Jump to content

sara4

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dijete mi je prethodne šk. godine pohađalo školu stranog jezika. Pred kraj šk. godine predani su nam na uvid ugovori i raspored za sljedeću šk. godinu, kao i papir na kojem je pisalo da svaki roditelj koji se odluči za avansno plaćanje školarine za 2015./16. do 15.7. ima pravo na popust od 20% na cijenu školarine. Jedini uvjet koji je naveden je javiti se učiteljici do kraja 6. mj. što sam i učinila. Tada mi je rečeno da se previše roditelja javilo na tu akciju i da ću biti stavljena na listu čekanja u slučaju da netko odustane od avansnog plaćanja. Škola nije očekivala toliki odaziv na tu akciju (sljedeće godine cijene idu gore, a ovo je popust od 20% na staru cijenu!) i da će škola biti u financijskom gubitku ako nam svima omogući takav način plaćanja. Obzirom da u originalnoj ponudi nisu bila navedena nikakva ograničenja, već je pisalo da SVAKI roditelj ima pravo na popust od 20% na avansno plaćanje, da li i dalje imam pravo na to iako je škola tijekom akcije promjenila uvjete?
  2. Hvala na odgovoru, ali ne mogu reći da sam ga u potpunosti shvatila, no možda sam ja pomiješala neke termine. Poanta mog pitanja je da li žena koja će definitivno prije ili kasnije u 2013. otići na neki oblik bolovanja zbog trudnoće ima pravo iskoristiti cijeli godišnji odmor za 2013. prije odlaska na bolovanje, bilo da je to čuvanje trudnoće ili porodiljni dopust? Mogu vas zamoliti i za tumačenje članka iz Kolektivnog ugovora?
  3. Pozdrav, da li imam pravo koristiti godišnji za 2013. prije odlaska na bolovanje vezano uz komplikacije u trudnoći? Npr. dočekam na poslu 1. mjesec 2013., iskoristim GO i na komplikacije odem nakon GO? I može tumačenje sljedeće stavke našeg Kolektivnog: Za vrijeme bolovanja radnika do 42 dana koja se od prvog dana isplaćuju na teret HZZO-a radniku pripada naknada plaće na teret HZZO-a i razlika na teret poslodavca do visine od 80% osnovice plaće. Komplikacije su odmah na teret HZZO-a, je'l tako? Da li ovaj članak onda znači da bi mi 42 dana HZZO isplaćivao onih nešto više od 4200, a poslodavac razliku do 80% moje redovne plaće (koja je veća od 4200)? A nakon 42 dana ostaje mi samo 4200 kuna od HZZO-a? Hvala puno.
  4. Nije tocno. Ako se predaje porezna prijava, moraju se prijaviti SVI dohotci. Dakle, OBAVEZNO je u prijavu (ako se predaje) staviti i dohodak od iznajmljivanja.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija