Jump to content

DORIAN60

Korisnik
  • Broj objava

    63
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je DORIAN60 objavio

  1. Onda ne znam o čemu je pričala službenica sa MUP-a
  2. Da insistirali su na ugovoru jer ne žele ilegalno iznajmljivati nista žvaču MUP iza 8 iako ne vjerujem da bi pristali da radim osobnu na njihovu adresu stana Sad ne znam da li da njih prije zovem ili MUP Hvala na pomoći
  3. Da moguce da je on prijavio Ako bih sad prijavio boraviste to bi bilo prvo i zaposlen sam na neodredjeno Ako im je prijavio mogli su me potražiti na poslu a ne zvati bivšu suprugu na posao..i pitati gdje sam sad ja..novi vlasnik zna gdje radim ako je prijavio
  4. I to mi je jasno ali da li mogu zadržati osobnu dok mi još vrijedi a boraviste prijaviti sa najmodavcima..jer ne vjerujem da će mi da i prebivaliste Dobro prijavim boraviste u iznajmljenom stanu a sta da radim sa prebivalištem moram imati osobni dokument sa adresom i otkud policiji dani sam više neko ime morao dojaviti. Porezna nije onda bi znali na kojoj sam adresi i ne bi pitali bivšu ženu. Mogli su jednostavno saznati gdje radim. I nisam nista kazneno napravio već bi me pronašli da jesam
  5. A predugo je za pisati ako tko može da se cujemo... Uglavnom nisam više u svom stanu..na koji mi glasi osobno iskaznica. Iznajmiti san stan ugovor sam potpisao ovo je treći na godinu kod istih najmodavaca. Ovjerenom je u županiji na poreznoj.
  6. Molio bih ako je tko upućen u problematiku prija boravista ili prebivalista da mi se javi
  7. A i upitno je da li bi uplata bila 15. u mjesecu kako smo dogovorili
  8. Hvala na iscrpnim odgovorima.. Necu onda podnositi zahtjev ne bih htio krsiti dogovor sa najmodavcem da placam na ruke. Pitao sam ih da li moze da im placam na racun ali su rekli da placam na ruke.
  9. Na zasticeni ili glavni racun jer mi je racun jos u blokadi posto je rociste o namirenju zakazano tek 02.02.2022 i banka mi i dalje skida sa place 1/4 A i prodajom nekretnine nije u potpunosti podmiren dug jer su troskovi ovrhe bili oko 35.000 kuna sva ta vjestacenja procjene nekretnine i troskovi odvjetnicki.
  10. Shvatio sam sad..jedino jos da pitam od kada se broji 30 dana od rjesenja o predaji ili od dana stvarne predaje nekretnine? Ja sutra predajem nekretninu. I jos jedno pitanje imam potpisan i ovjeren ugovor o najmu na godinu dana u poreznoj. Da li se najamnina isplacuje najmodavcu jer mi imamo dogovor da najamninu dajem na ruke kako pise u ugovoru o najmu.
  11. Pogledacu clanak 131...a uvjeti su koji? Vi to bolje razumijete?
  12. Ovo ste ste rekli da pristupaju svakom slucaju pristupaju pojedinacno..znaci da to ne odobravaju po tome kako pise u Ovrsnom zakonu svima..ne bih htio da ispadne da trazim nesto na sto nemam pravo s obzirom da sam zaposlen. Ne bih htio traziti nesto sto nemam pravo. Koliko god mi je tesko sto sam izgubio jedinu nekretninu..i sto sam samac ne bih htio da mi u CZSR kazu pa vi radite imate od cega placati najamninu. Kad ti nasi zakoni nisu doreceni i mogu se tumaciti dvojako. Hvala Vam na odgovoru.
  13. U Ovrsnom zakonu pise da se zahtjev podnosi u roku od 30 dana od predaje nekretnine. Da li se to misli od stvarne predaje ili se broji od ispostavljanja zakljucka o predaji. I da li se to placanje odnosi iskljucivo na najamninu ili i na rezije.
  14. Da li mogu posto predajem 20.11. jedinu nekretninu zatraziti od nadleznog Centra za socijalni rad pomoc za placanje najamnine kako pise u Ovrsnom zakonu. Da li se to odnosi samo za nezaposlene i osobe koje primaju i inace socijalnu pomoc. Ja sam zaposlen pa zato pitam jer u Ovrsnom zakonu ne pise bas precizno tko moze zatraziti placanje najamnine 18 mjeseci Ugovor o najmu sam sklopio na 12 mjeseci i da li se najamnina isplacuje meni ili stanodavcu. Ovo pitam jer je stanodavac trazio da mu placam najam na ruke i sve rezije za stan. Hvala unaprijed.
  15. Nisam nikad imao obrt,firmu pa me ovo zbunjuje..o cemu se zapravo radi
  16. Danas sam dobio obavijest o dostavi poreznog akta. Zanima sto znaci..da li ima veze sto me stanodavac prijavio u Poreznu ili to nesto mene osobno Porezna teteti.
  17. Htjeo bih izbjeci sudsku delozaciju ne trebam jos i taj stres. Ako je moguca i koliko vi kazete realno moguca sudska delozacija necu se ni pozivati na zabranu delozacija zimi. Mislio sam da to ide automatizmom i da ovrhovoditelj u tom razdoblju ne moze uopce traziti delozaciju..pogotovo ako ima vec vise nekretnina i ova mu nije nuzna toliko. Bilo bi ljudski da me pusti da bez stresa nadjem adekvatan stan.
  18. Znaci da se na to ne vrijedi pozvati ako sud odredi delozaciju
  19. Hvala Vam puno na pomoci. Sad kupac mora pokrenuti novi postupak ovrhe ako sam dobro shvatio? Sad je on u biti ovrhovoditelj.
  20. To mu nije jer je dva kata ispod mene..ali shvatio sam..da ta odredba o zabrani delozacije zimi lako padne na sudu. Malo me sad ovo zbunilo jer ste mi prije rekli da sud po sluzbenoj duznosti pazi na taj clanak OZ-a.
  21. Koji bi to ooravdani razlozi mogli biti? Ja stvarno ne zelim eskalaciju i selim cim nadjem stan..problem je sto u Bjelovaru ponuda takoreci i ne postoji za najam. Naravno da cu paziti da ne dodje do sukoba bar sa moje strane.
  22. Znaci ova zabrana delozacija zimi nije obvezno da se mora provesti iako pise u Ovrsnom zakonu?
  23. Sad mi je kupac bio na vratima i rekao da je sve rezije prebacio na sebe. Da li sam ga od 01.11. svaki put pustiti u stan iako je upisan kao novi vlasnik. Trazio mi daljinski od rampe za parkiraliste iako ima svoj. Molio bih da mi pojasnite kako da se ponasam od 01.11. Po ovom danas njegovom ponasanju moze mi traziti da udje u bilo koje doba u stan. Ne osporavam vlasnistvo novog kupca...i da li ovo sa delozacijama u zimi ima izuzetaka. Da li me moze delozirati usprkos tim clanku Ovrsnog zakona?
  24. Izgleda da danas nije pokrenuta delozacija...sto mi savjetujete kako da se postavim prema kupcu..jos jednom ponavljam da sam spreman predati nekretninu cim nadjem stan u najmu. Da li da do 01.04. ostanem u stanu i da li sam duzan placati najamninu iako su delozacije do 01.04. po Ovrsnom zakonu zabranjene. Da li kupac moze traziti predaju nekretnine i prije 01.04. i da li sam obvezan izvrsiti predaju?
  25. Hvala Vam na odgovorima...nadam se da sutrasnji dan prodje bez stresa...jer sam kupcu rekao kad smo kontaktirali da sam spreman predati cim nadjem adekvatan smjestaj. Jos jednom hvala na pomoci.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija