Jump to content

miryam

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je miryam objavio

  1. Kada sam im rekla neka oni traže od sudske medicine nalaze ,odgovor je bio da to nije njihov posao ,da to moramo mi .
  2. Nećak mi je smrtno stradao u 8.mjesecu.Imao je kredit koji je osigurao ,pošto je bio profi vozač.Međutim ,nije stradao na cesti ,nego se utopio. Sada nastaju problemi kod osiguravajuće kuće .Poslali smo im nalaz obdukcije ,koji smo tražili da nam treba za osiguravajući kuću.Oni taj nalaz ne priznaju ,jer u tom nalazu nema testa na drogu i alkohol.Jedna od djelatnica je zvala i kaže da je dovoljno mišljenje obiteljskog liječnika .Ali ni to ne valja ,jer su zvali i poslali dopis da predmet ,odnosno šteta neće ići u obradu jer nismo dostavili test na droge i alkohol.Sada pitanje ???Na koji način doći do testa na drogu i alkohol ,ako su sa sudske medicine nama dali nalaz obdukcije u kojem nije testiran na drogu i alkohol.
  3. Dug će podmiriti i zna da ga mora podmiriti ,ali nam nije jasno zašto su naplaćivali vođenje računa te kamate .Nije sporno ,znamo da se te rate na kartici moraju platiti Ali zar ne bi bilo logično da je račun ostao kako je bio od dana njegove smrti ,tek onda da se podmiri sve .
  4. Imao je mogućnost kupovine na rate sa tekućeg računa ,sve uredno skidaju ,u prešutnom je minusu ,mada minus nikada nije koristio.Mjesec i pol ,kako je on nastradao ,tako oni skidaju sa blokiranoga računa .Tu je i kredit koji je osiguran ,kod osiguravajuće kuće je sve predano od policije do obdukcije .
  5. Postupak je okončan,navedeno je da poslodavac mora isplatiti zaostale plaće,ali banka kaže da na taj njegov blokirani račun ne može sjesti plaća ,ali kao što sam prije navela ,uredno sa računa skidaju potraživanja ,naravno tu su i kamate .Sestra ima blokadu na svom računu na zaštićeni joj sjeda misterija od mirovine ,i sada ako uplati poslodavac na njezin račun ,uzet će joj četvrtinu i neće imati za podmiriti sinov račun.
  6. Budući da i poslodavac duguje preostali iznos plaće, sve to treba uključiti u ostavinu. Nakon što se utvrde nasljednici, preostali iznos plaće poslodavac će uplatiti na račun nasljednika. Na račun pokojnika ne mogu se više primati uplate. Ovo je odgovor banke .Nema objašnjenja radi čega ,po kojem zakonu .
  7. Baš tako ,oni se kao moraju naplatiti sa blokirani ga računa ,a ona kao nasljednica nema pravo uvid u račun ,niti se na taj blokirani račun poslije smrti ne može uplatiti zaostala plaća .Eto ,kažu samo zakon je jasan , nema daljnjeg obrazloženja .Poslala sam mail pravnoj službi banke ,sada čekam odgovor .Bitno mi je da imam pisani trag i da mi sve objasne .
  8. Objašnjava da oni po zakonu ne mogu dozvoliti uvid u račun ,te da se na taj račun ne može uplatiti zaostala plaća poslodavca.Istovremeno rastu kamate ,skidaju kredit koji je osiguran ,i doveli su račun u minus .
  9. Lijep pozdrav! Sestra je naslijedila račun svog pokojnog sina .Naravno račun je blokiran nakon prijave smrti.Ali sada nastaje problem.Odlaskom u banku susreli smo se sa poteškoćama .Mada je preuzela račun i zakonski je vlasnik sada toga računa ,uvid u račun joj ne daju .Sa tog istog računa se skidaju sredstva i naplaćuju se kamate kao i kredit koji je osiguran i kod osiguranja su svi papiri predani .Stvorio se minus ,koji sada ona mora pokriti ,a ne dozvoljavaju poslodavcu od pokojnog sina da uplati zaostale plaće na taj račun .Pitanje ,što napraviti ,zvala sam Finu ,nema sudske zabrane sa njihove strane sve čisto .Kako onda ona da zatvori račun ,kada joj ne daju u posjed tom računu ,a dugovi se gomilaju ,obračunavaju viđenje računa i naravno velike su kamate .Šta napraviti sada po tom pitanju?
  10. Kuća je kupljena u braku.Problem joj je što bi podnijela prijavu za podjelu bračne stečevine,ali nije u financijskoj mogućnosti za platiti odvjetnika .Zanima me da li se to ona sama može podnijeti ?
  11. Sada sam provjerila dokumentacije nema nikakve ,već samo šalju redovito račune ,naravno sa kamatom .Nema nikakvog rješenja o ovrsi .
  12. A što je sa zaštićenim računom?
  13. Dobija redovito uplatnice ,a sada o rješenju ne znam ,mislim da ima kao tipa opomena za dug .Ali na otvorenom računu stoji ovrha .
  14. Pozdrav!Situacija je malo zamršena .Sestri sam pokrenula postupak za obiteljsku mirovinu ,nakon stradavanja sina koji je skrbio o njoj .Radno je nesposobna za raznim dijagnozama ,bili smo i ja komisiji ima rješenje za zdravstveno na teret države .U jednom periodu života ,bivši suprug ju je odjavio sa zdravstvenog osiguranja,završila je u bolnici i sin je bio primoran plaćati joj zdravstveno ,završio na burzi i ostala su dugovanja .Sada je problem kod pokretanja za obiteljskom mirovinom,otvorili smo tekući račun kao što je traženo i drugi dan je bio blokiran i pod ovrhom .Što nam je dalje činiti ,osim da joj otvorim zaštićeni račun ?
  15. Lijep pozdrav! Nećakinja se sporazumno rastala ,djeca su kod nje.Kupili su kuću dok su još bili u braku.Pošto sa djecom živi u lošim uvjetima ,željeli bi pokrenuti podjelu bračne imovine ,ali ne znamo od kuda i kako krenuti .Bivši je naveden kao vlasnik kuće .Da li je moguće da u gruntovni ona zatraži da se upiše kao vlasnik? Bojimo da ne proda kuću ,a ona od novaca ništa neće vidjeti.Za odvjetnika nema financijskih mogućnosti.Da li je moguće da sama podnese prijavu za podjelu bračne stečevine ?Hvala !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija