Jump to content

rflorja

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ok, i kako da sad reguliramo cijelu priču, molim savjet?
  2. Sastavili smo Bračni sporazum o podjeli imovine kojeg ćemo ovjeriti kod Javnog bilježnika. Ima li to smisla ili se to radi na neki drugi način? Ustvari, što bi se trebalo definirati Bračnim sporazumom o podjeli imovine, a što oporukom?
  3. Kako je komplicirana situacija obzirom da i suprug i ja imamo djecu iz prvog braka, želimo u slučaju naše smrti (jednog, ili oba) imati čistu situaciju, tko što nasljeđuje pa smo definirali u detalje nasljeđivanje. Ja ne želim da moje jedno dijete ostane bez ičega u nasljedstvu i bez mogućnosti korištenja, ali zbog specifične situacije ne želim mu dati mogućnost da nasljedstvo "prokocka".
  4. Poštovani, molila bih savjet u slučaju nasljeđivanja moje djece. Naime, moj drugi suprug s kojim sam sada u braku, i ja sastavljamo Bračni sporazum o podjeli imovine (dalje: Bračni sporazum). Zakonski moju imovinu nasljeđuje troje (3) moje djece. Problem je što jedno dijete ima problema s kockanjem i ukoliko nasljedi 1/3 kuće, može ugroziti ostalo dvoje djece u njihovom vlasništvu ukoliko svoj dio naprosto "prokocka" ili mu kao nasljedniku zbog dugova sljednu na imovinu. Da li mogu nekako i kako zaštiti imovinu da se ne dogodi prethodno navedeno. Da li se tom djetetu može dati doživotno uživanje ili nekako ovlastiti ostalo dvoje djece da raspolažu imovinom u njegovo ime ili nešto sl. Ista situacija je sa jednim zemljištem i sa ušteđevinom. Molim savjet.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija