Jump to content

Lexus77

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prije svega pozdrav svima. Kao obrtnik bio sam korisnik HT-a, te sam 03.2005. napravio trajno isključenje telefonske linije i ostao mi je dug od 3900kn. U 7. mjesecu 2006. dobio sam prijedlog za ovrhu po kojoj moram platiti 4000(uključene kamate) ili će mi skinuti sa računa. Nakon toga nazvao sam t-com i javio da ću platiti dugovanje i pitao dali moram platiti i trošak ovrhovoditelja od 268kn na što su mi odgovorili da netrebam ako odmah platim. Odmah sam uplatio tih 4000kn i mislio sve riješeno, do neki dan... Vidim da mi je sa računa skinuto 268kn rješenje o ovrsi + ovršna kamata 1000kn. Zovem t-com, oni neznaju ništa, da dođem kod njih u poslovnicu. Dođem u poslovnicu t-coma oni opet neznaju ništa, kažu da vide neki dug od 200-tinjak kuna al neznaju za što!? Te da napišem prigovor što sam i napravio. Možda nevezano, službenica u t-comu mi kaže da su me isklučili prije par mjeseci?! Srećom imam zahtjev o isključenju iz 2005. na što ona kaže da njoj piše drugačije. Pitanje, ako sam već morao platiti tih 268kn zašto mi ih nisu skinuli nakon 8 dana kao što piše u prijedlogu za ovrhu? Dali je oguće da mi u 3 godine zaračunaju 1000 kn kamate? Zašto nisam dobio nikakve obavijesti, nove ovrhe ili nešto da me upozore da trebam platiti tih 268kn? Jer očito ako sam platio 4000kn da nebi bio problem i tih 268kn platiti. Dali su mi oni uopće mogli to naplatiti? Hvala unaprijed na odgovorima.
  2. Hvala na odgovoru i riječima podrške.
  3. Hvala na brzom odgovoru Rubens. Naravno da ne misli otići na na bolovanje ako nema potrebe jer taj posao u svakom slučaju želi raditi i poslije porodiljnoga. Možda sam se krivo izrazio. Pitanje je bilo u smislu ako se desi da mora ići na bolovanje radi čuvanja trudnoće dali joj poslodavac može otkazati ugovor o radu i šta napraviti u tome slučaju?
  4. Lijepi pozdrav svima i jedno pitanje. Moja djevojka je nakon dužega rada na određeno vrijeme dobila ugovor na neodređeno uz probni rok od tri mjeseca a u međuvremenu smo saznali da je trudna. Zanima me dali može otići na bolovanje radi čuvanja trudnoće a da joj poslodavac ne otkaže ugovor o radu(s obzirom da je probni rok u tijeku) Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija