Jump to content

jaca123

Korisnik
  • Broj objava

    30
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Velika hvala postovani gospodine.
  2. Hvala vam na pojasnjenju. Oporucna je i zakonska nasljednica.(postoji velika sumnja da je oporuka izdiktrirana ostavitelju,odnosno prisila)Da li vam je poznato, da se pravnim putem(posto smo vec u parnici) moze iz 1/4(nuznog djela) doci do zakonskih 1/2. Da li je poznato u sudskoj praksi?
  3. Hvala vam!....da li se onda u nuzni dio uracunava i 1/2 iste kuce koju je ostavitelj prije par godina(konkretno2011) darovao oporucnoj nasljednici.
  4. moj slucaj, ja kao zakonska nasljednica u oporuci spomenuta nisam. Za oporuku saznajem tek po pozivu na ostavinsku.Trazim nuzni dio.Tuze me da nemam pravo na nuzni dio, iz razloga sto sam od ostavitelja za vrijeme zivota dobila svotu novca, bez ikakovog dokaza da se radi o nuznom djelu.Ostavitelj oporukom ostavlja i devizni racun( pozamasna suma) oporucnom nasljedniku ,koja je imala i punomoc,a u trenutku smrti na racunu samo oko 40 eura ima....Interesuje me,u slucaju dobivanja nuznog djela,kako se odlucuje, posto postoji sumnja da su novci dignuti za vrijeme dok je ostavitelj zadnja tri mjeseca bolestan bio. I da, da li se iz 1/4 nuznog djela,moze doci do 1/2 zakonskog djela.Hvala.
  5. moj otac je u pitanju. izjavu sam dala i zahtijevala nuzni dio, oni mene tuzili da nemam pravo , posto sam neke novce od oca dobila.....dobila sam neke,ne iz struke informacije, da imam neke sanse i vise nego nuzni dio dobiti posto u oporuci nisam spomenuta.
  6. ...ne radi se o braku. Moj otac je u pitanju. Ima nas dvije..... sestra i njen muz osporavaju meni nuzni dio, obadvoje su oporucni nasljednici, inace zive u jednoj kuci u odvojenim stanovima. tuzili me da nemam pravo na nuzni dio iz razloga sto mi otac neke novce dao.
  7. ...ja sam zakonska nasljednica....u poruci nisam spomenuta...rad se o kuci. 1/2 kuce vec darovano oporucnoj nasljednici, drugu 1/2 kuce oporucno ostavio.... osim nuznog djela, da li imam sansu vise posto nisam u oporuci spomenuta.
  8. ...molim vas ako mozete i moj slucaj da prokomentirate.Ja u oporuci kao zakonska nasljednica nisam ni spomenuta.(nema nikakvih krivicnih/kriminalni osnova)Ostavitelj je 1/2 kuce darovao svojoj mladjoj kcerki.U trenutku smrti bio je vlasnik samo 1/2 kuce.Oporukom je i tu drugu polovicu ostavio svojoj mladjoj kcerki i njenom muzu.Za oporuku sam saznala tek po pozivu za ostavinsku raspravu. Samo nas dvije je imao. Hvala unaprijed....
  9. ...u pitanju je nekoliko desetaka tisuca eura u roku 3 -3,5 mjeseca?
  10. pozdrav... i mene slicno interesuje,po oporuci nista ne nasledjujem,cak sta vise nisam ni spomenuta u oporuci.Bila ostavinska,sve se seli na sud.Trazim nuzni dio na sve, pokretno i nepokretno.E sad interesuje me, sta ako je druga strana(oporucni nasljednici) za zivota ostavitelja digla novce posto je imala punomoc, a ostavitelj zadnjih par mjeseci zivota zbog bolesti nije bio u mogucnosti dizati novce. Na dan smrti na kontu bilo nekih 60 eura.Slucaj je jako kompliciran i zamrsen.
  11. Postovani Matrix...da li u odgovoru na tuzbu imam zakonsko pravo na pribavu po sluzbenoj duznosti svih bankovnih izvoda sa kunskih racuna suprotne strane.Isto tako izvoda iz HZZO-a i HZMO- a na okolnost visine prihoda i zaposlenosti.
  12. dobila sam rjesenje opcinskog suda o prekidu ostavinskog postupka,druga strana je dobila rok od 30 dana da dokazu da su mi isplatili nuzni dio i da mi nije ostecen nuzni dio.Njihov odvjetnik uporno tvrdi da su njegovi klijenti, tj jest sestra i njen muz kucu sami financirali (obadvoje su na Hrvatskim placama)i da imaju puno svjedoka. Polozaj i vrijednost kuce je 600 000 -700 000 eura....grad zagreb....Vase strucno misljenje.
  13. Hvala vam Matrix....umirili ste me, znaci nema zakonske sanse da mi nuzni dio ospore, jesam dobro shvatila? Jos jedno pitanje, oni su na dar 1/2 kuce 2011 godine dobili, mogu li i ja da zahtjevam da se te 1/2 kuce, isto dar, vrati na 1/1 , to jest da mi se nuzni dio izracuna na cijelu kucu. Hvala unaprijed...
  14. hvala Vam na odgovoru.....danas sam dobila zapisnik sa drugog rocista u kojem mi se osporava nuzni dio, iz razloga sto mi je otac 2017 god. darovao 20 000 eura, a to je po drugoj strani kako tvrde isplacen moj nuzni dio. Mozete to da mi odgovorite?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija