Jump to content

dbebic7

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je dbebic7 objavio

  1. Pokrenula sam tužbu za bračnu stečevinu (izašla sam iz stana koji je njegov, ali smo u braku 8 godina plaćali kredit koji smo podigli za izmjenu krova i renoviranje cijelog stana, zajedničke vrijedne slike, auto....) na što je moj bivši suprug jako burno reagirao uz prijetnje kako će me financijski uništiti, da će me postupak mnogo koštati, te da će za sve posebno tražiti sudska vještačenja. Zanima me da li ja plaćam sva posebna vještačenja koja on bude (namjerno da me šta više košta) tražio.
  2. Tražim preporuku za dobrog odvjetnika za podjelu bračne stečevine. Hvala!
  3. Molila bi preporuku za odvjetnika - podjela imovine nakon razvoda Hvala!
  4. To znam, ali ovde je problem što je ugovor između mog bivšeg supruga i njegovih roditelja skopljen nakon što je stan već bio izgrađen i useljen nekoliko godina. Potkrovlje (stan) je izgrađeno na objektu od njegovih roditelja, ali sve osim grubih radova smo ulagali ja i on. Dozvola je izdana na bivšeg supruga. Stan je bio upisan na bivšeg supruga. Mislim da treba pobiti taj ugovor. Molila bi ako netko zna odvjetnike u Splitu koji su dobri za ovu problematiku da mi ostave privatnu poruku.
  5. Početkom braka, iznad svekrovog stana, bivši suprug i ja dobili smo građevinsku dozvolu za izgradnju potkrovlja, u kojoj je kao investitor naveden moj bivši suprug.Svekar je financijski pomogao u izvedbi grubih građevinskih radova. Uređivanje interijera ( podovi, namještaj i sl.) smo mi financirali. Prije 7 godina podigli smo kredit i preuredili stan uključujući krov, fasadu, zatvore i luksuzni namještaj. Razveli smo se prije mjesec dana, nakon 23 godine. Imamo troje djece, suprug je radio po 15 sati dnevno i jako malo sudjelovao u obiteljskom životu, posebno odgoju troje djece. Ja imam 20 god staža i VSS. Iz stana sam se morala iseliti i dvoje malodobne djece sada živi samnom u stanu mojih roditelja, što nije idealna kombinacija. Nakon razvoda, tražila sam isplatu 30% vrijednosti stana kako bi mogla živiti s djecom samostalno, suprug tvrdi da ništa nije moje vlasništvo, niti umjetničke slike. Nakon smrti svekra i svekrve ( s kojima sam bila u izuzetno dobrim odnosima) saznala sam da su oni sa sinom sklopili ugovor o doživotnom uzdržavanju po kojem su mu uz vikendicu i sl., ostavili i stan u kojem živimo i koji je tijekom 20 god braka upisan u zemljišnim knjigama kao vlasništvo bivšeg supruga, te se pitam kako je to moguće. On je dobrog imovinskog stanja. Ja nemam na sebi upisanih nekretnina. Da li imam pravo na određeni dio vrijednosti imovine koju on sada sam uživa.
  6. Radim kao inženjer u istoj firmi već 7 godina. Kod zapošljavanja sam dobila ugovor na kojem piše da je neto plaća 4500 kuna. Usmeno smo se dogovorili da će to biti u početku pa kako bude posla i kad položim stručni ispit plaća će rasti. Položila sam stručni i bilo je dosta posla pa je plaća narasla do 6500. Za svako povećanje nisam dobila novi ugovor niti išta napismeno. Prije godinu dana je smanjena 10%, pa prije 5 mj još 10%, pa opet približno 15% tako da sad iznosi 4600. Šef nam kaže da će nam se plaća još smanjiti. Kakva su moja prava? Mogu li moju plaću braniti tim jedinim ugovorom koji imam bez obzira što je plaća jedno vrijeme bila veća od ugovora?
  7. Molim vas pomoć ili bilo kakav savjet. Djecu mi već duže zaustavlja susjeda koja živi ispod nas. Mi smo s njom posvađani pa se iživljava na njima. Zaustavlja ih po stubištu i govori im da su im tata i mama ludi, da će ona nama "smanjit silu", neka prestanu divljt po stanu, kad moja djevojčica prolazi po stubištu ona se uhvati za rukohvat i zid tako da nitko ne može proć a kad joj ona pomakne ruku kaže joj da je divlja, majmunica.... Moram napomeniti da smo jako mirna obitelj u kojoj nikad nema dernjave, djecu nikad nismo udrili niti se na njih izderavali. Djeca po kući ne trču ne skaču i stvarno svi imaju samo riječi hvale za njih. Susjedi s kojima je ona u dobro imaju djecu koja uvjek vrište, prljaju stubište, lupaju tako da ih svi čuju, a nikad joj to nije smetalo. Razlog svađe je to što ona (živi sama) po cijeli dan ide po stanovima i zgradi. Ja sam joj nakon godine dana sto sam kulturno pokušavala objasnit da mi ne dolazi u kuću bezveze i bez kucanja, rekla da joj više nikad nije palo na pamet da mi pozvoni na vrata i dotakne kvaku. Zvala sam policiju, a oni misle da je to sve glupost (ša se sve događa), ali meni nije glupo da se moja djeca boje ili da im ona svašta govori. Rekla sam joj da meni može reći šta želi ali da mi se ne dira u djecu. Kome da se obrati, i kako da im se više ne obraća?
  8. Molim vas da mi pomognete budući da se ne razumijem u sudske postupke. Radi se o zajedničkoj prostoriji u zgradi. Moji roditelji su je davno počeli koristiti (prije nekih 9 godina) uz suglasnost stanara. Kako su to tada bili dobrosusjedski odnosi bazirani na povjerenju, nemaju sve suglasnosti u pisanom obliku nego nekih 45%. Sada jedna susjeda nakon smrti svog supruga prijeti tužbom jer želi da se taj zajednički dio vrati. Zanima me u slučaju tužbe dali se ide kod prekršajnog sudca? Može li se kazneno odgovarati? Koliko bi u slučaju gubitka spora to sve moglo koštati? Molim vas za brz odgovor. Hvala
  9. Može li etažiranje pokrenuti većina stanara ili moraju svi dati suglasnost? Hvala
  10. Susjeda s kojom nismo u dobrim odnosima često na stubištu sretne moju djevojčicu te joj govori ružne stvari o nama (roditeljima), te se moja djevojčica počela bojati prolaska preko stubišta. Pokušali smo razgovarati s njom ali ona odmah počne vikati da drugi pomisle kako mi nju maltretiramo. Kako zaštititi svoje dijete koje ne smije biti dio loše susjedskih odnosa. Hvala
  11. Prije dvije godine sam sklopila ugovor o najmu zajedničke prostorije u zgradi. Imam suglasnost većine susjeda u kojim su se odrekli svog prava korištenja istog. Budući da znam da taj ugovor vrijedi samo jednu godinu, a da za više trebaju suglasnosti svih stanara, ako taj ugovor obnavljam svaku godinu bi li mogla izbjeći potrebu za suglasnošću svih. Naime jedna stanarka je problematična i stalno radi spačke u zgradi te ne želi dati suglasnost, a prijeti tužbom. Da napomenem da taj prostor je godinama bio odlagalište raznog smeća te ga nitko nikad nije koristio. Ja uredno plaćam dogovoreni iznos na račun zgrade.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija