Jump to content

Live

Korisnik
  • Broj objava

    20
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Budući poslodavac donio je odluku u kojoj navodi da će sa mnom sklopiti ugovor o radu na neodređeno vrijeme. Kakve su stvarne obaveze poslodavca po toj odluci, tj. može li odustati od nje i iz kojih razloga? Postoji li neki rok unutar kojeg se mora potpisati ugovor?
  2. Znači, ukoliko je želio izdvojiti dio nekretnine za koji je želio dokazati da je on izgradio, to je trebao napraviti u roku 30 dana od rješenja vrhovnog suda?
  3. Thanks na brzom odgovoru! Ako sam dobro shvatila, ne postoji mogućnost osporavanja? Rješenje Vrhovnog suda datira još od prije dvije godine.
  4. Kopiram pitanje sa stvarnog prava, tamo mi nitko nije odgovorio pa molim savjet ovdje. Brat živi u tavanskom stanu kuće od 1980. god. uz usmenu suglasnost mene i mame. Postojeći stan je djelomično uredio za svoje potrebe. Ja ne živim u toj kući. Nakon mamine smrti, ugovorom o doživotnom uzdržavanju, ja sam došla u posjed kuće i parcele u 5/6, a brat u 1/6. Brat ne prihvaća niti jedan moj prijedlog o razvrgnuću suvlasničke zajednice, a na spomen civilne diobe je izjavio da će osporiti mamino, a time i moje suvlasništvo nad tavanskim stanom te da su suvlasnički omjeri, ustvari, sasvim drugačiji. Je li to uopće moguće? Prije mamine smrti je nekretnina bila u suvlasništvu mame 4/6, mene 1/6 i brata 1/6. On je osporavao Ugovor u doživotnom uzdržavanju, pokrenut je sudski spor, ali rješenje Vrhovnog suda bilo je u moju korist.
  5. Samo kratki update Razgovarala sam s vlasnikom i predložila mu nagodbu za otpremninu - potpisao mi je koliko sam tražila, a to je više nego duplo od onoga što mi je ponudio u prvoj varijanti. Lakše se diše
  6. Hvala lijepa na odgovorima, no malo sam i ne znam protumačiti tj. primijeniti gore navedeni čl. na moj slučaj. Da pojasnim, zajednička nekretnina je zemljište od cca 600 m2, s kućom, tlocrtna površina 56 m2, visoka prizemnica, stan i u potkrovlju, podrum ispod pola kuće. Brat tamo živi, ja ne. Za mojih 5/6 od te nekretnine, dobivam stan od cca 40 m2. Hoću li morati platiti porez i na što? A on?
  7. Brat i ja smo naslijedili nekretninu, on u 1/6, a ja u 5/6. Kako on posjeduje i drugu nekretninu, manji stan, dogovorili smo razvrgnuće suvlasništva na način da se ja odričem svojih 5/6 za taj stan. Zanima me plaćanje poreza, tko, koliko? Hvala unaprijed
  8. Sad mi je jasno , a lijepo si odmah rekao da se otkazni rok ne računa, što ćeš, plavuši malo više treba hvala na strpljenju
  9. Ups nekaj sa serverom nije šljakalo pa je tekst poduplan, sorry
  10. Evo opet mene dosadne možda ja krivo tumačim, ali mislim da je člankom u nastavku definirano da mi poslodavac nije dužan odmah dati obračun plaće, odnosno otpremnine, već 15 dana po dospjelosti, a to je 08.04. Prema tome, obračun mogu tražiti tek 23.04. Članak 85. (1) Poslodavac je dužan, najkasnije petnaest dana od dana isplate plaće, naknade plaće ili otpremnine, radniku dostaviti obračun iz kojeg je vidljivo kako su ti iznosi utvrđeni. (2) Poslodavac koji na dan dospjelosti ne isplati plaću, naknadu plaće ili otpremninu ili ih ne isplati u cijelosti, dužan je do kraja mjeseca u kojem je dospjela isplata plaće, naknada plaće ili otpremnine radniku dostaviti obračun iznosa koje je bio dužan isplatiti. (3) Obračuni iz stavka 1. i 2. ovoga članka su ovršne isprave. (4) Ministar će pravilnikom propisati sadržaj obračuna iz stavka 1. i 2. ovoga članka.
  11. Evo opet mene dosadne možda ja krivo tumačim, ali mislim da je člankom u nastavku definirano da mi poslodavac nije dužan odmah dati obračun plaće, odnosno otpremnine, već 15 dana po dospjelosti, a to je 08.04. Prema tome, obračun mogu tražiti tek 23.04. Članak 85. (1) Poslodavac je dužan, najkasnije petnaest dana od dana isplate plaće, naknade plaće ili otpremnine, radniku dostaviti obračun iz kojeg je vidljivo kako su ti iznosi utvrđeni. (2) Poslodavac koji na dan dospjelosti ne isplati plaću, naknadu plaće ili otpremninu ili ih ne isplati u cijelosti, dužan je do kraja mjeseca u kojem je dospjela isplata plaće, naknada plaće ili otpremnine radniku dostaviti obračun iznosa koje je bio dužan isplatiti. (3) Obračuni iz stavka 1. i 2. ovoga članka su ovršne isprave. (4) Ministar će pravilnikom propisati sadržaj obračuna iz stavka 1. i 2. ovoga članka.
  12. Hvala , nadam se da do toga neće doči, no bolje biti informiran, za svaki slučaj. Sad se, sa 50+, idem baciti u potragu za novim poslom
  13. Hvala na brzom odgovoru! Znači, mogu odmah tražiti obračun. A što uraditi ukoliko mi ga uskrati?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija