Jump to content

DovlaS

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Uvećana tržišna vrijednost stana više je posljedica stanja na tržištu nego mojih ulaganja.
  2. Trenutno procijenjena tržišna cijena stana je više od 200% veća od cijene stana u kupoprodajnom ugovoru čiju kopiju posjedujem. Dakle, 100.000 eura spram 40.000 eura u ugovoru. Na koji način da podnesem zahtjev za dodjelu polovice navedenog iznosa, na kojem sudu i po kojem zakonskom osnovu odnosno članku zakona?
  3. Poštovani; Godine 2000. nakon 2 godine braka, bivša supruga kupila je stan u kojem smo živjeli a ja nisam participirao svojim sredstvima u kupnji istog. No i prije i poslije toga, ja sam u tom stanu živio 20 godina tijekom braka i tu bio prijavljen, aktivno učestvovao u plaćanju režijskih troškova i renoviranju stana te ostalih troškova stana. Zanima me da li imam pravo na nužni dio tog stana, obzirom da je isti kupljen tijekom braka sredstvima od nasljedstva bivše supruge. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
  4. Zahvaljujem se na odgovoru. Obzirom da se radi o osobi ovršeniku za koju sumnjam odnosno pretpostavljam da ima zaštićeni račun kao roditelj-skrbnik 3 djece te da vjerojatno prihode za život ostvaruje radom na crno ili socijalnom pomoći, na koji način i gdje mogu provjeriti da li dotični ima takav račun te da li posjeduje uopće neku nekretninu ili pokretninu kao moguće sredstvo za provođenje nove ovrhe. Jer ne bih htio sebi stvarati dodatne troškove ovrhe ako dotični ne posjeduje nikakvu nekretninu ili pokretninu. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
  5. Zahvaljujem se na odgovoru. Ljubazno molim ako mi možete dati smjernice gdje i na koji način mogu predložiti ili predati prijedlog za ovrhu na drugom predmetu ili sredstvu ovrhe. Nadalje, da li moram kontaktirati dužnika te provjeravati moguća druga sredstva ovrhe jer sam izgubio kontakt s njim. I na kraju, da li moram snositi dodatne troškove za promjenu uvjeta ovrhe, obzirom da sam i za postojeći obvršni postupak morao sam snositi trioškove istog. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
  6. Poštovani; Obraćam Vam se za pravni savjet odnosno pravnu pomoć vezanu za nemogućnost naplate ovrhom na novčanim sredstvima od privatne osobe, koju sam pokrenuo preko agencije FINA prije više od godinu dana, sukladno Zakonu o provedbi ovrhe na temelju aktivacije zadužnice kojom je evidentirano dugovanje u ukupnom iznosu većem od 10.000 kn. Svaki put kada odem u FINU da provjerim stanje sa naplatom, vele mi da se ništa ne mijenja i ja ne znam na koji način da naplatim svoj dug od ovršenika. Iz jedne potvrde je vidljivo da je ukupan broj dana blokade ovršenikovog računa 3459 dana što mi se čini nevjerojatnim. Da čovjek koji živi u Hrvatskoj i ima 3 djece može da se zadužuje i ne vraća dugove toliko dugo. Nije mi poznato da li dotični ima neki oblik zaštićenog računa niti znam da li je time ugroženo moje pravo na povrat novca. Navodno je dotični podnio zahtjev za osobnim bankrotom. Ljubazno molim da mi date pravnu pomoć i upute vezane za potrebu da naplatim nepodmireno dugovanje obzirom da mi je taj novac prijeko potreban. Za dodatne informacije,stojim na raspolaganju. Unaprijed se zahvaljujem na pomoći. Srdačan pozdrav.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija