Jump to content

happymom4

Korisnik
  • Broj objava

    96
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. barem 5 pismenih obraćanja CZSS kao i ministarstvu. otac je zatražio 1000 kn mjesečno da bi dijete bilo kod majke. direktno, majci u razgovoru iznio je tu ponudu. naravno da je kasnije isto negirao. da, sad vidim da sam krivo napisala radi se o 1000 kn a ne 100 .
  2. tu ste u pravu, odnosi su jako poremećeni. Ali isto tako, dvije strasne su potrebne za komunikaciju. Majka se Czss-u obračala s puno ozbiljnih i argumentiranih prijava pa s njihove strane nije došlo do reakcije. A otac je otvoreno postavio ponudu u 4 oka- 100 kn mjesečno i "mali" je tvoj. Na pozive i poruke ne odgovara a svaki susret uživo prođe vikom na svako pitanje ili prijedlog. znači nema druge nego požurivati županijski sud? Ne može se općinskom sudu podnijeti prijedlog za donošenje privremene mjere na temelju svih činjenica?
  3. Potšovani, molim Vas za malu pomoć, tko god zna i umije U tijeku je postupak povjeravanja djeteta jednom od roditelja iz izvanbralne zajednice. Otac je dijete zadražo kod sebe po odlasku majke( nije toliko bitan način jer se u postupku izgubila ta nit). Kako je sprečavao susrete s majkom do prvog ročišta, sutkinja na istom određuje privemenu mjeru i daje majci susrete. Postupak kreče, i bez obzira na sve dokazne materijale niti CZss a potom ni Sud ne poduzimaju ništa protiv nasilnog oca sumnjivog psihološkog profila te odlukom suda dijete se dodjeljuje ocu uz obrazloženje- da je kontinuitet koji je nastupio ipak najbolje rješenje. Kako je dijete oinedjeljkom, srijedom i petkom kod majke kao i svaki drugi vikend, i taj kontinuitet je upitan. Da ne duljim, problem je preopširan, majka prilaže žalbu na presudu i u tijeku je drugostupanjski postupak. Što napraviti za vrijeme tog postupka? Kako majka podiže dijete u vrtiću, tri dana u tjednu, otac više ne dolazi po dijete kako je bilo dogovoreno u 18 sati nego u 20,. ako i dođe ili traži da mu se dijete dovede. Također, niti javlja porukom ili pozivom o svom zakašnjenju,ili poklapa slušalicu ako se zove njega. sve i da ima opravdan razlog, može javiti i dogovoriti se, a očito za dijete- vremena nema. U vrtić, ujutro dijete ne vozi više otac već djed, baka , šogorica ... dakle, ni jutrom otac nije s djetetom. U vrtiću pritužbe odgajatelja o nenošenju rezervne odjeće te o održavanju higijene djeteta na oca. CZSS je već takvui pritužbu dobio pismeno od strane vrtića tijekom postupka pa su djelatnice na Sudu izjavile da je u vrtiću: sve u redu ??? U svemu ovom, najviše pati dijete,naravno. Kako oca mora dočekati u majlinoj kući, a vrijeme dolaska je postalo nepoznato i oteže se satima svaki drugi dan- dijete postaje nervozno, traži da ostane kod majke, ponekad mu se već u to doba i spava. Majka je u ruksak s odjećom za vrtić ubacila nekoliko novih ljetnih kompletića i majici-drugi dan, ista je odjeća bačena preko ograde vračena u dvorište uz povike- mali ima kaj mu treba. Da li se može pokrenuti nekakav paralelan postupak, zatražitio privremena mjera povjeravanja majci za to vrijeme dok ne dođe rješenje o žalbi? Uz dužno poštovanje ali CZSS neće reagirati jer je ta ista majka već jednom razvedena i za njih- prekrižena. Ili čekati rješenje o žalbi pa pnovno pokrenuti postupak? mislim da bi u pitanju mogli biti mjeseci koje će dijete provesti u okruženju ljudi koji ga ne žele blizu sebe jer otac- očito više nema vremena volje a ni živaca za svoje dijete. Molim vas za savjet.
  4. Poštovani, molim Vas za pomoć! baka moje kolegice primala je u razdoblju od 14.4.1996.do 31.12.2009. istovremeno starosnu (617.37) i razmjerni dio obiteljske mirovine(674,83)te joj je pravomoćnim rješenjem HZMO-a ukinuta starosna mirovina 22.1.2010. s time da HZMO traži isplatu(povrat) svih isplaćenih sredstava u razdoblju od 1996.- do 2009.te. Baka se žalila na to rješenje koja je žalba odbijena i preostaje joj jedino tužba upravnom sudu. Molim Vas, ima li uopće nade da baka neće morati vračati sve te novce,koji, istina nisu veliki mjesečno ali svota dostiže ogromnu cifru za sve te godine. Kako baka sada živi sa svojom unukom i njenim mužem, koji također nemaju sredstava za vratiti te novce, što se uopće može napraviti? Hzmo se ograđuje da je baka sama trebala prijaviti da prima dvije mirovine i da je trebala sama obustaviti isplatu, a s druge strane isti područni ured priznao joj je oba prava. Kako baka ima 86 godina, tko će vračati dug ako ona umre? naime, posjeduje samo udio u nekoj nekretnini, a unuka se boji da će morati ona preuzeti plaćanje duga jer baka živi kod nje. Molim Vas za neki savjet, ideju, bilo što.
  5. Molim Vas za savjet: Kolega ima određeno uzdržavanje za dijete iz prvog braka. Kako nije redovito podmirivao uzdržavanje a bivša supruga ovrhom nad primanjima nije dobila sve traženo, sad je predala ovrhu nad njegovim osobnim automobilom. Da stvar bude zanimljivija, upravo je taj automobil bio bolna točka za vrijeme razvoda jer ga je ona željela za sebe ali je na sudu ustanovljeno da je isti-isključivo njegovo vlasništvo. E sad, pošto je na ovrhu omogućebna žalba i ne stoji nigdje da ista ne odgađa ovruh što mu je činiti? može li on prodati auto dok žalba traje? stvarno bi mu željela pomoć, nije jedan od očeva koji uopće ne sudjeluju u uzdržavanju već se bivša uhvatila upravo za "siću"naspram iznosa koji je uplačen za dijete. zar će sad ostati i bez auta?
  6. ja sam se našla u istoj situaciji, drugačijim spletom okolnosti. Naime, nakon što sam doslovno pobjegla iz kuće(sigurno ne radi želje za zrakom), otac djeteta je dijete uzeo iz vrtića i otad sprečavao kontakt 3 tjedna. u međuvremenu CZSS nije uopće reagirao već je održano prvo ročište na kojem je sutkinja odredila kontakte obima pon.,sri., pet. i svaki drugi vikend tako da ja dijete preuzimam iz vrtića kud su polazila i moja djeca iz prvog braka. tome je sad godinu dana. Puna godina kako CZSS nije niti jednom razgovarao s mojom djecom iz prvog braka koja su u našoj zajednici trpjela teže oblike zlostavljanja, puna godina kako ja svoje najmlađe dijete viđam prema susretima kao i njegove sestre i brat. Isto tako, nebrojeno puta sam pozivala CZSS da izađe uvidjet stambene uvjete(tada je u kući partner ostao bez grijanja i tople vode), da razgovaraju s vrtićem(od kojeg sam napismeno na kraju dobila popis problema u suradnji s ocem koji nije nosio odjeću,pelene pa je i ometao susrete). sve se oteglo, a u ovih godinu dana još uvijek nitko nije ni provjerio da li on zaista radi iako se u svakom mišljenju spominje njegpva izjava o stamebnoj i financijskoj stabilnosti. Obratila sam se i Ministarstvu, sa svim problemima vezanim za nadležan CZSS te pisanim dokazima o neobjektivnosit pa čak i krivotvorenju službenih dokumenata kao i o nepostupanju prema službenoj dužnosti. Zadnje smo odradili također multidisciplinarno vještačenje koje je završilo identičnim mišljenjem o kontinuitetu. Dakle, uzalud vam trud svirači jer je prošlo godinu dana borbe i suza, dijete ostaje tamo gdje je. Mislim da stvarno ne moram o emotivnoj težini cijele situacije, a posebno sam razočarana sveopćim kolapsom institucija u našoj državi. Čemu nadležni resori kad ni oni ne reagiraju, i kad nisu nikome odgovorni?
  7. molim vas za pomoć kako je u trenutku prekida izvabračne zajednice otac zajedničko dijete uzeo iz vrtića i već tad spriječavao svaki kontakt privremenom mjerom dijete je ostalo kod njega. povjeravanje traje već 7 mjeseci još uvijek nema odluke. Otac posljednji 10 tak dana ne dovodi dijete u vrtić pa samim tim spriječava kontakte koji su rješenjem određeni tako da ja dijete podižem iz vrtića a on dolazi po njega naveče kod mene. šta mogu učiniti? CZSS se ne mogu obratiti jer sam s njim zaratila prijavivši ih ministarstvu prigovorom na njihov rad u kojem sam podrobno navela i dokazala da posao nisu odradile kako treba-i lijepo za sve to dobila po nosu od strane istih djelatnica. dakle, sudu, kako, u kojem kontekstu, prijavljujem nepoštivanje rješenja o susretima? hvala
  8. molim pojašnjenje... koliko je prema ovršnom zakonu opteretivi dio plače? znači, ako s bilo kojim razlogom na plaču "sjedne ovrha" koliko mjesečno se može opteretiti ovršenika? u jednom državnom poduzeću, naime, kolegici ovrhom od 30000 kn uzimaju cijelu plaću do naplate potraživanja.
  9. i ovo je bilo dobronamjerno? pitala je i dobila odgovor. Ni vi ni ja ne znamo u kakvoj je situaciji niti smo tu da sudimo. život donosi svašta, ko zna koga će sutra stić nevolje.. i gdje će ko hodat.. a tko će bit s poslom a tko bez
  10. imate se pravo obratiti nadležnom CZSS. Ako zadovoljavate uvjete(obično je to dohodak po članu obitelji i neposjedovanje nekih velikih vrijednosti) možete ostvariti pravo na jednokratnu pomoć, stalnu (socijalnu) pomoć,ili recimo pomoć u ogrijevu. Također, putem zahtjeva za jednokratnu pomoć,ukoliko imate školarca, i priloženog računa za kupnju udžbenika možete ostvariti naknadu tj.povrat novaca za iste u vidu pomoći za opremu školarca.
  11. zanima me sljedeće. nisam se još našla u toj situaciji ali zlu ne trebalo, scenarij je ipak moguć. zaposlena sam u zgb, od prvpg dana radnog staža u jednoj bolnici. prije tri godine sam preselila oko 120 km dalje, dok sam koristila porodiljni za treće dijete, a nastavila s porodiljnim za četvrto. Naravno da planiram pronaći posao bliže, ali što ako, što ako.. pa sam došla i do ovog. jasno je meni da sporazumnim otkazom, a pogotovo otkazom ukoliko ne dođem na posao, ne ostvarujem pravo na hzz-u, ali pronašlam sam onaj članak o ostvarivanju prava u iznimnim slučajevima pa se spominje neko preseljenje. nisu baš rječiti, nešto kao u slučaju preseljenja bračnog druga ili zbog zdravstvenih razloga. Mislim, ja sam se doselila zbog izvanbračnog druga, našeg zajedničkog djeteta. mogu li ja ipak,ukoliko se nađem u toj situaciji ostvariti ikakvo pravo ?
  12. -presuda je -kriv -kazna 2100 i mjesec dana bez vozačke -a čovjek bio doma u to vrijeme -pišemo žalbu na presudu pa me zanimalo na što se posebno osvrnuti u žalbi
  13. obratio mi se prijatelj s problemom, pa molim za pomoć. prema prekršajnom nalogu on je odbio zaustaviti vozilo iako ga je pratila policija pod rotirkama, vozioje nezavezan( to su naimne vidjeli vozeći se iza njega u 00 45), odbio je alkotest i nije kod sebe imao dokumente. za sve to je okrivljen i proglašen krivim a na sudu je kao svjedoka pozvao kolegu koji je potvrdio da se vračao za njim, u 23 45 do mjesta događaja(navodnog) ali je na pola puta skrenuo k svojoj kući. vidio je da se između njih uključila policija prije nego je skrneuo, ali nije vidio rotirke. policajci tvrde ovako. jedan potvrđuje nalog i govori kako su se vozili u 00 45 iza njega i kako se odvijalo sve navedeno. drugi pak samo da se sjeća odbijenog alkotesta. kako da složimo žalbu, jer ovo je pomalo smješno. nema nikakvih dokaza, očito je da se radi o međusobnim obračunima i pokazivanju nadmoći. može li itko pomoć? hvala unaprijed.
  14. od odvjetnika je stigao dopis. Žele da se automobil preda u vlasništvo svekru jer on smatra da je njegov. ili će podići tužbu. E sad, svekar tvrdi da je on podigao kredit za taj auto(nenamjenski) i a će tražiti povrat svih sredstava i naravno troškove. Pošto je auto u mojem vlasništvu već tri i po godine nije li on imao neki rok da tuži već prije? i jel stvarno može takvom gluposti na sud? bez dokaza, čistim lažima...
  15. na prometnoj i na ugovoru je moje ime. on prijeti policijom. znači u slučaju da dođe opet mogu ja zvati policiju? a što ako on pozove policiju i traži auto?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija