Jump to content

ibohovic

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ibohovic objavio

  1. Hvala Vam na odgovoru a recimo ako se predomisle i odluče vratiti novce...što onda ?
  2. Pozdrav svima svidjela mi se jedna kuća i htio bih ju kupiti. No postoji problem, zapravo više problema-nedoumica. Kuća ima tereta: 10godina, do 6mj/2013 (zato jer je kuća obnovljena od strane RH) Vlasnica kuće je starija gospođa: 80ak godina Kako se upisati ? Ne mogu mi prodati redovnim putem jer ima tereta ali do sada to drugim ljudima nije predstavljao problem. Velik dio Hrvata je kupio kuće od Srba koji se ne žele vratiti natrag u RH Što ako ja to kupim i upišem se kao pod teret ali pod broj II, a gospođa umre i ostavinskom raspravom ostavi nekom drugom kuću. Čujem da se velik dio upisao usprkos teretu ali pod broj II na način Ugovora o zajmu. Rizici ? Kako Ugovor sastaviti ? Odvjetnicu sam zvao i rekla mi je nešto jako čudno: Nemoj kupovati u pripremi je II krug tužbi od strane RH Srba kojima su kuće obnovljene a nisu se vratili. Kuća, zemlja, lokacija....sve odlično zato sam i zagrijan usprkos rizicima. Što mi savjetujete ?
  3. Poštovanje, dali netko zna odgovor na sljedeće. 20.11.2008-počinjen prometni prekršaj 21.11.2008-napisan prigovor nadležnoj PU Do sada nisam dobio od Suda ništa, što znači da postupak još nije pokrenut jel tako ? Prema tadašnjem Prekršajnom zakonu 107/07, čl.13 (1) Prekršajni se progon ne može pokrenuti kad protekne dvije godine od počinjenja prekršaja. (2) Posebnim se zakonom može propisati dulji rok za pokretanje prekršajnog postupka za prekršaje propisane tim zakonom ali ne dulji od tri godine **I šta nakon koliko mi nastupa zastara ukoliko me Sud ne pozove tj. ne pokrene postupak dvije ili tri godine ? Hvala i uživajte
  4. Zanima me da li može redovni student biti ujedno i vlasnik d..-a s time da ne gubi svoja prava kao studenta, odn. da sebi ne isplaćuje plaću? MOZE !
  5. petpetica po kojem je to Zakonu/članku ? Di to pise Ne kuzim sad nista vise. Hvala
  6. Dobar dan svima Molim da mi pomognete za prometni prekršaj, odnosno trebam informaciju kada nastupa zastara. 20.11.2008-počinjen prekršaj 21.11.2008-napisan prigovor nadležnoj PU - do danas nisam dobio niti poziv na Sud niti odbijanje prigovora. Ako se ne varam prekršaj je po starome Prekršajnom Zakonu i stoga me zanima koji mi je datum zastare. Našao sam ovaj članak: Zastara prekršajnog progona, tijek i prekid zastare Članak 13. (1) Prekršajni se progon ne može pokrenuti kad protekne dvije godine od počinjenja prekršaja. ---dali to znači ako ne dobijem nikakav poziv od Suda do 20.11.2010 da se predmet odbija--- (2) Posebnim se zakonom može propisati dulji rok za pokretanje prekršajnog postupka za prekršaje propisane tim zakonom ali ne dulji od tri godine. (3) Zastara ne teče za vrijeme za koje se prema zakonu prekršajni progon ne može poduzeti ili se ne može nastaviti. (4) Zastara se prekida svakom postupovnom radnjom nadležnog tijela koja se poduzima radi prekršajnog progona počinitelja zbog počinjenog prekršaja. (5) Nakon svakog prekida zastara počinje ponovno teći. (6) Zastara prekršajnog progona nastupa u svakom slučaju kad protekne dvaput onoliko vremena koliko je prema zakonu određena zastara prekršajnog progona. (7) Propisi o zastari, njezinom tijeku i prekidu odnose se i na stegovne kazne koje sud izriče tijekom postupka.
  7. A što da je poslao naknadno kao neke dokazne materijale, znači prije nego što je sud donio presudu ali isto tako i poslje onih 8 dana koje vrijeme za prigovor. Ali da uzmemo u obzir to da je poslao prigovor bez ikakvih dokaza unutar tih 8 dana. Dali bi se ti dokazni materijali uzeli u obzir kada bi se urudžbirali
  8. Imao sam u subotu oko ponoći tešku prometnu nesreću gdje mi je klinac prošao kroz crveno svjetlo ( svjedoci potvrdili, hvala Bogu, Policija bila i napravila uviđaj ) Došao tatica od klinca i počeo mi valjati fore kako radi u ministarstvu... dok smo mi čekali policiju koja vrši očevid. Automobili su i moj i njegov oba totalno razbijeni. Sada čitam Europsko izvješće o nesreće i vidim kako nismo i ja i on dobro ispunili isto da postoje neke greške. Jer smo sami ispunjavali ga, kada je policija odradila posao s nama. Zanima me dali mi to može stvoriti problem kod naplate štete, postoje svjedoci i zapisnik koji su rekli kako je bilo ali opet se bojim da mi to neće stvoriti probleme. Nadalje - nisam dobio zapisnik o Policije, kakva je procedura oko toga ? Što je sa naplatom odštete - u mom autu je bilo 4 ljudi i svi smo gadno natučeni jer nas je bočno velikom brzinom pogodio. Imate neku preporuku, i dali ste čuli dobro ili loše oko ovih privatinh agencija koji se bave s time.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija