Jump to content

Iggy72

Korisnik
  • Broj objava

    2
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Cenim želju da pomogneš, ali ovo je malo neprecizno opisano iskustvo, a delovalo je kao da znaš iz svog primera. Pitanje je na koju vrestu boravka se prijavila prijateljica. Postoji kratkotrajni, privremeni i trajni boravak. Na sajtu mup-a piše da se zahtev može predati u HR jedino ako si na privremenom ili trajnom boravku. Kratkotrajni boravak je ono do 90 dana. Ako se ona na to prijavila i u tom statusu predala, nije mi jasno kako. Ako saznaš detalje, javi, takva informacija bi značila mnogima, ali detaljno objašnjena. Pozz!
  2. Zar nije potrebno da imaš odobren privremeni boravak u HR da bi tamo predao?
  3. Poštovani,

    već duže vrijeme pratim Vaše odgovore na forumu i mogu samo iskazati veliko poštovanje na pomoći koju pružate, očito velikim znanjem i iskustvom.

    U nedoumici sam imam li osnova za državljanstvo RH temeljem čl.5, t.2?

    Rođen sam u Beogradu 1972. Majka mi je državljanka Hrvatske od rođenja 1949. u Zadru. Hrvatica je, kao i njeni roditelji i svi u obitelji. I sam se deklariram kao pripadnik Hrvatskog naroda. Državljanin Srbije, ne znam kad je upisano ni po kom osnovu. Roditelji različitih republičkih državljanstava, nisu imali sporazum u trenutku mog rođenja, niti im je iko to rekao. Imam li osnova za utvrđivanje državljanstva RH? Radije bih iskoristio tu lakšu mogućnost do kraja godine, nego po čl.16,osim ako ne moram. Zakazan mi je termin 25.10.2021 u Veleposlanstvu u Beogradu, pa Vas molim za mišljenje.

    lp, Iggy

    1. bob25274

      bob25274

      Ne znam jesam li vam odgovorio na ovu poruku....

      Ukoliko nisam javite...

    2. Iggy72

      Iggy72

      Jeste, hvala na odgovoru. Javljam vam se uskoro sa informacijama o prikupljenoj dokumentaciji.

    3. bob25274

      bob25274

      U redu. 

      Odgovorio sam vam i u vezi predaje zahtjeva. Po tome, samo konzulat, ali, nema to nikakve veze osim malo više vremena i čekanja. 

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija