Jump to content

Hogi

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zaista trebam odgovor po ovom pitanju , čak ni moji odvjetnici mi ne znaju reći točno koliko vremenski trebam čuvati stvari. To su pretežno elementi, kreveti, ormari u dosta zapuštenom stanju ali ima i nešto tehničkih kao mikrovalna, nova bušilica, slike(kopije) itd., ali sve su na popisu stvari zatečene u stanu, a ja sam dao izjavu da se odričem nasljedstva. Te su stvari sada na balkonu, a nasljednik ne dolazi po njih niti daje izjavu da ih ne želi a prošlo je 2 i pol mjeseca od ostavinske!
  2. Na ostavinskom postupku utvrđen je zakonski nasljednik prvog nasljednog reda i utvrđeno je da ostavinu sačinjavaju pokretnine koje sam čuvao do okončanja ostavinskog postupka po nalogu suda. U telefonskom razgovoru sa nasljednikom izjavio je da je zainteresiran za neke stvari ali da mi neće to dati napismeno, na što sam nazvao odvjetnički ured da mu pošalje dopis u kojem će mu objasniti postupak. Dopis smo poslali prije 2 mjeseca, nema odgovora, nazivali njegovog odvjetnika koji nikad nema vremena za razgovor i dogovor, a stvari propadaju. Da li mi možete reči koliko sam dužan čuvati te stvari, u 6 mjesecu se spremam renovirati stan, pa da sam upoznat na vrijeme, zahvaljujem na odgovoru!
  3. Na povrat troškova režija mislio sam samo na period koji bi sud dosudio kao odgodu ovrhe a ne u cijelosti. Pitanje skrbnika je od iznimne važnosti jer uspostavlja osobu koja na neki način i preuzima odgovornost za ovršenika. Ovršenik je u godinama kada je radio (samostalna djelatnost)nije uplatio 2-3 godine mirovinskog a oni mu ne priznaju mirovinu dok to ne podmiri, tako da sada ispada socijalni slučaj. U socijalnoj skrbi se izgleda nitko ne želi pobrinuti da se pokrene utvrđivanje skrbnika, nego mu samo daju novce a nitko se ne pita zašto plaća samo struju a gdje su ostali troškovi? Pouka je da izgleda da svi trebamo postati socijalni slučajevi a kako izgleda u ovih 8 godina sudova to ću i postati zahvaljujući brzini rješavanja i skrbi za muljatore! Potdrav, budući korisnik socijalne skrbi
  4. U tijeku je postupak ovrhe nad nekretninom (stan) koja je pokrenuta temeljem presude županijskog suda da ovršenik preda u posjed stan slobodan od stvari i osoba. U trenutku kad je presuda županijskog suda bila pri kraju ovršenik je pokrenuo postupak utvrđivanja prava vlasništva. Na općinskom sudu je odbijen njegov zahtjev u cjelosti, no on se žalio i to je u postupku pred županijskim sudom. Ovršenik se je predao žalbu i na ovrhu tražeći odgodu do donošenja presude županijskog suda koja može trajati još godinu dana Moje pitanje je da ako sud postupi po žalbi ovršenika i odgodi ovrhu mogu li potraživati od suda naknadu troškova jer sve režije osim struje ja plaćam jer je ovršenik korisnik socijalne pomoći Još jedan upit je kome se obratiti radi utvrđivanja starateljstva nad ovršenikom koji stalno izjavljuje da je slabog zdravlja u poznim godinama (80) te nema nikakvih prihoda a ima kćerku iz prvog braka koja je dobila zamjenski stan na osnovu zemljišta i kuće koja je bila u njegovom vlasništvu a kći posjeduje još i kuću u suvlasništvu. Osim kćerke tu je mlađi brat ovršenika koji je ugledan poduzetnik i trenutno ga pomaže plaćanjem odvjetnika i mjesečno mu pošalje 1500,00 kn. Napominjem da nisam u rodbinskom odnosu sa ovršenikom, niti mi je bio skrbnik ni očuh. p.s. ispričavam se zbog opširnog izlaganja i zahvaljujem na odgovoru
  5. Ročište je bilo 15.01.2008 na kojem moj očuh kao tužitelj iznjeo svoje viđenje i činjenice u trajanju više od sat vremena. Kako je sud imao svoj raspored, nisam mogao biti ispitan. Sudac je tu činjenicu naveo u zapisniku i napisao da ću biti saslušan na slijedećem ročištu. Moj odvjetnik poslao je požurnicu u 5 mjesecu no do danas poziva nema. Pitanje je da li se trebam i pismeno očitovati na njegove izjave pa da sudac pokrene raspravu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija