Jump to content

samsvoj majstor

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je samsvoj majstor objavio

  1. Ne posjedujem TV prijamnik. Imam auto radio. Da li moram plaćati RTV pretplatu?
  2. Da li na neki način mogu ostvariti refundaciju putnih troškova od HZZO za odlazak na kontrolne preglede? Znam za ono do 50 km od mjesta boravka a ja imam 49 km cestom (busom). Postoji dio koji kaže: Pod mjestom prebivališta odnosno boravišta osigurane osobe podrazumijeva se grad odnosno naselje koje nije u sastavu grada u skladu sa zakonom kojim se uređuju područja županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj te iznimno i naselje koje je u sastavu grada ako je od grada u čijem je sastavu udaljeno 20 i više kilometara. Može li mi netko pojasniti ovo tj. navesti me na postupak ostvarenja refundacije. Ja sam u invalidskoj mirovini i primatelj socijalne skrbi! Kontrolni pregledi su svakih 3-6 mjeseci i to 4 različitih. Neki pregledi se obavljaju i u drugoj (susjednoj županiji). Hvala unaprijed!
  3. Da li primatelj socijalne skrbi može (smije) kupiti automobil bez obzira na status?
  4. Zna li tko nešto o aktualnoj temi o poreznim terećenjima Hrvata iseljenim u strane države? Što treba provjeriti da se ne bih našao u nekoj 'poreznoj obvezi u Hrvatskoj'?
  5. Hvala na javljanju. Da ograđeno je još prije 60 godina! Treći susjed i ne surađuje s njim, mjernik je izašao po sili zakona radi građevinske. Ni s njim ne kontaktira. Nalaz mjernika je do problematičnog susjeda došao za vrijeme mjerenja dakle ni sam nije znao što je gdje zabilježeno. Parcela problematičnog susjeda po knjigama stvarno zalazi u ono što je moje (moje je ono što sam kupio!). Spomenutih 60 godina je stanje ovako. Postoji i ograda i prije nije potegnuto to pitanje do opisanog događaja za građevinsku dozvolu.
  6. Kupili smo kuću na selu (onako kako je). Nismo provjeravali stanje u zemljišnim knjigama. Nakon kupovine vlasništvo je po ugovoru upisano u zemljišne knjige na novog vlasnika. Nakon 5 godina je jedan treći susjed tražio građevinsku dozvolu. Mjernik je izašao na teren. Tu je ustanovljeno da drugi susjed (između trećeg susjedaq i naše kuće) ima ucrtan dio u našem dvorištu. Sada taj drugi susjed traži taj dio nazad (iako nije za to znao)! Napisah 'onako kako je' jer to stanje je tako barem 60 godina. Svi susjedi to znaju. Dotični susjed se pravi 'grbav'. Što mi je činiti? Ne moram reći da taj susjed nije za razgovor!
  7. Imam rješenje na 100% gubitak radne sposobnosti tj. invalidska mirovina. Po mojim saznanjima nemam prava za dodatni rad. Nemam invalidnost kao tjelesno oštećenje te bih mogao odraditi neke intelektualne posliće. Ima li tko savjet ili informaciju o toj mogućnosti. Čuo sam nešto o ugovoru o djelu.
  8. Molio bih savjet ili link kako da nađem odgovor na pitanje: Da li mogu sa 34 godine staža dokupiti staž do 35 godina radi prijevremene mirovine?
  9. Da, hvala, ali ako bračni drug već ima mirovinu, da li mu se dodaje mirovina preminulog supružnika?
  10. Bračni par u invalidskoj mirovini. Da li živući bračni drug nasljeđuje mirovinu od preminulog?
  11. Imam 60 godina, preko 30 god staža. Nalazim se na liječenju tj. bolovanju. Nalaz vještačenja je povratak na posao. Može li poslodavac prekinuti ugovor o radu i pod kojim uvjetima? Koje radnje mogu poduzeti?
  12. Da! Može li kombinacija pola radnog vremena + neka invalidnina, naravno ovisi o rješenju komisije
  13. Na bolovanju sam tri godine (tumor na mozgu, non-hodgins). Trebao bih se vratiti na posao. Pretpostavljam na pola radnog vremena (čekam rješenje komisije). Koje opcije mogu koristiti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija