Jump to content

nenosmb

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, molio bih Vas informaciju da li je dozvoljeno da mi poslodavac uplati pozajmnicu koju bi iskoristio za zatvaranje dugovanja i ovrha na moj zaštićen račun, znači poslodavac kao pravna osoba meni bi posudila novac, tj. uplatila sa računa firme na moj račun ako je to zakonski moguće jer poslodavac ne raspolaže gotovinom. Unaprijed hvala na odgovoru.
  2. Hvala na odgovoru. Pošto imam ovršen račun i dio mi se već odvaja na xy ovrhu,da li mi se po zakonu smije uzeti još više od 1/4 tog jadnog minimalca kojeg primam? Zar ne postoji zakonom propisan neki minimalni iznos za “preživjet”?!
  3. Poštovani svi, molim pomoć! Kod poslodavca mi je stigao prijedlog za ovrhu od javnog bilježnika za ovrhovoditelja eos matrix. Naime,meni je račun blokiran već neko izvjesno vrijeme te mi se suspreže dio plaće koji ide na ovrhu od strane Fine, sada je poslodavac dobio gore spomenuti prijedlog da me sami poslodavac ovrši prilikom isplate plaće. Ja primam minimalnu plaću,od toga mi 5xx kuna odlazi na kredit,a ostatak se dijeli 1/3 na ovršeni i 2/3 na zaštićeni račun Da li ovrhovoditelj ima zakonske osnove za to? Te kako postupiti u slučaju ako nema pravne osnove?!
  4. Znači automatizmom se blokira račun i mama ne mora ić posebno u banku dokazivat smrt sa nekim od dokumenata? A što je sa tim što smo pročitali da se 90 dana u državnom proračunu čuva novac te da ona poslije plaća porez/prirez? Da li je to istina?
  5. Da li se taj novac koji je na računu blokira automatski ili ona mora ić u banku sa osmrtnicom da blokiraju? Čitali smo negdje da novac na računu navodno ide u državni proračun na 90 dana te da se plaća neki porez/prirez na nasljeđen novac! Da li je to istina? Hvala
  6. Poštovani, Koja je procedura sa novcem na tekućem računu od pokojnika? Ukratko,nakon smrti djeda,mama mi je jedini nasljednik cijele imovine (kuća,novac od mirovine koji nije potrošen ili podignut sa računa). Da li mama ima pravo podić preostali iznos sa tekućeg računa svog oca nakon ostavine? hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija