Jump to content

SvetlanaVN

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Mora Vam barem jedan roditelj biti drzavljanin R. Hrvatske i da niste pre 1991. imali nijedno drugo republičko državljanstvo. Tako barem sam ja shvatila da mesto rodjenja nema puno veze.
  2. Negde sam pročitala da se deca vojnih lica, sluzbenika policije itd. Po nekoj odredbi nisu upisivala u knjige drzavljana do punoletstva. Da li je vas otac bio tako nešto po zanimanju. Moj je bio vojno lice te smo i brat I ja tek Po punoletstvu upisani u knjigu drzavljana.
  3. Meni je citiran drugi clan istog tog zakona. Moguće da su zbog oca koji je poreklom iz Hrvatske izostavili taj deo o poreklu i već me potencijalno gledali kao drzavljanina druge republike. Jer vidim da je kod svih vas slično, samo se kod mene obrazloženje razlikuje. Stvarno više ne znam u čemu je fora. Da li ste vi zahtevali taj upis ili vam je kao i meni to poslato automatski? Jer ja znam da nisam trazila, niti moji...
  4. To je onda drugi osnov sticanja drzavljanstva. Posto pretpostavljam da ti ne zivis u Hrvatskoj i maloletan si, mora prvo majka da utvrdi drzavljanstvo.
  5. Ma sve ok. Samo sto ja to nikad nisam zahtevala. Doslo mi je automatski posle mog 18. rodjendana. Niti sam zahtevala utvrdjivanje niti bilo šta.
  6. To je izgleda začkoljica, kod mene piše ovo ("Sl. glasnik SRS", br. 45/79 i 13/83) Član 3 Državljanin druge republike u Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji (u daljem tekstu: državljanin druge republike) ima na teritoriji Socijalističke Republike Srbije ista prava i dužnosti kao i državljanin Socijalističke Republike Srbije. Službeni list SFRJ 58/76 Član 24stav 3 Ako državljanin SFRJ nije upisan u evidenciju o državljanima SFRJ, organ određen propisom republike utvrdiće za njega državljanstvo SFRJ i podatak o tome upisaće u evidenciju o državljanima SFRJ
  7. Možeš li mi citirati šta piše u obrazloženju rešenja o utvrdjivanju drzavljanstva R. Srbije?
  8. Meni su rekli da bih mogla imati i da sve zavisi od prijave rodjenja.
  9. Imaš ukoliko ti majka prvo utvrdi njeno hr državljansvo, ukoliko nije upisana u knjigu hr drzavljana. Dakle prvo pričaj sa njom da li ga ima i ukoliko ne, da li ima osnova da joj se utvrdi od rodjenja...
  10. Hvala ti puno, bila sam u Subotici da predam dokumenta i rekli su mi da bih mogla ostvariti to pravo ukoliko donesem prijavu rodjenja. Ako tamo ne piše da su roditelji bilo šta opredelili pobedila sam :-), tako da sam bila u bg da poručim tu prijavu da izvade iz arhive pa će me zvati sledeće i dobiću overenu fotokopiju, pa sa njom ponovo u Suboticu.
  11. Imam jedno pitanje... Pokojni otac mi je bio drzavljanin SR Hrvatske (SFRJ), majka SR Srbije (SFRJ). Rodjena sam u Beogradu 1976. ali nisam bila upisana u knjigu drzavljana R. Srbije sve do 1994. Da li spadam u retku grupu koja bi zbog naknadnog dobijanja i upisivanja drzavljanstva R. Srbije mogla da dobije HR drzavljanstvo? Znaci nakon 08.10.1991. Nisam pripadnik hrvatskog naroda i pokojni otac je bio Srbin iz Hrvatske. U utorak predajem u konzulatu papire pa mi treba pozitivan vajb :-)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija