Jump to content

Branja

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, Ostavinska nakon djeda je bila 2005 godine. Otac mi je vlasnik 7/8 nekretnina i jednog traktora, a njegov polu brat/moj polu stric 1/8 isto toga. Pošto je i taj stric pokojni u inozemstvu, jer je iz djedovog prvog braka, zanima me kad se možemo uknjižiti na vlasništvo po pravu dosjelosti? Napominjem da je taj polu stric u našoj kući bio jednom 1988, te 2005 na sahrani djeda. Nakon toga nikad više. Ova tema je noćna mora moje obitelji, a meni najviše oko traktora, jer ga ne mogu registrirati, a imam veliki opg. Zahvaljujem unaprijed na odgovoru.
  2. Puno hvala na odgovoru. Plaši me što vlasnici nemaju ama bas nista za tu parcelu, jedino čekam spas iz povijesnog izvadka iz katastra. Ako išta bude.
  3. Poštovani, molim za mišljenje/savjet. Kupio sam poljoprivredno zemljište veličine 1.4 ha, to je desna strana livade. Lijeva strana livade je u vlasništvu Republike Hrvatske. Vlasnici tvrde da je i taj dio njihov, jer su ga kupili skupa sa ovim, tj u komadu su kupili par parcela između 1950-1960 g. Zk uložak sad glasi na Republiku Hrvatsku. Zemljišne knjige su izgorjele i ne može se naći povijesni izvadak, a oni nemaju dokaz o vlasništvu, tj svoj papir. S obzirom da sam zainteresiran i za taj komad zemlje, voljan sam se pozabaviti sa tim problemom. Što mi je činiti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija