznajmljivati, prodavati i kupovati nekretnine itd. Sto mi se moze zakomplicirati? Hvala unaprijed na odgovorima.
  6. Awet

    Placanje vode

    Pozdrav svima, Imam pitanje u vezi placanja vode u zgradi u Zagrebu gdje se voda dijeli na sve stanare. Zanima me mogu li platiti penale ili kaznu ako se otkrije da u stanu imam dvije osobe, a placam za jednu? Nekada su po dvije osobe u stanu, a nekada po 2 mjeseca nema nikoga. Ima li to veze ili ne? Moze li biti prijavljeno 0 osoba? Mogu li sam tu promjenu svaki puta prijaviti na vodovod ili mora ici preko predstavnika stanara? Hvala.
  7. Znaci, ako sam dobro shvatio, mogu biti tuzen ukoliko se utvrdi da je doslo do ostecenja krova mojom krivnjom? I btw, ako predstavnik dodje na krov i uzme i makne/baci moj stol i stolice s terase ima li pravo to napraviti ili ne? Nije to napravio, ali pitam cisto da znam ako do tako necega dodje. Zasto nema koristi od kamere? Morat cu vise o tome istraziti.
  8. Da, radi se o ravnom krovu i ima ogradu normalne visine, ne znam tocno koliko. Znaci ne moram se bojati sudskog progona ako koristim krov kako sam naveo? Takodjer postoji i drugi krov koji je samo iznad mojeg stana i strojarnice, ali niti taj dio mi neda da koristim, iako postoje stepenice vani. Da, na to sam spreman, iako me ne bi smetalo. S vanjske strane svojih prozora je kamera, tako da se ne brinem previse oko toga. A "svoj" dio uvijek mogu ograditi s teglicama s cvijecem.
  9. Zanimljivo. Identicna situacija kod mene, strogi centar i losi odnosi sa susjedima. Mene je susje dodmah prijavio i dosla je inspekcija i rekla da cu dobiti obustavu radova zbog PVC prozora. Tako je i bilo u rijesenju koje sam dobio, a usto su mi naredili da im moram dostaviti glavni projekt za zamjenu elektricnih i vodovodnih instalacija. Do kada sam rijesenje dobio, sve je bilo gotovo vec, tako da niti ne znam da li da se idem baviti time ili da ignoriram to do daljnjega. Ima li tko kakav savjet?
  10. Pozdrav svima. Imam pitanje oko koristenja krova koji je zajednicki. Predstavnik stanara drzi krov zakljucanim i nikome neda izlaz na isti iz razloga sto je novi krov i kao nije namjenjen za koristenje. Zapravo, mislim da je pravi razlog taj sto zivi odmah ispod i ne zeli da mu se ljudi skupljaju nad glavom. Prvo pitanje je da li ima pravo zabraniti svim ostalim stanarima pristup krovu? Sto ako dodje do pozara? Postoji li zakon koji ovo regulira? Dalje: Moj stan je iznad razine krova i jedini mogu izaci na krov i to kroz prozor. Vani su mali stol i dvije stolice, nekoliko tegla s cvijecem, te se tamo susi roba. I to je sve tik do mojeg prozora i cak niti nije iznad njegovog stana. Meni stalno prijeti tuzbama i policijom i prigovara da ne smijem bas nista drzati na krovu, cak niti izaci kroz prozor. Kaze da ce me tuziti i staviti mi resetke na prozor. Drugo pitanje je ima li mi pravo to zabraniti? Trebam li se zabrinuti ili ignorirati? Postoji li zakon na temelju kojega bi mi stavio resetke na prozore? Volio bih vani i veliki suncobran postaviti, mali podest, lezaljku i veci stol. Da odustanem od toga ili radim po svome? Ps: Osobno ne bih imao problem s time da i ostali stanari dolaze i koriste krov. Hvala unaprijed na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija