Jump to content

CarpeDiem2008

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ljubazno Vas molim da li je itko čuo za Certifikat internog auditora po međunarodnim ISO normama? Naime na jednom oglasu za posao su tražili navedeno i SSS ili VŠS. Na što se to točno odnosi, kome to treba i gdje se polaže. Puno hvala!!!
  2. Kužim, no nemogu vjerovati da jedan dipl.ing.stroj.koji je toliko tražen ide raditi posao stručnjaka ZNR za kojeg više-manje traže VŠS, za plačicu od nekih 4000 ili 5000 Kuna. Tu onda nekaj ne štima jer dipl.ing.stroj je deficitarna struka i strašno tražena. No, živimo u Hrvatskoj pa niš više nije čudno. Znam za slučaj da je jedna gđa. u Eurestu sa SSS i zvanjem čistačice radila taj posao 3 godine, dok nije počela raditi sranja pa ju sad krivično gone. No, kod nas-NIKOM NIŠTA. Otiči će u zastaru
  3. Ma ja sam usput i zavolila taj posao, a i radila sam ga bez greške. Nisam jedina otišla kao tehn.višak, ima i magistara i doktora znanosti koji su također morali otići jer jeftinije je uzeti vanjsku firmu. Ako mislimo na istog koji je s vama studirao, onda nemam komentara, mada nas je bilo 7 iz HT-a kojima su plaćali. 5 muških i 2 žene. Nije meni prioritet samo posao u toj struci, može i nekaj u kadrovskim poslovima jer sam dugo bila i asistent u Human Resource Dpt.za odabir kandidata i ostale poslove koji se podrazumijevaju. Ja sam sva sreča barem dobila neku otpremninu, dok neki nisu niti to, nego izvanredne otkaze. Sad su u sporu, a to će trajati godinama. Sramota je što je ta struka vrlo tražena, na burzi sam jedini stručnjak ZNR,a radije zapošljavaju ing.strojarstva ili neku dr.struku pa mu plate osposobljavanje nego nas, a i još je vrlo potplaćen u nekim firmama dok u nekima čujem (a nisu zvučne) kolege sa SSS rade za 8,9 000 HRK. Daj Bože zdravlja, valjda će se i meni konačno posrečiti. A možda i otvorim nekaj privatno ako se ništa ne nađe.
  4. Hvala na odgovoru, no zakasnila sam jer me nitko od sindikalaca nije znao uputiti što napraviti. Prošlo je 4 mjeseca, no još uvijek postoje javna glasila, pa neka se zna.
  5. Tražim hitno posao stručnjaka zaštite na radu na kojem sam već radila 5 godina u respektabilnoj kompaniji i uz to sam i apsolvent na Visokoj školi za sigurnost na radu. Položila sam i državni stručni ispit iz ZNR. Poznajem Zakone i Pravilnike, odgovorna sam i organizirana, te odlično govorim engleski jezik Tek sam 3 mjeseca bez posla, no polako gubim nadu jer svuda prolazi dobra veza, a u par hrvatskih većih firmi su me tražili od 7-10.000 Eura, bez imalo ustručavanja. Pošteni ljudi, pomagajte!
  6. Lijepo molim za pravni savjet u vezi slijedećeg: U 9.mjesecu 2007.(upravo pred upis zadnje godine stručnog fakulteta na koji sam poslana od strane bivšeg poslodavca Hrvatskih Telekomunikacija d.d.),otpuštena sam kao tehnološki višak. Napominjem da me je kompanija primorala na taj stručni fakultet i obavezala se platiti sve godine (što i jesu učinili do 4.godine) i onda upravo pred upis zadnje godine proglašavaju me tehnološkim viškom, ne nude nikakvo drugo radno mjesto iako kompanija još uvijek ima manjak moje struke i naravno ne uplaćuju tu zadnju godinu. U Ugovoru o plaćanju školovanja nije nigdje bilo članka s čim se oni obvezuju, nego samo moje obveze i to: - zabrana odlaska iz kompanije usred školovanja i 2 godine nakon diplome - obaveza vraćanja cjelokupne sume potrošene na moje školovanje ukoliko odem iz kompanije prije zadanog roka. Sve sam dala u roku, nije bilo nikakvih primjedbi na moj rad, niti nikakvih posebnih objašnjenja. Molim Vas za pomoć: Da li me je kompanija smjela otpustiti usred školovanja na koje me je ista poslala i da li su bili dužni platiti i zadnju godinu? VELIKO VAM HVALA!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija