Jump to content

Ronin One

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ronin One

    Pomoć

    Molim za pomoć. Imam slijedeću situaciju. Rastavljen sam otac maloljetnog djeteta, trenutno sam u vezi. Zanima me na koji način mogu nekretninu i pokretninu u slučaju da se meni nešto dogodi dati ne korištenje trenutnoj partnerici s obzirom da skupa ulažemo u nekretninu. Napominjem da je nekretnina kupljena kreditom banke pa je nemogu upisati na nekretninu. Također me zanima na koji način bi to rješio i sa vozilom. S obzirom da je djete nasljednik ali je maloljetno imovinom bi raspolagala bivša supruga, a to bi htio izbjeći. Da li se navedena situacija može rješiti potpisanom i ovjerenom izjavom, ugovorom... Hvala na pomoći.
  2. Pozdrav. Molim za pomoć ili savjet. Na tekućem računu sam vidio da su mi blokirana sredstva na temelju ovrhe. Nisam o navedenom dobio nikakvu obavijest. Odlaskom u FINA-u podnio sam Zahtjev na temelju kojeg mi je djelatnica iz FINA-e isprintala predmet vezan uz gore navedenu ovrhu odnosno A1 je ovrhovoditelj jer nisu podmireni računi od 03.do 10. mjeseca 2018 godine za njihove usluge. Uvidom u papire navedeno je da je A1 dana 6.11.2018. godine putem javnog bilježnika iz Zagreba podnio prijedlog za ovrhu, te je dana 26.02.2019. godine doneseno rješenje o ovrsi. Napominjem da nisam dobio nikakvu opomenu niti obavijest niti od A1 niti od javnog bilježnika iz Zagreba. Uz navedeno se nalazio Zahtjev za naplatu upučen od odvjetničkog ureda iz Osijeka, a isti je sastavljen dana 24.02.2022. godine. Napominjem da nisam mjenjao adresu prebivališta i da nisam od A1 dobio niti jedan račun niti opomenu, te da nisam dobio obavijest od javnog bilježnika niti od odvjetničkog ureda vezano uz navedenu ovrhu. S obzirom da se radi o potraživanju od cca 5000 kn (2600 kn za A1, a 2400 troškovi jb i odvjetnika) molim za pomoć što mi je činiti? Hvala.
  3. Hvala na informaciji. Znaći s osobom B bi trebalo napraviti također Ugovor o najmu za nekretninu koju koristi? Da li se Ugovor treba napraviti samo na iznos 2/6 ili na puni iznos? Po tomebi osoba B plaćala sama sebi najam. Hvala
  4. Pozdrav, Molim za pomoć u slijedećoj situaciji. Osoba A vlasnik je 2/6 parcele, a osoba B vlasnik je 4/6 parcele. Na parceli se nalaze 2 kuće i 2 poslovna prostora. Oba poslovna prostora su u najmu i jedna kuća je u najmu dok u drugoj kući živi osoba B. S obzirom da su poslovni prostori i jedna kuća u najmu osoba B tvrdi da se iznos dobivene najamnine dijeli na 2/6 najamnine osobi A i 4/6 najamnine osobi B? Zanima me da li je to pravilna podjela najamnine s obzirom da osoba B živi u drugoj kući za koju on ne plaća najamninu? Da li bi osoba B trebala plaćati osobi A 2/6 najma za kuću u kojoj živi s obzirom da se kuća nalazi na parceli koje je osoba A suvlasnik 2/6? Hvala na pomoći.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija