Jump to content

Sauron

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

125 pregleda profila
  1. Izgleda da ostajem bez osiguranja, ma nisam ja bi bio kod lijecnika od kada sam vani, niti namjeravam, ali ono.. Osigurat ce me u mirovini za koju godinu. Hvala.
  2. Znaci, najbolje da sam varalica, doktoru po PTSP. Radit posteno i slati novce obitelji samo budale, izgleda čine. Po ovome iz Zakona bih trebao konzumirati sljedece kao dragovoljac Domovinskog rata - ostati bez obveznog zdravstvenog osiguranja i jos pride plaćati porez na inozemnu zaradu. Pa to je cirkus haha. Hvala, dobro, uzmimo da me skinu sa osiguranja, ..imam li nakon toga pravo aplicirati sa osnove hrvatskog branitelja, drugacije ne mogu?
  3. Nisam u nikakvoj mirovini, ukinut ce mi zdravstveno jer se necu javiti u HZZO. Mogu li nakon toga aplicirati za obvezno osiguranje kao hrvatski branitelj, jer jedino po toj osnovi ispunjavam zakonske uvjete? Koji ce biti formalni razlog za odbijenicu, jer po zakonu ispunjavam uvjet/ hrvatski branitelj, prebivaliste/. Hvala Da ne bi ja češao vani i plaćao dodatni porez za uhljebe, nisam lud. Ovo vam pise dragovoljac Domovinskog rata /91-95/.
  4. Nema obveznog zdravstenog osiguranja iz rada, u pitanju je Irska. Cisto formalno, ispunjavam uvjete za obvezno zdravstveno osiguranje u RH na osnovi Zakona, naime hrvatski sam branitelj i imam prebivaliste, boraviste nemam ali se i ne trazi u Zakonu.
  5. Ma tumače da ce me odjavit jer sam prikavljen na HZZO kao nezaposlen, iz razloga sto radim u inozemstvu. A kad izgubim osnovno zdravstveno osiguranje da se mogu prijavit kao branitelj, ali da ne znaju hoce me osigurati. Uglavnom, po zakonu imam uvjete[ hrvatski branitelj i prebivaliste u RH], ali sve cine da me shebu.
  6. Hrvatski sam branitelj i dragovoljac Domovinskog rata. Imam stalno prebivaliste u RH, privremeno sam odjavljen sa boravista , radim u inozemstvu. Pitanje...posto nemam druge osnove, imam li kao hrvatski branitelj pravo na osnovno zdravstveno osiguranje HZZO? Hvala.
  7. Imam nejasnocu. Ako odem u starosnu mirovinu ranije za onoliko vremena koliko sam proveo u ratu(1300 dana) da li mogu ici u mirovinu prema ZOMO ili samo prema ZOHB jer mi je potonji to i omogucio. Pitam iz razloga sto sam branitelj, isao bih ranije od 65. Godine u mirovinu za onoliko vremena koliko sam bio u ratu, a opet koristio bih mirovinu prema ZOMO jer imam dosta sredstava u 2. Stupu. Odnosno, da li za primanje mirovine prema ZOMO moram cekati 65. Godinu a ovo ako odem ranije iskljucivo onda samo braniteljska. Hvala na pomoci.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija