Jump to content

kadu

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, je li potrebna predbilježba vlasništva nekretnine u Gruntovnici na temelju potpisanog i ovjerenog kupoprodajnog ugovora prije uplate novca za kupovinu stana, odnosno je li (kada je) to uobičajena praksa kod kupovine nekretnina? Unaprijed hvala na odgovoru
  2. Poštovani, rodbina iz inozemstva uplatit će mi na devizni tekući račun novac za kupovinu stana kao dar. Plaća li se porez na uplaćeni iznos, odnosno zanima me kakva je stvarna situacija u praksi po pitanju plaćanja poreza na darove u novcu? Unaprijed hvala!
  3. Evo još za kraj mali obrat - ovršenik u međuvremenu dobio visoku temperaturu, liječnik propisao terapiju i izdao potvrdu o mirovanju. Odvjetnik će poslati presliku potvrde ovrhovoditelju, može li zdravstveno stanje biti razlog odgode iseljenja ili unatoč tome mogu deložirati ovršenika?
  4. Je li u svim sudovima u RH u primjeni elektronička komunikacija? Kako prepoznati digitalni potpis 🙈 Ima li negdje primjer? Guglam, ali ne pronalazim...
  5. Oprostite što gnjavim, ali moram priznati da mi je malo nejasno koji bi od gore navedenih uvjeta eventualno mogao bio nezadovoljen (osim datuma i vremena, naravno) - znači li ako npr. ne dođe javni bilježnik a ovršenik dozvoljava ulaz da su uvjeti zadovoljeni ili? Zar doista mora biti digitalno potpisan? Klasičan potpis sudca na papiru i pečat nisu dovoljni?
  6. Mislila sam da je ovoj priči ovdje kraj, međutim molim Borbenu7 dodatno savjet. Naime, ovrhovoditelj je u ponedjeljak preko odvjetnika poručio da opet dolaze u petak ujutro deložirati (malo mi je neobično da su uspjeli tako brzo dobiti novi Zaključak od suda, premda je banka ovrhovitelj, a oni valjda mogu sve). E sad, postoji li mogućnost da im se omakne greška u koracima zbog žurbe prije 1. 11. i da se pojave bez valjanog novog Zaključka u smislu app varijante jer riječ je o starijoj osobi koju planiraju iseliti. Pitanje je, na što treba obratiti pozornost - mora li Zaključak biti izdan od nadležnog suda na memorandumu suda i mora li na njemu biti točan datum deložacije - 29. 10. 2021.? I što ako se kojim slučajem pojave bez toga, s nekim drugim dokumentom? Imaju li moje sumnje utemeljenja? Unaprijed hvala
  7. Hvala najljepša na brzim i preciznim odgovorima. Puno ste mi razbistrili I još, ako stignete odgovoriti - može li im izbjegavanje 1. 11. biti razlog/motiv za provođenje neradnim danom.
  8. Puno hvala na odgovoru i opet pitanje - je li taj zaključak dolazi na kućnu adresu ovršenika, odnosno hoće li ovršenik biti upoznat s novim datumom ranije, ili se ovrhovitelj s novim zaključkom samo može pojaviti na vratima? Kolike su šanse da se 'dohvati' famozni 1. studenoga i rade li se deložacije vikendom?
  9. Poštovani, molim ako ćete znati - danas je bila zakazana deložacija iz nekretnine, ali nije realizirana s obzirom da stanar do srijede, 27. 10. treba biti u samoizolaciji. E sad pitanje, treba li ovrhovitelju novo sudsko rješenje o deložaciji, s novim datumom deložacije, ili vrijedi ovo već izdano za današnji dan i na temelju kojega stanara mogu deložirati već u ovaj četvrtak ukoliko test na Covid19 bude negativan. Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija