Jump to content

mama1985

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav! Dobrovoljni rok za isplatu zaostataka istječe zaključno sa 28.10. Kako ide dalje kada se traži ovršnost? Da li ja isprintam presudu i donesem ju ili to rade oni u sudskoj pisarnici? Popunjavam zahtjev za ovršnost ili mi samo oni lupe pečat i potvrdu ovršnosti? Bude to sve gotovo odmah ili moram dolaziti više puta? Unaprijed hvala na pomoći!
  2. Opet ja! Jutros se ažuriralo na e-predmetu da je presuda drugostupanjskog suda došla do prvostupanjskog suda, kojom je potvrđena prvostupanjska presuda, te je ujedno pravomoćna od 3.9. Piše ujedno sa jučerašnjim datumom Odluka/dopis suda - Rješenje (podnositelj: prvostupanjski sud). Da li to znači da je otposlano meni i tuženiku, tj. našim punomoćnicima putem e-komunikacije? Meni se moj odvjetnik ne javlja... Mogu li ja ići na sud i zatražiti tu presudu ili ima još koji korak koji odrađuje sud najprije? To u pisarnici? Ako je u prvostupanjskoj odluci pisalo da mi tuženik, otac djece, mora zaostatke platiti u roku od 15 dana, od kada kreće tih 15 dana? Kada zaprimi odluku suda ovu zadnju? (Prvostupanjska presuda je bila 30.6., drugostupanjski sud ju je potvrdio 3.9. i tada je postala pravomoćna). Unaprijed hvala!
  3. To mogu tek kada prvostupanjski sud zaprimi presudu od drugostupanjskog? Da li ima kakav rok u kojem to treba doći na prvostupanjski sud?
  4. Ali znači drugostupanjski sud to dostavlja najprije prvostupanjskom sudu? Jer još nije... A sve i da ju ja podignem, opet rok za isplatu zaostataka alimentacije teče kada otac djece zaprimi presudu drugostupanjskog suda, je li tako?
  5. Pozdrav! Imam pitanje... Prvostupanjski sud je donio Rješenje/presudu za povećanje alimentacije, na koju se otac djece žalio. 2.9. je drugostupanjski sud zaprimio žalbu, 3.9. je odlučeno da se odbija žalba, a 13.9. je to išlo u otpremu. Koji je postupak dalje? U kojem roku i od kojeg dana bi trebala presuda drugostupanjskog suda biti dostavljena meni i ocu djece? Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija