Jump to content

domaći

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. sretan božić forumašima legalisa
  2. Poštovani! Hrvatske ceste rade rekonstrukciju državne ceste D53,koja prolazi i kroz naseljena mjesta.Zbog proširenja ceste zagrnuti su kanali koji su služili za odvodnju oborinskih voda sa ceste i iz dvorišta naselja uz cestu. Sada su postavljene cijevi za cestovnu oborinsku kanalizaciju. Na upit predstavniku izvođača radova i nadzornom inžinjeru kako ćemo riješti problem oborinskih voda uputili su nas na općinu. U općini su mi pojasnili da trebam odnijeti izjavu koju će mi oni dati i ovjeriti kod javnog bilježnika, i dvije bjanko mjenice na iznos od 10000 KN iz razloga jer je u izradi projektna dokumentacija za izgradnju kanalizacijske mreže na području općine da se nebi desilo da mi nebi platili priključak na mrežu kada prođe. Izjava se sastoji od prihvaćanja da će se spojiti samo oborinske vode što je u redu,te da pristajemo na cijenu priključka na kanalizacijsku mrežu koju će definirati općina i vodovod kada bude napravljena. Moje pitanje: Dali je izvođač radova dužan i na čiji trošak izvršiti spajanje oborinskih voda na cestovnu oborinsku kanalizaciju. Nije mi jasno kakve veze ima nepostojeća kanalizacija sa oborinskim vodama koje će praviti štetu kod prve kiše. unaprijed zahvalan...
  3. Poštovani kolega ! Nije ministar izvanredno promaknuo sve djelatnike specijalne policije.U mojoj PU promaknuti su ljudi koji su obnašali dužnosti za koje je propisano zvanje u koje su promaknuti. U razgovoru sa kolegama koji sada rade u drugim ustrojstvenim jedinicama;a bili su specijalci za vrijeme rata situacija je ista. Nije bilo bitno koliko imaš ratnog ili mirovinskog staža,već na kojem si se radnom mjestu zatekao, tako su nama objasnili oni koji su radili spiskove za promaknuće.
  4. Čini m ise neostick da radimo u istoj firmi ,a onda nije prvi put da nas POSLODAVAC zavalja
  5. Vodio sam sud sa poslodavcem za isplatu razlike plaće te sam isti dobio pravomoćnom presudom. Novac je isplaćen na račun 2005g.,a doprinosi su uplaćeni 2006g. Sada sam dobio IP obrazac za 2005g na kojem pod stavkom III stoji identifikator 3,pa mi nije jasno da li je to šala poslodavca ili mogu ostvariti povrat poreza na osnovu obrasca.Pod stavkom 7 osobni odbitak je prazna rubrika.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija