Jump to content

Zoolander

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala na odgovoru, samo da potvrdim da sam dobro shvatio. Dakle iako sam kod prijašnjeg poslodavca imao 24 dana GO (dodatna 4 dana s obzirom na staž), novi poslodavac mi ne mora u tom smislu priznati godine staža kao mogućnost povećanja broja dana GO, već mi može odrediti zakonski minimum?
  2. Imam 16g radnog staža. 4 mjeseca sam bio na burzi i upravo počeo raditi kod novog poslodavca. U ugovoru koji sam potpisao stoji da imam 20 dana godišnjeg. Da li imam pravo na još koji dodatan dan s obzirom na moj radni staž (ako se ne varam radi se o 4 dana) i ako da, da li je to trebalo pisati u ugovoru o radu ili je takva mogućnost uređena zakonom i podrazumjeva se?
  3. Pa vjerojatno na godišnjem možeš raditi što te volja, možeš tražiti posao ako hoćeš cijeli dan.
  4. D.o.o. se sastoji od novinskog tjednika i radija. Radio je izgubio koncesiju (neispravan odašiljač kojeg poslodavac nije popravio na vrijeme pa radio nije emitirao zemaljsku frekvenciju, već samo putem streaminga, zakonski rok u slučaju prekida emitiranja je 48 sati, a radio nije emitirao 6 mjeseci). Kao jednom od zaposlenika poslodavac me pitao da li želim dati otkaz, što sam odbio. Nakon čega će poslodavac ponuditi novi ugovor o radu, no napomenuto je da kao radijski voditelj, novinar moram uz rad u novinama, raditi i poslove marketinga te promovirati sada novi medij (sada samo streaming radio, više se ne može u nazivu radija koristiti i promovirati zemaljska frekvencija ugašenog radija, nego se stvara potpuno novi streaming medij sa novim imenom), poslove koje nikad nisam radio, niti imam iskustva u tome, uz dodatnu napomenu da će se taj fond koristiti kao dodatni, ako ne i jedini za isplatu plaće. Da li me poslodavac može prerasporediti na poslove marketinga? Da li mi može umanjiti plaću? Kakva su moja prava ukoliko odbijem potpisati novi ugovor o radu? U međuvremenu poslodavac zapošljava novu osobu na poslovima uređivanja web portala te novinarima u tjedniku povisuje plaću. Uz mene još je dvoje zaposlenika radija, urednik, koji je zbog poslovnog statusa imao veću plaću, kolegica koja je na probnom radu i ima ugovor na određeno vrijeme i 300kn nižu plaću od moje i ja kao stalni zaposlenik firme. Povećanjem plaća novinarima došlo je do izjednačavanja iznosa plaća u firmi, osim moje koja je ostala ista. Da li je to opravdano? U firmi radim 15 godina i najduže od svih radim u njoj kao radijski voditelj/novinar. Plaća mi iznosi 4000kn neto i samo je jednom u 15 godina povećana za 300kn, da li je to u skladu sa zakonom o radu? Da li imam pravo na otpremninu ako ne potpišem novi ugovor? Budući da je radio ugašen, a meni nije ponuđen novi ugovor o radu, u pravilu radim na "crno" pa me zanima u kojem je roku poslodavac dužan ponuditi novi ugovor o radu, u mojem slučaju jer je prestalo postojati moje radno mjesto, gubitkom koncesije? Da li ima otkaznog roka u slučaju poslovno uvjetovanog otkaza, budući da više nema mojeg radnog mjesta, a novi ugovor o preraspodjeli nisam potpisao? Koji je rok za isplatu otpremnine? Da li mi je poslodavac dužan isplatiti 25 dana neiskorištenog GO? Da li imam pravo na kakvu dodatnu naknadu s obzirom da mi se plaća 15godina nije usklađivala s troškovima života, odnosno povećavala, osim jednom za 300kn?
  5. Normalno raditi 8 dana koji posao? Ako staro radno mjesto više ne postoji, a novi ugovor kojim me se preraspodjeljuje na novo radno mjesti, nisam želio potpisati.
  6. Nije mi jasno, plaćam 10000kn kazne za odbijeno testiranje ili 4700kn troškova testa, samo zato jer se prometnoj policiji tako htjelo? A naknadno ulažem prigovor na to, nije ni čudo da su nam sudovi zatrpani.
  7. 1. U kojem slučaju prometna policija može vozača podvrgnuti testu na droge? Da li mora postojati opravdana sumnja odnosno najavljena preventivno-represivna akcija policije? (nadzor prometa, alkohola i opijata i sl.) 2. Što se događa u slučaju ako odbiješ test na droge?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija