Jump to content

Infamous_95

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Lijep pozdrav, uz moje prethodno pitanje ovdje, cini se da se sada situacija napokon normalizira pa me stoga zanima vise detalja o opcijama koje su ponudene. 1. Zanima me da li je moguce ukoliko moja baka prenese nekretninu na moju majku a majka zatim u kratkom roku pozeli to prenijeti na mene, da li se placa kakav porez? I sto je sve potrebno za taj postupak? 2. Ukoliko bi baka prenijela nekretninu direktno na unuka, sto se placa tada i koji je postupak? Koji ugovor je najbolje uzeti a da je najsigurniji za obje strane?
  2. Pozdrav, pogresno sam napisao, postoje prethodne kazne, ali uredovno plaćene. Kod ove kazne se ipak radi o 34km/h prekoracenja, a ne 24km/h. I jos jedna stavka je da je pretjecanje napravljeno ispred pjesackog prijelaza. Poziv za rociste je stigao, sljedeci tjedan.
  3. Stigla mi je obavijest o pocinjenom prekrsaju(multanova). Vozilo je u mojem vlasnistvu, podaci o vozacu su predani na navedenu policijsku postaju, stiglo je rjesenje i kazna. Novcana kazna 4000kn i oduzimanje vozacke dozvole na 3 mjeseca. Dopustena brzina je bila 60kmh, multanova zabiljezila 94kmh, -10kmh, sto ispada 84kmh. Ulozena je zalba i da izadem pred sud i sad navodno stize poziv na sud za iskaz. Okolnosti, vozilo je prijekopotrebno zbog prijevoza na posao i prijevoza na faks. Zivim u VZ, na posao se vozim u VG, a na faks u KA. To je i navedeno u zalbi. Postoji sansa da mi barem vozacku ostave? Kaznu cu platiti ako treba. Kako da postupim kada izadem pred sud?
  4. Ispričavam se ako je tema u pogrešnoj grupi, neka se po potrebi premjesti. Naime zanima me vaše mišljenje na temu gradnje kuće/kupnje stana ili odlaska u najam u trenutnoj situaciji? Uzevši u obzir sva moguća poskupljenja koja se trenutno događaju i koja tek slijede, od materijala, energenata, samog obavljanja građevinskih radova, namještanja, papirologije... Osobno smatram da sad nije uopće vrijeme za išta takvog dok se situacija malo ne primiri i možda stabilizira, no zanima me vaše mišljenje, da li netko trenutno nešto gradi, rješava?
  5. Pozdrav, trenutno živim u kući starije gradnje u koju sam već podosta uložio za obnovu(sve račune čuvam). Nažalost nisam vlasnik. Kuća je u vlasništvu starije osobe koja ima dva potomka, od kojih jedan živi u kući također. Vlasništvo je 1/1 i sve je legalizirano, kuća i pomoćni objekti. Zanima me u vezi nasljedstva, ima li taj potomak koji trenutno živi u toj kući kakvo veće pravo s obzirom da se ulaže u kuću od onog drugog potomka koji nije na toj lokaciji i ne ulaže ništa? Uz to, u slučaju nasljedstva, zanima me da li je moguće, s obzirom da je parcela dosta velika, podijeliti parcelu pa izgraditi još jednu kuću ili je bolje srušit staru pa krenut na tom mjestu sa novom?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija