Jump to content

DvaPutPoDva

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je DvaPutPoDva objavio

  1. Prilozena je sva dokumentacija, od strane vjestaka. A o tome da se svasta dogadja naucio sam na tezi nacin, i jos ne mogu k sebi doci Hvala na komentaru, svako dobro
  2. Zahvaljujem na odgovoru. Nazalost, netocan Vam je ovaj navod - usprkos time sto su sve radnje obavljene dok sam samo ja bio vlasnik, i usprkos jasnim dokazima da je pozajmica sluzila isplati place (dakle nije nanesena nikakva steta), on (tj. tvrka) me vec tuzio i Sud je vec presudio u njegovu korist, tj. da sam ostetio tvrtku i da nisam uspio dokazati suprotno, a zalba na presudu je u roku dva mjeseca odbijena. Htio sam samo jedan dodatni sanity check u vezi slucaja od strane struke, i osobnu potvrdu da sam legalno opljackan.
  3. Postovanje, imam slucaj da sam izmedju svoje dvije povezane tvrtke 2013. godine napravio Ugovor o pozajmici, kako bih si isplatio placu i doprinose kroz tvrtku u kojoj sam bio zaposlen, a nije imala prihoda. Dakle, iz tvrtke A u kojoj sam imao prihode a nisam bio zaposlen, pozajmio sam novac u tvrtku B u kojoj nisam imao prihode, a bio zaposlen (ne pitajte zasto, prijedlog knjigovotkinje) i tim novcem si isplatio placu i platio doprinose. Tvrtka B u kojoj sam bio zaposlen 2014. godine otisla je u stecaj i vise ne postoji. Novi vlasnik tvrtke A (odrekao sam se udjela) povrat tih novaca, jer je knjigovodstveno nasao pozajmicu, pa eto - moze si naplatiti. Da li ja kao fizicka osoba mogu danas napraviti povrat te pozajmice u ime tvrtke B koja ne postoji vise? Da li je to uopce legalno? Takodjer, prijeti mi tuzbom za nanosenje materijalne stete tvrtci A, premda je rijec o povezanim tvrtkama i jednostavno sam tom formom isplacivao placu kroz tvrtku B radeci na razvoju tvrtke A. Da sam prebacio novac u formi ispostavljenog racuna tvrtke B na tvrtku A, stete ni teoretski ne bi bilo. Da sam bio zaposlen u tvrtci A i isplatio si taj novac kroz placu stete teoretski ne bi bilo. Da li je nastala materijalna steta za tvrtku A prijenosa novca s racuna na racun formom pozajmice? Hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija