Jump to content

mhrsan

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru, razumijem sve što pišete, međutim, to i dalje ne objašnjava zašto u zakonu stoji da je počinitelj djela na mjestu počinjenja RADIO ili bio DUŽAN RADITI. Ista stvar je i s Prekršajnim zakonom, gdje se mjesto I vrijeme počinjenja prekršaja utvrđuju kao "vrijeme u kojem je počinitelj radio ili bio dužan raditi" i "mjesto na kojem je počinitelj radio ili bio dužan raditi". Tko je osoba koja radi ili je dužna raditi? Netko tko radi za državu koja i donosi te "zakone", tj. pravne akte, te njima podliježu samo oni koji su potpisali ugovor s tom državom?
  2. Govori se o utvrđivanju mjesta počinjenja kaznenog djela, a to je mjesto u kojem je počinitelj kaznenog djela RADIO ili bio DUŽAN RADITIL Hvala na odgovoru, ali taj odgovor ne odgovara na moje pitanje, jer - ako je radnja o kojoj se tu govori jedan od elemenata kaznenog djela, tko je onda taj tko je dužan raditi takvu radnju?
  3. Članak 9. st. 1. Kaznenog zakona kaže: "Kazneno djelo počinjeno je u mjestu gdje je počinitelj radio ili bio dužan raditi i u mjestu gdje je u cjelosti ili djelomično nastupila posljedica iz zakonskog opisa kaznenog djela ili je prema njegovoj zamisli trebala nastupiti." www.zakon.hr/z/98/Kazneni-zakon Zanima me kako zakon tumači "počinitelja koji je radio ili bio dužan raditi"? Ne razumijem o čemu se tu radi, što ako počinitelj ne radi? Što se tu uopće podrazumijeva pod "raditi"? Hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija