Jump to content

MBVK

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. S prodavateljima je sklapan ugovor pred javnim bilježnikom. Predugovor je istekao. Stoji stavka da su dužni u roku 30 dana isplatiti kaparu. Ostalo je od toga još cca 7 dana, a nisu me ni obavijestili da će mi vratiti kaparu.
  2. Poštovana, prodavatelji su objavili na Njuškalo ponovno oglas za prodaju stana. Ugovorili razgledavanje s "potencijalnim kupcem" (mojom sestrom), iskomunicirali da je papirnato sve uredno. Trebam li podnijeti kaznenu prijevaru u policiji za pokušaj prevare? Što učiniti?
  3. Bila sam na razgovoru s direktoricom poslovnice banke. Njima je sve to u redu, malo je duže, ali obzirom da je takva situacija, komuniciraju kako je uobičajeno da se toliko čeka. Uglavnom vrlo često su davali neistinite informacije, a i različite od osobnog bankara, voditeljice poslovnice, a sada i direktorice. Nas zavladači i banka i prodavatelji, a uredno smo sve odradili prema ugovorima. Problem je što smo dali poveći iznos kapare i sad smo svjesni da možemo ostati bez iste, bez obzira i ako dođe tužba s naše strane.
  4. Pozdrav Borbena7, sud još uvijek nije dobio nikakav nalog od banke, a prošlo je 2 tjedna otkako su mi iz banke komunicirali da je poslan nalog za skidanje ovrhe. Prodavatelji odbijaju potpisati kupoprodajni ugovor jer su u '' strahu'' da će sud prodati stan i da banka namjetno odugovlači već sad 4 mjeseca od zahtjeva za kredit. Između ostalog jedan od prodavatelja (prodavatelju su bivši supružnici) prijeti se da će prodati nekretninu nekome drugome jer ja u to vrijeme nisam izreazirala kredit. Predugovor je istekao u međuvremenu istekao dok čekamo da se ovo riješi. Banka mi je odobrila kredit, obavijest je stigla napismeno u mailu, ali se navodno čeka skidanje ovrhe i njihove hipoteke. Što učiniti? Trebam li uzeti odvjetnika? Molim savjet ako da i kome da se obratim?
  5. Zbilja to nisam vidjela. Meni zadnji vidljivi datum 6.mjesec. Odlično, budem. Stan kupujem od vlasnika, svakako ću ih zamoliti da pošalju sudu požurnicu.
  6. Prošlo je 90 dana od zahtjeva za kredit, odavno su trebali poslati zahtjev sudu sa se skine ovrha. Sad vidim da ste me uputili na poslovni broj, a ja sam gledala pod prvotnim brojem. Pod poslovnim brojem stoji po datumima kad je što pokrenuto i koja sutknja i ništa drugo. Svakako ću pratiti bude li kakvih novina vezano za postupak. Hvala.
  7. Upisani predmet s odabranog suda nije dostupan u eSpis sustavu. - Ne može se pregledati. Što mislite koliko može potrajati? Nije mi jasno zašto nisu to već riješili. Predugo to traje. Kroz današnji razgovor s bankarom, shvatila sam da su tek proslijedili uputu o ukidanju ovršnog postupka. Planiram sama sastavljati kupoprodajni ugovor. Što od točaka trebam staviti u ugovor obzirom na situaciju? Važno mi je da se pravno ogradim i da bude sve na "čistac".
  8. Pogledala sam. Stoji ovako u C listu, a to nije bilo vidljivo prije 2 mjeseca kad se vadio ZKI. Zaprimljeno 22.01.2021.g. pod brojem Z-1458/2021ZABILJEŽBA, POKRETANJE POSTUPKA, PRIJEDLOG ZA OVRHU 12.01.2021, ZAKLJUČAK OPĆINSKOG SUDA U NOVOM ZAGREBU POSL.BR. OVR-33/2021-2 20.01.2021, u pravnoj stvari ovrhovoditelja Privredne banke..
  9. Poštovani, zanima me što trebam pripaziti kod sastavljanja kupoprodajnog ugovora. Ovo sve mi je prvi kontakt s kupnjom nekretnine, a obzirom da je situacija specifična trebam savjet. Situacija je sljedeća... Stan kupujemo direktno od vlasnika (razvedeni bračni par), njihov kredit nije otplaćen i obzirom kako nisu plaćali kredit banka je pokrenila ovrhu. U vlasničkom listu stoji da je stan pod hipotekom zbog kredita. Kredit dižemo u istoj banci gdje su i prodavatelji. U banci me zavlače već 90 dana, još nije ništa riješeno, navodno sad čekaju da se skine ovrha sa stana. Očito je u međuvremenu i sjela ovrha. Zbilja ne znam i ne razumijem razliku ovrhe i navodnog predovršnog postupka. Prilikom isplate kapare prodavatelji su priložili Pismo namjere gdje se moglo očitati trenutno dugovanje, kapara je išla direktno na njihovo dugovanje prema banci. Ostao je još jedan dio za isplatu koji će se podmiriti prilikom isplate kredita, kao i razlika novca koja će ići prodavateljima na njihove bankovne račune . U banci još uvijek nismo potpisali papire odobrenja kredita jer je odobrenje došlo usmenim putem. Navodno u banci čekaju da se skine ovrha pa tek onda će ići potpisivanje i ovjera zadužnica i ostale papirologije koja je potrebna za potpisivanje odobrenja kredita. Čitam po forumima, raspitujem se, koliko vidim bitna je Tabulanrna isprava, nekakvo Brisovno očitovanje. Bili bi zahvalni kad bi nam netko detaljno mogao objasniti postupak kako ne bi fulali nešto i upali u probleme. Što pripaziti i navesti u kupoprodajnom ugovoru obzirom na situaciju? Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija