Jump to content

mraki

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je mraki objavio

  1. Ukoliko su rokovi važenja i putovnice i osobne iskaznice nakon 20.03.2020. God. obadva dokumenta VAŽE i mogu se koristiti bilo gdje do 30 dana nakon proglašenja kraja pandemije koronovirusa
  2. Ta odredba vrijedi za svakoga jer je unešena izmjena u Zakon o osobnoj iskaznici, mislim čl. 5a
  3. Da, poznato mi je. Čak sam i pronašla neiskorišten zahtjev od prijatelja. Međutim su me odbili jer je zahtjev za kuću u gradu (sjedište jedne županije) a moja kuća je na selu pa mi kažu da zahtjev mora biti za kuću u nekom mjestu u susjedstvu (druga općina!). Što mi nema logike jer može biti druga općina a ne može grad.
  4. Molim da mi pomognete da se riješim dvogodišnje noćne more. Naslijedila sam kuću za koju nije izdan akt legalizacije. Kuća je izgrađena temeljem građevinske dozvole iz 1971. god. i za koju postoji projekt. Kada sam došla u posjed iste angažirala sam geodeta da izradi elaborat te kuću i ostale građevine ucrta u katastru jer nisu bile. Kada sam zatražila akt legalizacije (uporabnu dozvolu ili rješenje o postojećem stanju ili što li već) u županiji su mi rekli da ne mogu dobiti jer kuća nije sagrađena po građ.dozvoli i projektu (odstupaju dimenzije i smještaj u prostoru) a ozakoniti kao nezakonito izgeađenu građevinu ne mogu jer nije podnešen zahtjev za legalizaciju. MOLIM savjet što da činim jer ne mogu dobiti ni kredit za obnovu niti išta drugo.
  5. Iza pokojne majke naslijedila sam kuću. Majka je, kao isporučiteljem el. energije, sklopila ugovor sa tvrtkom E-on. Zbog nepovoljnih uvjeta (veća cijena) ja ne želim i dalje kupovati el.energiju od njih nego od HEP-a međutim iz E-on tvrde da ne mogu raskinuti ugovor koji je sa njima sklopila moja majka. Sve račune koji su dolazili na ime pokojne majke nakon njezine smrti do danas sam uredno platila.Molim vas savjet da li moram nastaviti ugovorne obveze koje je sklopila pokojna majka?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija