Jump to content

sigman1

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dipl.ing. Visokih škola su degradirani i novim zakonom o Akademskim nazivima su u rangu sa prvostupnicima. Odnosno ing.i dipl.ing. iste te škole su sada u potpuno jednakom položaju. Koeficijenti plaća im se smanjuju na plaće prvsotupnika. U istom tom zakonu stoji da se izjednačavaju sa prvostupnicima, ali da zadržavaju prava stečena sa visokom stručnom spremom. Zna li neko koja u to prava, ako već nemaju prava raditi poslove koje su do sada radili jer preko noći su podkvalificirani? Dali su zakoni koji to omogucuju protuustavni.
  2. Dali radnik koji radi sa zračenjem u metalnoj industriji ( i to svaki mjesec dobije određenu dozu zračenja, jer je nemoguće u potpunosti se zaštititi za vrijeme rada )ostvaruje pravo prema točki 39. zakona o radu stavak 3. u kojemu stoji >> "Radnik koji radi na poslovima na kojima , uz primjenu mjera zaštite na >> radu, nije moguće zaštititi radnika od štetnih utjecaja, ima za svaku >> kalendarsku godinu pravo na godišnji odmor u trajanju 30 dana." Nema benificirani radni staž.
  3. Radim u jednoj tvrtci , u kojoj sam potpisao ugovor o radu u kojemu stoji da sam dužan vratiti uložena sredstva u certifikate koje sam polagao , ako napustim tvrtku, i to u zadnjih 6 godina. E sada pošto sam po struci ing. a i dvije godine nakon zapošljavanja u toj tvrtci radim za placu od 3000 kn želio bih napustiti firmu. Problem je naravno u tome što sam saznao da za 3 cetifikata (koja su trajala svaki 2 tjedna) koja sam položio dugujem tvrtki oko 60 000 kn(šezdeset). Dali je realno da da trazim da mi se iznos smanji za ono vrijeme za koje se tvrtka koristi mojim certifikatima, ili jednostavno moram platiti sve toškove. Napominjem da ukoliko ostanem u tvrtci ceka me još certifiata koje bi trebao položiti i ne vidim kraj. Dakle mogao bi se zadužiti još 60000 kn bez problema,
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija