Jump to content

Dorita97

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da, radi se o parničnom postupku jer nikakve presude još nije ni bilo. Znači radi se o započetoj brakorazvodnoj parnici sa maloljetnim djetetom i kao takva je započeta pred godinu dana, no kako našim sudovima treba više od pola godine da zakažu ročište , dijete je u međuvremenu postalo punoljetno ,a otac od samog početka tužbe pokušava ući u mirovinu . Ne znam što misli dobiti time. S obzirom da se sve odugovlači , brak još nije ni razveden niti je dosuđena bilo kakva presuda vezana uz alimentaciju ili zaostatke. Otac cijelo vrijeme plaća koliko on misli da je dovoljno, a sudski se od početka traži iznos u visini njegovih prihoda ( po tablici koje je odredila RH) i pripadajuća razlika neisplaćene alimentacije. Živimo odvojeno nekoliko godina no brakorazvodna parnica je započeta tek pred godinu dana.
  2. Znam da dijete ne gubi pravo na alimentaciju jer se i dalje školuje al ne znam na koji način se sad nastavlja parnica. U parnici se traže zaostaci razlike alimentacije koju svojevoljno uplaćuje i iznosa koji je prema svojim prihodima trebao plaćati. Tu eventualna mirovina ne bi trebala igrati ulogu jer je do sada imao plaću. Od momenta kad počinje primati mirovinu jasno je da će se i iznos alimentacije prilagoditi. Sve ostalo nema mi logike. Ne znam da li će sad kad je dijete punoljetno ono samo morati voditi sud za alimentaciju ili se parnica nastavlja s obzirom da je bila započeta dok je dijete bilo maloljetno uz možda poziv djeteta?
  3. Brakorazvodna parnica započeta u 12 mjesecu 2020 godine. Jedno maloljetno dijete je u pitanju i alimentacija za isto,a obzirom da je dijete tada imalo 17 godina. Otac plaća dio alimentacije (po svojoj procjeni) a majka traži da mu se alimentacija dosudi prema prihodima te da isplati pripadajuće zaostatke. Viđanje djeteta nije bio problem i majka se složila da se dijete viđa s ocem koliko i kada želi. Prvo ročište je bilo u trećem mjesecu, a drugo u četvrtom no odgođeno je zbog trenutne bolesti tuženika. U međuvremenu je dijete napunilo 18 godina. Od suda i ročišta još ništa. Poslana je požurnica od strane tužiteljice još u petom mjesecu. Što se tu može očekivati s obzirom da je dijete postalo punoljetno u međuvremenu ? Dobija li otac što s time da ode u mirovinu jer to namjerava učiniti? Kako požuriti sud da donese sljedeće ročište? Hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija