Jump to content

Oli112

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Sudska odluka je da djeca žive sa njom. No kako sam opisao ona se nije pridržavala dogovora i nije nastavila plaćati režije pa sam u stanu ostao i ja. Sa djecom ne radimo probleme jer imaju 16 i 18 godina. Problem je što ona ne vodi brigu o djeci, to sam naveo i u novom zahtjevu centru gdje tražim da se djeca povjere meni. problem je u tome što ista ne želi isplatu iz stana, ne želi plaćati kredit i režije ustvari ne zna sama što želi. Potrošio sam novaca i novaca na odvjetnike i pokušali smo dogovorom no ona se ne želi naći sa odvjetnikom. Ustvari niti sama ne zna što hoće. kako riješiti imovinu. Za stan sam podigao kredit u braku od 35000 eura, ja ga otplaćivao obustavom od plače, u braku otplaćeno cca 16000 eura i meni ostaje kredit i još cca 25000 eura sa kamatom. Imam sve papire iz banke i pitanje je koji se iznos gleda za isplatu iz stana. Dali ovaj uplaćen u braku ili...??? Nitko mi sa sigurnošću ne može reči kako riješiti isplatu, da li ići na sud, na koji način sud donosi riješenje, da li se gleda tržišna vrijednost pa se njoj daje pola toga a ako je tako dali ona dobiva i pola kredita budući da meni ostaje neotplaćen stan a njoj sam ,recimo, isplatio pola cijene stana. Ne razumijem i nitko mi decidirano ne može reći na osnovu čega sud donosi odluku budući se sa njom dogovoriti ne mogu i već su papiri spremni kod odvjetnika za sudski spor. čak se ni na dopise i traženje odvjetnice nije odazvala. Zaboravio sam reći da sam vlasnik stana ja 1/1. ž Dalje, budući da živi već godinu dana u stanu i ne sudjeluje niti u kreditu niti u plaćanju režija, tvrdi da plaća sve, no nema nikakvih dokaza jer sve plaćam ja netbankingom imam li pravo na tužbu pa da tražim i pola svega plaćenog nakon rastave. Hvala svima na razumijevanju, situacija je jako zapetljana, teška je osoba i ne mogu se nikako dogovoriti sa njom i zato bih volio da se javi netko tko je uspio sličan problem riješiti. Za sve što sam naveo na vrijeme sam pripremio papire od banke, režija, računi za djecu, dokazi i sms poruke, dopisi odvjetnice prema njoj, ponude, njeni odgovori i slično a ona nema ništa. Molim mišljenje svih kako će sve ovo završiti budući ide sve na sud. Unaprijed hvala svima i lijepi pozdrav.
  2. Poštovani, Već sam se javljao na ovaj forum kao i svi koji imaju problema kod rastave. No, imam sljedeći problem: Rastao sam se sa suprugom 2021. godine u travnju mjesecu. Dogovor je bio da se ja odselim iz stana te da ona ostane sa djecom u stanu, ja joj nastavim plaćati kredit za stan (1700 kn), ona preuzima režije i da joj mjesečno plaćam alimentaciju 500 kn po djetetu. Takav smo dogovor sklopili pred CZSS i sa tim planom išli na sud koji je isti odobrio. Ona se nije pridržavala dogovora i prvi je došao HEP i isključio struju. Ona spakovala kofere i sa djecom svojoj mami. Kada sam platio dug ona se sa djecom doselila ali sam onda odlučio ostati i ja jer ukoliko se ne plača ovrhe i dugovi se gomilaju meni. Tako da praktički od rastave živimo i dalje u stanu skupa, djeca su sa nama, ja sam sve vrijeme vodio brigu o djeci, kupovao, oblačio, opremao za školu, mjesečne karte i slično i za isto imam sve račune a za to vrijeme nekih 5 mjeseci nisam plaćao alimentaciju. Kada je rekla da će me ovršiti tražio sam savjet odvjetnika i savjetovan sam da nastavim sa plaćanjem alimentacije i mimo toga ništa. To sam i ućinio, plaćam dalje mjesečno, ali i dalje kupujem djeci, oblačim ih, i sve ostalo dok ona čim dobije alimentaciju kupi sebi nešto, ode na tri dana nekuda i slično. Moje je pitanje kako je moguće sa papirom od FINA i sudskom nagodbom otići na finu i ovršiti me. Ako sam u godinu dana platio 8 rata alimentacije a 4 nisam, za koji iznos i na kojoj osnovi fina ovršuje, da li na osnovi što ona napiše na papir ili če trebati kakav izvod iz banke na kojem je vidljiva uplata. Još jedno, dali sam obveznik plačanja alimentacije ukoliko i nakon rastave živim u zajedničkom kučanstvu sa djecom i bivšom suprugom, a mislim da po obiteljskom zakonu nisam. Hvala unaprijed i sretno svima koji imaju slične probleme.
  3. Molim vas za savjet. Rastao sam se sa suprugom prije nepunih godinu dana, sporazumno. Imali smo dogovor da ona ostaje zivjeti u stanu sa djecom i da preuzme rezije a ja bih odselio i placao kredit te dogovorenu alimentaciju od 1000 kn za oba djeteta. No, to se nije dogodilo vec je supruga otisla zivjeti kod svoje mame, djeca od 16 i 18 god ostala samnom u stanu. Buduci je bilo tako nisam uplacivao alimentaciju, zena se nije brinula za djecu, gdje koji puta bi im skuhala rucak i onda me ovrsila za neplacanje alimentacije, naravno sa pravom. U rujnu mjesecu se ponovo vratila u moj stan koji glasi samo na mene ali je bracna stecevina, cak me izvrijedala pa smo oboje dobili kaznu, ja bio priveden, alkohol 0,00, itd, itd. Vratila se jer takva bitanga netreba ni njenoj mamici, u stanu ne radi nista, odlazi i dolazi kada hoce, spava u boravku, ne vodi brigu o djeci, me placa rezije, ne pristaje na isplatu iz stana, ja im i dalje kuham, kupujem, spremam u skolu itd, itd..., a nakon ovrhe redovno joj uplacujem alimentaciju. Molim vas za savjet uzimajuci gore navedeno u obzir imam li pravo traziti prekid placanja alimentacije, odakle krenuti, kome podnijeti zahtjev, kako i tko podnosi tuzbu za diobu imovine. Molim za pomoc, jer se ovako vise nemoze. Hvala vam.
  4. I djeca i ona zive samnom u mom stanu.
  5. Hvala na odgovoru. Bas lijepo, placam sve, odrzavam stan, placam kredit, rezije, financiram djecu a ona nista, zivi u mom stanu, koristi sve, zove mi policiju za svako malo. Odlicno. Cudom se cudimo kad netko poludi i napravi nedto nazao, sebi ili drugome. Hvala vam na pomoci.
  6. Postovana, Ponudio sam bivsoj supruzi da ostane sa djecom u stanu, da si placa rezije a ja cu placati kredit i odseliti se - nije pristala. Ponudio sam joj isplatu da izade iz stana - nece. Otisla je i 9 mjeseci zivjela kod svoje mame, sada se ratila, zafrkava, zove mi policiju, ne placa nista i jos mi ide na izravnu naplatu radi 1000 kn alimentacije koju joj ne placam jer ja sve kupujem djeci, opremam ih itd... Kako to sve dokazati kad vec provede ovrhu a ima je pravo bez opomene sto ce izgleda i uciniti. Hvala
  7. Ukratko. U braku sam bio 17 god. U braku kupio stan na kredit, bivsa zena mi suduznik. Vlasnik stana sam ja. Razvelu se ove godine u veljaci, zena ostala zivjeti u stanu samnom, provocira me, poziva policiju, ne placa rezije, ne placa kredit, ne odrzava stan. Ne pristaje na isplatu itd. Kome se obratiti i kako rijesiti ovu situaciju. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija