Jump to content

biggy

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dobar dan! Da ne zamaram detaljima, ovako.. U firmu mi je stigla pravomocna odluka o ovrsi. Odvjetniku je vraceno ocitovanje o mojoj kreditnoj zaduzenosti u kojoj stoji da mi je 1/3 place u kreditu te je predmet zaveden kao 2. po redu u tzv. ocevidnik redosljeda naplate. Dakle, kada rijesim kredit, dug od VIP-a ce biti naplacen sukladno zakonu o ovrsnom postupku. Od tog dana je proslo 10 mjeseci, a prije tjedan dana mi je blokiran racun u banci, kako vele, od strane VIP-a. - Da li je to normalno? Mislim, da se temeljem istog ovrsnog prijedloga mjenja nacin naplate? Naravno, da ne govorim da je banka blokirala cijeli racun, a ne samo trecinu place kako bi prema zakonu o ovrsnom postupku morala postupiti jer imam placu manju od prosjecne place u RH. - Kako tim bankama stati na kraj jer one ocito prve ne postuju zakon?
  2. Znam da bi mnogi bili sretni da na ovakav nacin budu rijeseni odgovornosti no ja nikako nisam. Jer, tko zna sto buducnost donosi..mozda je to jedino dijete koje cu ikada imati.
  3. Procitao sam post koji ste napisali o svojem problemu i stvarno ne znam sto bih rekao. Zalosno i katastrofalno! Glede mog problema.. Dijete je rođeno, zivo je i zdravo, sto je najbitnije, no nisam ga vidio i nisam siguran kada uopce budem. Naime, upucene su mi prijetnje da ne dolazim i da nemam sto traziti tamo. Dobio sam na znanje da se doticna ponosno hvali svojim prijateljima kako na rodnome listu pod imenom oca ne pise nista te da ja nikada necu ni dobiti priliku saznati jesam li otac ili ne. Kaj da velim osim da je sve to krajnje sebicno, egoisticno i bezobrazno. Raspitah se malo i, naravno, bez njenog pristanka za DNK analizu ne mogu nista.
  4. Naravno, prije rodjenja nisam ni mislio.. Hvala. A i 'ko zna sto se jos moze desiti u njenoj glavi. Iskreno se nadam da ce rodjenje djeteta promijeniti stvari. Znate li mozda koliko to kosta? Nacuo sam da je besplatno ukoliko je u sklopu sudskog postupka, ali da je prilicno skupo (5000-6000kn) ukoliko analizu roditelji dobrovoljno zatraze. Istina?
  5. Prije svega, pozdrav svima! Ovako, moja bi bivsa djevojka trebala roditi dijete u prvom mjesecu. Dijete je navodno moje. No, iako i sam vjerujem da je tako, zbog njenog ponasanja i postupaka u vezi, u meni postoji doza sumnje koju bih zelio otkloniti utvrdjivanjem ocinstva. Ona je dobila na znanje moj zahtjev i slozila se bez prigovora. Dogovoreno je da ce dijete biti kod nje, a ja cu ga, ako je moje, naravno, priznati. Kao sto bi i svaki normalan covjek ucinio. Medjutim, neki dan dolazi do totalne promjene te ona izjavljuje da ne zeli da ja priznam to dijete. Kao, sve bi ostalo isto jedino da se ona osigura da ja to dijete u buducnosti njoj ne bih mogao oduzeti tj. da nemam pravnu osnovu za to. Mislim, hej, pa to je (ako se utvrdi) i moje dijete isto koliko i njeno, zar ne? I ne shvacam koja majka ne bi zeljela da dijete ima oca, no o njezinom psihickom stanju ne bih zelio govoriti. Zanima me sljedece. Vidim da je na jednom postu navedeno da zahtjev za utvrdjivanje ocinstva moze podnjeti majka ukoliko otac ne zeli priznati dijete. Sto je sa ovakvim slucajem? Da li ja, kao moguci otac tog dijeteta, isto tako, mogu zatraziti utvrdjivanje ocinsta ukoliko majka ne zeli dati suglasnost?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija