Jump to content

Forumator

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Sad vidim da je i stara vozača na datumu 23.11, a ja imam screenshot od prije 3 tjedna kako za nju piše 22.11 (prije nego sto sam vadio novu) . Ali dobro nema veze necu propast za jedan dan. Zanima me ovo pitanje znaci pise Kategorija nevažeća do: 23.11.2021. Je li to znači da 23. smijem početi voziti ili još ne smijem taj 23. pa tek od 24.11 mogu?
  2. Kad sam malo bolje pogledao tih 3 boda su za zakon prije 2019, nakon novog zakona je 6 kaznenih bodova iznad 1,5 alkohola. Sad je sve jasno.
  3. Može li se u policijskoj postaji provjeriti i koji su to prekršaji zbog kojih smo dobili kaznene bodove? Ili gdje bi mogao to provjeriti? Ovdje https://mup.gov.hr/status-vozacke-dozvole/283633 sam provjerio stanje i piše da imam 6 kaznenih bodova, za 3 kaznena boda sam siguran, jer sam imao 1,78 alkohola prije par mjeseci, ali ne znam odakle ova druga 3 boda jer mislim da nikakav drugi prekršaj nisam napravio. Zadnje se sjećam da je bilo prekoračenje brzine u naselju, ali to je bilo prije 3 ili više godina.
  4. Evo da javim ako i druge zanima, jer nigdje na forumima nisam našao informacije o tome. Bio sam danas na tom izvanrednom nadzornom zdravstvenom pregledu i treba sa sobom ponesti taj poziv na izvanredni liječnički i potvrdu od obiteljskog doktora za vozačku dozvolu (da nemate trenutno nekih bolesti i to valjda). Nisam do sad ni jednom produžavao vozačku valjda svaki put treba ta potvrda... Izvadili mi krv, provjerili vid, izmjerio tlak, odradio psiho testove, pričekao nalaze krvi, bilo sve uredu i dobio uvjerenje da sam sposoban na 5 godina. S tim uvjerenjem se ide u policijsku upravu da oni to zabilježe, ja sam usput izradio novu vozačku jer mi ova ističe sljedeće godine pa da ne moram sljedeće godine opet na liječnički.
  5. Samo što bi obiteljsku doktoricu trebao tražiti i povijest bolesti jer valjda i to moram dati doktorima na liječničkom ako sam dobro skužio. Ili su oni umreženi pa mogu sami pristupiti povijesti bolesti (tj. zdravstvenom kartonu) ? Radim u firmi 6 godina i obavljam liječnički svake 2 godine zbog posla (+ svake 4 godine psihotestove) pa nikad nisam taj zdravstveni karton/povijest bolesti nosio nego samo RA-1 upitnicu, zdravstvenu i osobnu.
  6. Sorry što dižem staru temu, ali i mene zanima odgovor na gore navedena pitanja ako netko zna? Ili ako je bio na tom izvanrednom liječničkom zbog alkohola. Ja također dobio poziv, napuhao oko 1,7 prije 2mjeseca (prvi prekršaj s alkoholom).
  7. Trenutno sam 400km udaljen od te PP tako da mi nije baš praktično dostaviti. Mislim da ću im mailom poslati.
  8. Nakon što uplatim 2/3 kazne moram li ja gdje slati taj PDF s internet bankarstva ili će oni sami to vidjeli u sustavu da im je uplaćeno. Skenirao sam 2D barcode, pa je sve podatke automatski povuklo.
  9. Vjerojatno zato što je došlo sa općinskog suda. Pa svaki sudac može napisati kako on odluči da je najprimjerenije.
  10. Zaboravio sam napisati da mi u prekršajnom nalogu piše da imam pravo 8 dana na zalbu i 15 dana za plaćanje 2/3 kazne od pravomoćnosti naloga. Znači nakon što istekne 8 dana za žalbu kreće tih 15 dana za platit 2/3 ako sam ja dobro skužio. Tako je G-man napisao u onoj drugoj temi, post #3.
  11. Ispričavam se na duplom postu, ali ako nekoga zanima odgovor na ovo pitanje sam našao tu -
  12. Pozdrav, prošli mjesec sam napuhao malo preko 1,5 (nisam mladi vozač) i danas mi je došao prekršajni nalog s prekršajnog suda. Dobio sam novčanu kaznu i 2 mjeseca bez vozačke. E sad ne planiram se žaliti nego prihvatiti kaznu i platit 2/3 kazne, sad zanima me koliki mi je rok da to platim (i da bude 2/3 naravno)? Ako sam dobro shvatio imam rok da se žalim 8 dana i ako se ne žalim nakon toga teće onih 15 dana koje imam da platim kaznu. Znači 23 dana mi je rok ako sam dobro shvatio? Ili je samo 15 dana? Također zanima me teće li taj rok od kad su oni poslali to meni ili od kad sam ja to zaprimio na kućnoj adresi? Vjerojatno od kad sam zaprimio?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija