Jump to content

RPK

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, Ja sam inace student iz dalmacije i prijavio sam se za socio ekonomsku stipendiju stipendiju. Stariji brat je jednom vec nju primio no u meduvremenu je otac, s kojim nismo u dobrim odnosima, krenia nesto iznajmljivat (klasika huh) i zbog tog prosjek po glavi kucanstva je pretpostavljam nedovoljno tragican. Za mene te njegove pare nista ne znace jer ih ne vidim. Mater mi jos zna pomoc s novcima za dom al generalno moram sam sebe uzdrzavat novcima od sezone ili paralelnog rada s studijem. Stipendiju nisam dobio iako sam se s bracom i sestrom prijavio na adresu odvojenu od starog (na apartman me prepisa kad sam mu reka da mi tribaju novci, i da nemogu ih dobit zbog apartmana a on ih ne da). Pisu mi kao razlog online da su studenti mladi od 26god jedini clanovi obitelji. Tldr: Sto mi je raditi ako imam skrtog oca koji se otuđia od cile obitelji i misli da je najpametnji sada kad ima napokon nes para od tog apartmana ali ujedino iste ne da nikom ili da premalo kad si ego napuse jer se ponizim pred njim. Rastava i neke ozbiljnije prijetnje nisu realne opcije. Hvala
  2. Taj ugovor još nisam potpisao. Dogovor posla odvio se preko maila. Valjda o završetku radnog perioda će mi dat nešto. Pročitat ću detaljno i po potrebi odbit potpisati. Kažem, firma je poprilično opuštena i radna atmosfera ugodna pa koliko god ne bi moralno htio učiniti ovakvo sta ; mogu proizvod izrealizirati 30 puta jeftinije. Da 30! Ne znam jel takva margina u drugim branšama i naivni zabluđeni kapitalist u meni hoće skočit na ovu priliku bez obzira na sve. Najviše me brine kontaktiranje državne firme sta je raspisala natječaj kako eto neman prodajnih vještina nit opravdanja kako sam došao do informacije o potražnji uopće.
  3. Ne znam koji ugovor bi zabranio ovakvo tržišno natjecanje al kako ništa nisam potpisao, mislim da ne mogu imat ništa sklopljeno.
  4. Dobar dan, ja imam pomalo neobičan upit i veoma bi cijenio trenutak vašeg vremena i kvalitetan savjet. Naime, ja odrađivan neplaćenu praksu u određenoj firmi koja je trebala biti jako dobra prilika za naučiti vise o struci, no možda pomalo nadobudno, smatram da postoje velike neučinkovitosti ako ne i ogromni propusti (i u organizaciji i u samom planu i programu) koje bi ja mogao izbjeći. Sad, ta firma je valjda mailom bila obaviještena o natječaju za proizvodnju određenog artikla i već neko vrijeme razvijaju taj proizvod ali jako površno i nezainteresirano kako već imaju dovoljno posla koji je gotova stvar (ne dio natječaja) Ja naime, htjevši se istaknut nad drugim pripravnicima, proveo sam dosta vremena analizirajući proizvod nakon radnih sati i rješavajući relevantne probleme no nadređeni nisu bili zainteresirani za moje ideje te su se odlučili na puno skuplje, kompliciranije i ,po mom mišljenju, gore rješenje. Mene sad zanima, moralnost na stranu, koliko sam u sivom ili još bolje u zelenom za javljanje na isti natječaj kad imam mogućnosti realizirati svoju ideju proizvoda? Posjedujem proizvodnu liniju koja je smiješna u usporedbi s njihovom no i dalje dostatna. Kolike zapravo šanse imam i sto sve zapravo riskiram? Kolega ima firmu koja je relativno u struci pa bi se javili na natječaj kroz nju. Firma koja je raspisala natječaj je državna ,a artikl dekorativne prirode. Nisam još potpisao nikakav papir za svoju firmu, pogotovo ne neki o povjerljivosti podataka. Hvala unaprijed, RPK Tldr; mislim da mogu napraviti bolji posao od svoje firme, koliko je glupo djelovati na tu misao?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija