Jump to content

NNN2

Korisnik
  • Broj objava

    33
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

1 pratitelj

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ako je stara toliko kuća konkretno starija od 1968 godine ne treba ju legalizirati nego idete u Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju, zavisno gdje je kuća. dal grad ili Županija i budete zatražili "Uporabna dozvola za određene građevine - Građevina izgrađena do 15.veljače 1968.". to nije skupo, 600kuna vas bude koštalo i to je to.
  2. To i je problem, za to dijelo po zakonu ide minimalno 6 mjeseci do 5 godina zatvora. a ona nije dobila ništa
  3. Ne otvara mi, probao sam složiti acc ali ne pusti me unutra da vidim dokument.
  4. Zar se ništa ne može napraviti? jer teško su ozlijedili moja prava, ljudska prava. Mora postojati način da se postigne pravda. Dakle zamjenih tužioca odluči nešto i nitko mu ništa ne može?
  5. Lažno sam optužen, oslobođen svega, osoba koja me je optužila proglašena je krivom. No problem je da joj je DORH dao smiješnu kaznu. samo 10500 kuna kazne, što nije pošteno prema meni. Dal postoj koja institucija kojoj se ja mogu obratiti jer moja osnovna ljudska prava su povrijeđena, i to jako, posebno od strane DORH-a.
  6. Da, presuda je pravomoćna, proglašena je krivom, dobila je uvjetnu kaznu za jedno dijelo, a za optužbu protiv mene dosta veliku novčanu kaznu. A sad sam ja pokrenuo tužbu za odštetu, iznos još ne znam a niti kad bude to. Dakle koliko cca traje od zahjeva pa do odluke suda o iznosu i presude?
  7. Ja tužim bivšu za odštetu, i državu za odštetu. Sve dokaze imam, ona je proglašena krivom, dobila je kaznu. Koliko traje cca procedura? dobiti ću sigurno samo je stvar iznos.
  8. Možeš i sam prijaviti, najbolje ti je pitati na Krim policiji dal budu oni automatizmom pokrenuli tužbu za lažno prijavljivanje, jer nekad ne pokrenu. Ako ideš privatno platiti ćeš oko 2000-3000kn pokretanje tužbe. ako u međuvremenu krim policija pokrene tužbu, DORH će spojiti te dvije tužbe u jednu. Dok/ako bude proglašena krivom, nju čeka kazneni nalog. I tada možeš pokrenuti tužbu za odštetu od nje, a ako si bio priveden, onda i od države. Nju čeka kazna od 10-15000kn ali to ide državi a ne tebi.
  9. Pitanje. Dal je ikada itko doživio pravomočnu presudu, da je doslovno došlo do kraja suđenja i presuda? Ja koliko znam, nema šanse da se to desi.
  10. OK. ali onda oštećeni ne dobije ništa više, nego je sretan ako je na kraju na nuli. Jer ak mu netko nadoknadi troškove, on svoje vrijeme i izgubljene dane nije nadoknadio. Osim valjda ima neka vrsta tužba za odštetu, ne samo za troškove.
  11. Hvala na odgovoru. Pitam samo iz razloga jer sam pokrenuo jednu tužbu. I sad ovo podmirenja troškova ovršenika. Nije mi to neka nadokanda ako dobijem samo troškove koji su bili direktni. Indirektni su 10x veći. Npr da meni netko to napravi, isprazni mi račun, dok dobijem novce natrag, gdje bi bilo korektno da on plati samo to da sam ja platio odvjetnika 3000kn, a moram sam 10-20 puta ići do susjednog grada.
  12. Znači uzmimo npr da on govori istinu.... on je na računu imao novce, koji su sad na računu od FINE i on ih ne može koristiti. Ako sam dobro shvatio. I dobiti će ih tek dok se postupak okonča. Ja osobno ne znam koliko traje postupak, ali prema informacijama koje sam čuo godinama najamanje.
  13. Znači on sad ima ili nema novce na računu? Taj dio nisam shvatio.
  14. Nepravedno sam bio uhićen, bez ikakvog dokaza te proveo 2 dana u pritvoru, doslovno samnica bez vode i hrane. Odvjetnik veli da mogu očekivati oko 15000kn odštete od države. Nije li to ipak nepravedan iznos? i 100 000kn bi bilo malo.
  15. Kakav je to mobitel bio da 2 mjeseca u istražnom zatvoru? Oprostite ako je pitanje neprimjereno (pitam za članove foruma) no znam za puno teža kaznena dijela nisu toliko dobili istražnog zatvora.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija