Jump to content

Kovacevic345

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Dopisivao sam s jednom curom preko Tindera cca 3 tjedna. U tom periodu je ona više puta od mene tražila da joj pošaljem novac jer je kao u teškoj situaciji, ostala je bez posla bla bla. Poslao sam joj u tom periodu sve skupa oko 5 tisuca kuna. Što smo se duže dopisivali, ja sam počeo sve više inzistirati na tome da se vidimo uživo, jedno vrijeme me zavlačila kao ne može ovo ono, i onda se prestala javljati. Par dana poslije je linkala instagram profil s tinderom i vidio sam na slikama da već par godina ima istog dečka. Znači nije ni bila single dok se dopisivala sa mnom. Mogu li je tuziti zbog prijevare? Imam u mobitelu prepiske razgovora s njom, i bankovne transakcije gdje se vidi da sam joj slao novac. Znam njezino ime i prezime.
  2. Koja je logika da se ne smije iskaz prijetnje prikriveno snimiti? Kako onda ikad dokazati djelo prijetnje ako se ne smije prikriveno snimiti, jer ocito je ako pocinitelju kaznenog dijela najavis snimanje da on nece prijetiti. Btw, poluvezano za ovo: jel smijem ja imati skrivenu kameru u svojoj kuci ili autu i snimati sve sto se dogadja bez da sam obavezan ikojem gostu koji mi dodje najavit da se sve ovo snima i onda to koristiti kao dokaz na sudu?
  3. Moj rođak koji je mlađi punoljetnik (20 godina), dok je bio kod mene u kući (inače je čest gost), sa nožem prijeteći me natjerao da mu dam svoju karticu i pin. Nakon što sam mu dao, on otišao do bankomata, podigao 5000kn, i vratio mi karticu, a novac naravno ostavio sebi. Isplati li mi se ovaj događaj prijavljivati policiji i može li to proći na sudu kao razbojništvo, budući da nema vidljivih dokaza da mi je prijetio i da je na silu uzeo karticu. Nikakvih svjedoka tad u kući nije bilo. Rekao sam mu da ga je kamera snimila na bankomatu kako podiže novac s mojom karticom, a on kaže da će reći da sam mu ja posudio novce. Hoće li to policija progoniti po službenoj dužnosti ili mora ići privatna tužba? Koliko dugo se snimke čuvaju na bankomatima? Je li dovoljan dokaz razbojništva što on sa mojom karticom podiže novce ili će sud to odbaciti? Nikakvih drugih kaznenih djela do sad nije imao.
  4. Na koji nacin mogu saznati je li netko u zatvoru? Koliko vidim, u americi postoje javno objavljeni registri zatvorenika. Postoji li tako nesto kod nas? Ili moram nazvati zatvor i pitati? Hoce li mi reci ili stite privatnost zatvorenika?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija