Jump to content

eevek

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, Imam pitanje u vezi zastare za plaćanje po presudi suda pa bih molio pomoć znalaca. Naime, 2009. godine sam po presudi suda bio dužan isplatiti određenu svotu oštećenoj strani za njihov imovinskopravni zahtjev i dodatno trošak kaznenog postupka na ime nagrade i nužnih izdataka njihovom odvjetničkom društvu. Po primitku zahtjeva od odvj. društva, te 2009., zamolio sam za odgodu plaćanja i nakon toga nisam dobio nikakav odgovor. Iskreno rečeno, s vremenom sam zaboravio na to. Sada me podsjećaju na to, eto, nakon 9 godina i traže uplatu, u suprotnom se pokreće ovrha. Inače, ne osporavam presudu, ali stvarno me pomalo živcira da se čekalo 9 godina prije slanja ovog poziva na plaćanje. Zanima me, nakon koliko vremena nastaje zastara za takva potraživanja? Vjerujem da je 10 god., ali želio bih provjeriti s vama. Hvala unaprijed.
  2. Pozdrav, imam malo specifično pitanje za koje ne znam pokriva li ga koji zakon i kako. Naime, obrtnik sam i nisam zaposlen u niti jednoj tvrtci, dakle sam plaćam doprinose i radim. Sada imam situaciju da bi jedna tvrtka htjela sklopiti ugovor za najam mojih usluga, ali bih trebao za to vrijeme biti tamo i raditi u njihovoj tvrtci jer nije moguće posao odraditi bez toga. Sad nije jasno niti njima niti meni, kako mogu ja tamo odrađivati posao jer pretpostavljam da to stvara problem ukoliko dođe inspekcija? Kakav ugovor bi mogao pokriti tu suradnju? Pomoć ako netko zna
  3. Aha.. u prijevodu: trebao sam pustiti majku neka plati lagano, što će joj moja pomoć, pa neka si traži povrat? Zanimljivo Bio sam pod dojmom da se vraća pdv Pozdrav i hvala na brzom odgovoru.
  4. Pozdrav! imam pitanje u vezi povrata poreza za uređenje stambenog prostora. Naime, sređivali smo balkone, prozore itd., da ne duljim: Ja sam platio adaptaciju, ali ja prošlu godinu nisam radio i nisam prijavljen na burzu (apsolvent sam) pa me zanima da li me to koči da podnesem zahtjev za povrat poreza. Račun je na moje ime i na vlasničkom sam listu, tu nemam problema Ako se pitate odakle mi novac - od prodanih dionica (to, koliko znam, ne moram prijaviti u poreznoj prijavi). Dakle, hoću li imati problema oko toga? Hvala i pozdrav.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija