Jump to content

stgazda

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Sorry, ali nisam razumio dvije stvari: 1. zašto parkirno mjesto ne može biti posebna uporabna cjelina, a prema građevinskoj dozvoli ono treba biti izvedeno (izgrađeno), i njegovo korištenje ne smeta nikome od drugih suvlasnika , jer ima pristup sa zajedničkih dijelova nekretnina (dakle, koristi se potpuno samostalno i ne dolazi se na njega iz nekog određenog stana, kao npr. na balkon, terasu loggiu koje su, logično, pripatci ili sporedni dijelovi nekretnina) ? 2. kako je moguće da isto tijelo jednom IZDA potvrdu za parking kao poseban etažni dio nekretnine, a drugi put NE ŽELI IZDATI tu potvrdu...
  2. Ne, samo je u etažnom elaboratu (u grafičkom dijelu) označeno PM-1 i u opisu navedeno kao POSEBNI DIO nekretnine sa svojim udjelom u suvlasništvu zajedničkih dijelova, te navedeno kao etaža (E-12) ... npr.
  3. Hvala Vam na brzom odgovoru, ali očito je da je praksa različita od slučaja do slučaja. ... Naime, imam više primjera u Zagrebu i u Bjelovaru, gdje su uspostavljena vlasništva na vanjskim, nenatkrivenim parkirnim mjestima (izvan zgrade), ali imamo sad i situaciju u kojoj nam isto nadležno tijelo (Upravni odjel za komunalne djelatnosti i uređenje prostora u Bjelovaru), koje je (najmanje) jednom izdalo Potvrdu na etažni elaborat u kojem je vanjsko parkirno mjesto prikazano kao posebni dio nekretnine i u Z.k. upisano kao posebna etažna cjelina. Molim Vas još samo pojašnjenje... Je li igdje u zakonu IZRIČITO navedeno da Vanjska parkirna mjesta NE MOGU biti upisana kao poseban dio nekretnine ??
  4. Ukoliko ste dobili Tabularnu izjavu, ovjerenu kod javnog bilježnika, (u kojoj stoji da ste isplatili cjelokupan iznos kupoprodajne cijene i da Vam prodavatelj dozvoljava upis prava vlasništva), NEMA POTREBE čekati provedbu etažitanja, nego ODMAH možete podnijeti Prijedlog za uknjižbu prava vlasništva u nadležnom Zk sudu na svoje ime.
  5. Zanima me je li negdje (zakonom) određeno kako se provodi etažiranje parkirnih mjesta u novoizgrađenoj zgradi, odnosno konkretnije, može li vanjsko parkirno mjesto biti etažnim elaboratom prikazano kao POSEBAN ETAŽNI DIO nekretnine i kao takav biti u zemljišnim knjigama upisan kao posebna etažna cjelina, ili je to nekom zakonskom odredbom isključeno, pa može samo kao "sporedni dio" pripasti nekom stanu ??? Budući da su različite prakse u različitim Zk sudovima, zanima me je li to nekom zakonskom odredbom STRIKTNO DEFINIRANO ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija