Jump to content

zveroboy

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je zveroboy objavio

  1. Odustao sam od trazenja rijesenja, platim sta hoce, i dovidjenja. nemam vremena ni volje se natezat sa drzavnim aparatom. Da je ludost, ludost je da moram placat sve kao novogradnja, a premjestam postojeci drveni objekt, ito na istom dvoristu. Ludost.
  2. Pitanja građana Poštovani, upute, pravna tumačenja, objašnjenja i mišljenja vezana uz zakonske propise Ministarstva možete zatražiti isključivo od Sektora za pravne poslove ovoga Ministarstva. S obzirom na veliku količinu predmeta i ostala zaduženja koja osim davanja mišljenja (građanima, javnopravnim tijelima, uredima državne uprave, Vladi i ostalima) obavlja Sektor za pravne poslove, zahtjev za davanjem mišljena potrebno je podnijeti na adresu Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ulica Republike Austrije 20, 10 000 Zagreb, zajedno sa osobnim podacima podnositelja zahtjeva (ime, prezime i adresa podnositelja zahtjeva) i dokumentacijom vezanom uz konkretan slučaj. U tom slučaju odgovor ćete primiti pisanim putem na adresu navedenu u zahtjevu. S poštovanjem, Služba za odnose s javnošću i informiranje I Service for Public Relations and Information
  3. Pocetne hrastovre grede leze na malom zidu/temelju od cigli, cigla je samo slozena kao trakasti temelj. Sjeverna strana te cigle se osipava/klizi, a unutar objekta je samo nabijena zemlja. Stakori/lisice su isto kopali i ulazili unutra i jos dodatno razvalili tu sjevernu stranu, to je i jedan od razloga zasto zelim preseliti objekat, na drugo mjesto na istom dvoristu, ito na betonski temelj, da ga sacuvam od daljnjeg propadanja. Objekat je ucrtan u katastar, kad sam morao kucu ucrtati radi uvodjenja plina. U uporabnoj, su podatci o gradjevini, dimenzije (sirina, duzina, visina) i nacin smjestaja na cestici, pod tom stavkom pise samo da je gradjevina stambene namjene (pomocna) - pomocna zgrada je slobodnostojeca prizemnica. Tako pise, nema nista precizno o tome gdje se nalazi na cestici, ili u odnosu na kucu. Hm, na bazi toga, mozda bi onda bilo izvedivo, da se premjesti i da geodet ucrta na novoj lokaciji u katastru, tipa da je greskom krivo ucrtano, jedino je bad za tu soluciju sto je objekat vidljiv na avio snimci iz '68.
  4. Na dvoristu imam 5x4m drvarnicu, staru ~80tak godina, od debelih hrastovih planjki. Drvarnica ima uporabnu dozvolu, na bazi cinjenice da je vidljiva na avio snimci iz 60-tih. Zelim tu drvarnicu premjestiti, na drugo mjesto na istoj lokaciji/cestici. Ured za prostorno uredjenje me salje da radim projekat. Odlazim u jedan lokalni arhitektonski ured, i dobivam informaciju da ce me projekat izaci ~1000 eura, te da uz to racunam na jos ~1000 eura troskova, staticaru, geodetu za iskolcavanje, uredu za prostorno, itd... Vrijednost te stare drvarnice, valjda ne prelazi ~2000 kuna. Tako da ispada, da moram dati 2000 eura, samo za papire, da premjestim objekat koji vrijedi 2000 kuna. Jel ima kakav propis (ili nesto), po kojem mogu izbjeci te visoke troskove, s obzirom da se radi o specificnom slucaju, preseljenja postojeceg objekta, sa postojecom uporabnom dozvolom?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija