Jump to content

cicibanac

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je cicibanac objavio

  1. Vecer. Spomenuli ste da suvlasnici moraju donijeti odluku oko razdvajanja dvaju ulaza da bi se vodio kao poseban ulaz. Pa vas pitam nastavno na gore navedeno : treba li 51% potpisa suvlasnika stanara za takvu odluku ili 51% suvlasnicke kvadrature stanova vlasnika ? Ili nesto trece? Zar se za takvu bitnu odluku ne treba sazvati skup stanara da se ocituju ?
  2. Možda sam bio nejasan pa ću pokušati opet pitati vas za ovo 4.pitanje jer vaš odgovor je širokog spektra pa ću navesti primjer a) Ako u stambenoj zgradi u svom vlastitom vrtu koji je kupljen i upisan u knjigama kao moje vlasništvo želim izgraditi nadstrešnicu naslanjajući se drvenim gredama na zajedničke dijelove zgrade kao što je u ovom slučaju fasada zgrade trebam li potpise tj.suglasnost suvlasnika stanara obaju ulaza 100% ili samo svog ulaza ukoliko je promijenjen upravitelj zgrade ili se ipak to gleda kao jedna cijelina s obzirom na izgradnju zgrade na istoj građevnoj čestici pa je potrebna i dalje suglasnost od 100% suvlasnika stanara obaju ulaza ?? b) U stambenoj zgradi u svom vlastitom vrtu koji je kupljen i upisan u knjigama kao moje vlasništvo,smijem li izgraditi sjenicu u svim zakonskim gabaritima ne dodirivajući se zajedničkih dijelova zgrade kao što je u ovom slučaju fasada na nijedan način? Jer za ovaj način nisu mi potrebni nikakvi potpisi i dozvole stanara s obzirom da radim u svom vrtu mog vlasništva. Puno Hvala 4. S obzirom da je zgrada tj oba ulaza građena na istoj građevnoj čestici ,kad se izabere drugi Upravitelj zgrade ili drugi predstavnik suvlasnika stanara tog nazovimo drugog ulaza jeli i dalje ostaje donošenje odluka svih stanara obaju ulaza (100% suglasnosti stanara) primjerice o nekakvoj gradnji,nadogradnji zgrade,korištenje zajedničkih dijelova zgrade i slično ili se tada gleda 100% suglasnosti samo tog drugog ulaza za navedenu gradnju,zajedničke dijelove zgrade- diranje fasade zgrade i sl.neovisno o tom prvom ulazu,bez dodatne njihove suglasnosti?
  3. Lijep pozdrav Živim u Splitu u zgradi koja ima 27 stanova. Prvi ulaz ima 15 stanova,a drugi ulaz koji je građen na istoj čestici zgrade ima 12 stanova. Prije 3 godine odabran je Upravitelj zgrade te i jedan predstavnik suvlasnika zgrade kao i jedan njegov zamjenik za oba ulaza. Sadržaj Međuvlasničkog ugovora neznam. Dosadašnji predstavnik suvlasnika zgrade zbog narušenih međuljudskih odnosa sa većinom stanara 9.10.2021 poslao je dopis u poštanske sandučiće stanarima obaju ulaza da SU( tko to SU oni?) " pokrenuli postupak mirnog razdruživanja dvaju ulaza od 1.1.2022 te da izaberemo SVOG predstavnika suvlasnika kod NAŠEG upravitelja" . Nema potpisa ni pečata na toj obavijesti. 1. Treba li za ovako nešto sazvati skup stanara obaju ulaza ili je dovoljno info dati kroz poštanski sandučić?Kakva je zakonska regulativa i procedura za ovako nešto sprovesti? Jeli ovaj način valjan i ako ne što sadašnji predstavnik suvlasnika treba uraditi da bi bilo valjano? 2. Je li ovaj drugi ulaz može imati drugog predstavnika suvlasnika tog drugog ulaza i kako? 3. Je li mi kao drugi ulaz možemo izabrati drugog Upravitelja zgrade a ne ostati i dalje kod istog ( zbog zaštite osobnih podataka prema Zakonu koji to i štiti jer sumnjamo ako ostanemo kod istog Upravitelja da bi mogli curiti podaci o vođenju ulaza pa da to tako spriječimo) kako navodi gore riječju NAŠEG a postojećemu dati otkaz i kojim to zakonskim koracima? 4. S obzirom da je zgrada tj oba ulaza građena na istoj građevnoj čestici ,kad se izabere drugi Upravitelj zgrade ili drugi predstavnik suvlasnika stanara tog nazovimo drugog ulaza jeli i dalje ostaje donošenje odluka svih stanara obaju ulaza (100% suglasnosti stanara) primjerice o nekakvoj gradnji,nadogradnji zgrade,korištenje zajedničkih dijelova zgrade i slično ili se tada gleda 100% suglasnosti samo tog drugog ulaza za navedenu gradnju,zajedničke dijelove zgrade- diranje fasade zgrade i sl.neovisno o tom prvom ulazu,bez dodatne njihove suglasnosti? Ako i dalje ostaje 100% svih stanara obaju ulaza onda vas pitam može li se i kako to rješiti da takve odluke može donijeti samo jedan ulaz jer zbog navedenih narušenih odnosa dovoljno je jedna osoba da ne potpiše suglasnost za navedeno i nitko nikada neće moći ništa ostvariti? Unaprijed hvala na vašem skorom,detaljnom i stručnom odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija