Jump to content

Marco 3005

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

29 pregleda profila
  1. Ne znam svrhu. Mene samo zanima da očev dio pripadne meni,što bi bilo i pošteno,pisao sam o tome na drugoj temi(Stvarno pravo). Da li bi onda otac mogao napraviti oporuku,bez obzira na zabilježbe?
  2. Pozdrav. Vec sam pisao na Stvarno pravo temi,no sad nesto drugacije. Naime,otac i brat imaju nekretninu 1/2,u pola te nekretnine smo ja i supruga ulozili svoje novce,kreditom. Kuca je specificna,jer u ZK izvatku imaju dvije zabiljezbe.(Kuca je iz Programa obnove i zemljiste,kao i materijal za donju etazu je drzava donirala). Staviti cu u prilog. Moje pitanje je,da li obzirom na ove zabiljezbe,otac i ja mozemo napraviti Ugovor o dosmrtnom uzdrzavanju,tj. da njegova polovica kuce,prijede na mene?
  3. Na mojoj izjavi,koju sam sastavio,da ne želim udio u njihovoj etaži(prizemlje),te naglasio da smo supruga i ja napravili kat na navedenoj etaži. Ne shvaćam da su imajući moju izjavu, otac i brat se uspjeli uknjižiti kao vlasnici 1/2 ne samo prizemlja,već i moje etaže. Da li je moguće da sa ocem napravim ugovor o Dosmrtnom uzdržavanju,budući da u Vlastovnici piše Zabilježba-ograničenje vlasništva? (u mojoj objavi gore piše sve)
  4. Pozdrav. Moj slučaj je malo zamršen,ali pokušati ću što bolje opisati.Naime,moja obitelj(otac,majka,brat),smo prije 15 godina dobili od države zemljište i materijal za gradnju kuće,pod programom naseljavanja područja od posebne drž.skrbi.I svo četvero smo bili navedeni kao primatelji tog programa.Nakon nekoliko godina od toga,moja supruga i ja odlučimo izgraditi sebi kat na postojećoj kući.Legalizacija je provedena 2017.godine,financirao ju je moj otac,mi tada nismo novčano mogli.I nismo znali da se legalizira i naša etaža,koju smo izgradili.Mislili smo srediti svoje,čim budemo mogli.Da bi se uknjižio i proveo legalizaciju,otac je od mene tražio da kod javnog bilježnika napravim izjavu,da nemam ništa sa njihovom etažom.To sam i učinio,uz napomenu u izjavi,da smo supruga i ja napravili svoj kat.Neki dan sam vidio vlasnički list u kojem su uknjiženi moj otac i brat kao vlasnici 1/2 (majka je umrla). Nije mi jasno,kako su uz tu izjavu uspjeli,na prevaru,legalizirati i naš kat,te ih pripojiti sebi u vlasničkom listu? Što mi je činiti,molim za savjet. Još nešto,u Vlastovnici piše Zabilježba-ograničenje vlasništva,tj. da daroprimatelj ne smije darovanu nekretninu otuđiti,niti njome na drugi način stvarnopravno raspolagati,uroku od 10 godina od dana sklapanja ugovora.I piše da je općinsko. Što bi to značilo? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija