Jump to content

barba_ozren

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je barba_ozren objavio

  1. Dobio sam Obavijest o počinjenju prekršaja od strane komunalnog redara. Navodno cu na kucnu adresu dobiti prekrsajni nalog. E sad, znam da je po ZSPC-u kaznjivo ne dostaviti podatke o osobi koja je upravljala vozilom na dan pocinjenja prekrsaja, ali kakva je posljedica ukoliko u ovom slucaju ne dostavim podatke o osobi koja je upravljala vozilom. Neki drugi prijedlog obrane je uvijek dobrodosao...
  2. Ne moraju. Moze i iz ruke ako je rijec o laserskom pistolju (Starlaser od Multanove npr.)
  3. Ne mogu ispisati 2 ili više "pojedinačnih" naloga!?
  4. Saljes li zalbu ili prigovor? Prigovor se, za razliku od zalbe, ni ne treba obrazlagati. Napises samo da prigovaras zbog nepravilno utvrdjenog cinjenicnog stanja. A kad dodjes do sutkinje, ispricaj ovo gore i moli da ti ili smanji kaznu ili da te opomene ili da ti omuguci placanje u obrocima. A postoji i "rad za opce dobro"
  5. Pa u prekrsaju si - naravno da ce te kazniti svaki put kad skuze da u prometnoj pise 76, a u vozackoj max 75 kW. A da li da strahujes - zavisi od toga koliko ti tih 500 kn znaci u zivotu
  6. U teoriji. U praksi moraju uruciti na ruke.
  7. Ono prvo je sigurno bio prigovor, a ne žalba. 2 Mladen: Žali se naravno. Pa nemaš što izgubiti, a ionkao sumnjam da je VPS u stanju to rijesiti u roku godinu dana kad nastupa zastara.
  8. E Majo, Majo. Da je on isao 100 (a kamoli jos vise) ne bi vise bio medju zivima. A vjerojavatno bi i ti zaginula. A i da nekim cudom je isao 100 te da ste drugim cudom oboje prezivjeli - zar stvarno mislis da ima suicidalnih manijaka koji se bas sa 100+ km/h zabijaju ne bi li izvukli par tisuca kuna za popravak. Svasta... Drugi put opreznije kod stop znaka!
  9. Članak 80.novog ZP-a kaže Članak 80. (1) Negativni prekršajni bodovi kao pravna posljedica osude mogu se propisati za počinitelja koji je pravomoćno proglašen krivim za osobito teške prekršaje. (2) Pravna posljedica negativni prekršajni bodovi nastupa danom pravomoćnosti odluke kojom je utvrđeno da je počinjen prekršaj za koji su zakonom propisani negativni prekršajni bodovi. (3) Za jedan prekršaj može se propisati najviše do tri negativna prekršajna boda. Zanima me da li ovo znači da se negativni bodovi daju prema ZP-u umjesto ZSPC-u. Tj daju li se prema procjeni tezine prekrsaja od strane policije od 1-3 boda ili se i dalje prema odredbama iz ZSPC-a daje točno određeni broj bodova za određeni prekršaj? Isto tako, što se događa u slučaju prekršaja koji je bio i uzrok prometne nesreće. Do sada je to uvećavalo broj bodova za 3. Ima li i sada toga? Anyone?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija