Jump to content

bobi_i_rudi

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je bobi_i_rudi objavio

  1. Prirez je u Samoboru 0%. A ispada da ja zbog jednog mjeseca kada je krivo plaćen prirez, i to ne mojom krivnjom, moram platiti prirez od 4,5% za cijelu godinu. Zato me zanima gdje je definirano kako se računa kada se u pola mjeseca promjeni adresa. Meni bi bilo logično da oni izračunaju u danima u mom slučaju 15 dana i da mi za taj period naplate ZG prirez od 18%. Jer sam stvarno taj period i bio u ZG. A oni nekom metodom dođu do zaključka da ja moram platiti 4,5% prireza na godišnjoj razini. A kako nisu baš susretljivi da li zbog neznanja ili zbog interesa, moram pokušati sam doznati neki propis, pravilnik, zakon,..... u kojem je definiran slučaj promjene adrese u pola mjeseca i na taj način ih spriječiti da mi otmu pola povrata poreza.
  2. Hvala na odgovoru. Zašto je za Samobor 4,5%? Gdje su definirane te stope, jer cu sigurno ja biti taj koji će morati pokazati gdje to piše
  3. Situacija je sljedeća. Prvih 10 mjeseci 2009. živio sam u Samoboru. Nakon toga se prijavljujem u Zagreb. Poslodavac mi obračunava prirez za Samobor i za plaću za 11. mjesec. To rezultira plaćanjem prireza od 4.5% na cijelu godinu. Bio sam u poreznoj ali nismo uspjeli naći zajednički jezik. Ja tvrdim da sam sve napravio kako treba i na kraju ostao bez pola povrata poreza. Namjeravam otići u poreznu da mi navedu članke zakona iz kojih to proizlazi. Da li da se žalim na Rješenje iako ne znam konkretno što napisati. Nije mi jasno zašto moram platiti za cijelu godinu ako je samo jedan mjesec pogrešno obračunat. I zašto to mora financirati moj novčanik?
  4. Pozdrav svima, imam problem. uskoro mi istice ugovor na određeno. Prije dva mjeseca je na isto radno mjesto primljena osoba sa ugovorom na neodređeno. Da li je moguce da meni opet produze ugovor na određeno ili je poslodavac s tim sto je zaposlilo nekog na neodređeno dao do znanja da im za to radno mjesto nedostaje ljudi. Ukratko da li se mogu nadati stalnom zaposlenju.
  5. Bok svima imam zanimljivi problem parkirao sam na parkirno mjesto koji stanari smatraju svojim iako to nicim nije istaknuto Znaci nema oznacenih parkirnih mjesta. ali sam drugo jutro nasao pozdrav dobrodoslice u obliku urezane crte po cijeloj jednoj strani automobila Prvo sam mislio da je u pitanju slucajni dogadjaj nevezan uz moj odabir parkiranja Medjutim jucer sam primijetio kako jedan od stanara sa sumnjom gleda gdje cu otici nakon sto se uparkiram. I danas ujutro jos jedan pozdrav na vratima mog automobila. Zanima sto mogu napraviti u ovom slucaju Promjena parkinga nije opcija jer je prevelika guzva. Takodjer ne zelim primjeniti isto sredstvo dobrodoslice na trenutnog sumnjivca . Da li treba zvati policiju na uvidjaj i navesti sumnjivog gospodina. Ipak je rijec o novom automobilu ciji ce me popravak poprilicno financijski opaliti po tekucem racunu. Molim vas za neki savjet koji ce mi pomoci da rijesim svoj problem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija