Jump to content

purger12

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Danas je ponovno došao isto prijedlog za ovrhu od strane vodoopskrbe i odvodnje samo za 2022 godinu. Ovdje piše u papiru da protiv ove obavijesti ne može izjaviti prigovor. Pa zar ovo ne spada pod krađu identiteta? Ovo je po meni definitivno kazneno djelo krađe identiteta od kuda njima OIB IME I PREZIME ADRESA i drugi osobni podaci? Stvarno oprostite ali ovo je po meni jako jako ozbiljno. Molim Vas savjet što možemo napraviti da se ovo riješi?
  2. Točno upravu ste oni osporavaju samo iznos. Uglavnom B2 kapital smatra da je moj zahtjev neosnovan, jer da meni kao ovršeniku pripada pravo na trošak u vrijednosti od 75 bodova, uzimajući u obzir da je vrijednost predmeta spora 8490 kn. A ja sam tražio naknadu troška za sastav prigovora na riješenje o ovrsi u iznosu od 100 bodova. U svom podnesku moj pravni zastupnik naveo je kako je ovaj navod ovrhovoditelja (b2 kapital) netočan, budući da je vrijednost predmeta spora 11000 kn/ 1480,01 EUR, budući da je ovrhovoditelj uglavničio kamatu, tako da pored glavnice od 8.305 kn/1.102 Eura potražuje i iznos od 377,74 Eura. Novčana tražbina u iznosu od ukupno 11.151,12 kn proizlazi i iz vjerodostojne isprave i iz rješenja o ovrsi, a ovrhovoditelju je rješenjem o ovrsi za sastav prijedloga za ovrhu priznata odvjetnička nagrada od 100 bodova, pa nema razloga da ista za sastav prigovora na rješenje o ovrsi iznosi 75 bodova, kako to pogrešno nastoji prikazati ovrhovoditelj u svojem podnesku. Te sam još zatražio da iznos bude uvecan za pisanje zadnje podneska. Stvar je principa nikad nikome nisam bio dužan niti lipe, niti sam neki dug napravio, no ovo je cirkus kolorado to što B2 kapital radi. I necu odstupiti niti jedno jedinog centa koji mi pripada.
  3. Upravo to što ti je kolega anonimac odgovorio zašto bi taj novac opće prebacio u HR. Kad se gospodin odluči kupiti kuću i sve dogovori sa trenutnim vlasnikom odnosno prodavateljem, fino ode u Banku i uplati novac na račun prodavatelja. Ovako i onako je plaćanje na račun banke najsigurnija opcija kod takvih velikih iznosa.
  4. Moraš shvatiti da BiH i Hvatska imaju drugacije propise i zakone. Ovdje je priča jasna vozački ispit položio si u BiH. Mene zanima zašto si od isteka vozačke dozvole 2012 čekao 11 godina da bi produžio vozačku dozvolu nemoj se ljutiti ali to mi malo zvući paradoksalno. Dođe mi na isto kao kad netko položi vozački ispit i ima potvrdu o položenom vozačkom ispitu a nikad ne podnese zahtjev za izradom vozačke dozvole. Imaš dvije mogućnosti: 1.Sve riješiti u Bosni tj tamo produžiti BiH vozačku (ako je opće i moguće produžiti obzirom da je 11 godina prošlo od kad ti je istekla pravovaljanost vozačke dozvole). 2. Ako ne želiš imati veze BiH fino u Hrvatskoj položi vozački ispit i ta će te priča koštati nekih okvirno 1000 eura.
  5. Kao što je kolega rekao ne gubiš apsolutno ništa tako da se slobodno možeš žaliti. Po meni veliki je plus što priznaš svoju krivicu.
  6. Dobili smo prijedlog. Danas mi brat navodi kako je ujutro došlo još nešto od javnog bilježnika vezano za ovu priču oko vodoopskrbe i odvodnje. Poslat će mi sutra pa ću provjeriti o čemu se radi. Zar nije baratanje tuđim osobnim podacima bez pristanka kazneno djelo? Tako mogu protiv bilo koga podnijeti prijedlog za ovrhu i ako to sve ignoriramo doći će do javnog bilježnika koji će dalje krenuti pa do suda i na kraju do blokade računa. Mene samo zanima na temelju čega su došli do osobnih podataka i tog izmišljenog dugovanja? Kad sa njima nismo potpisali nikakav ugovor niti dali ikakvu privolu. Javim sutra tj danas tokom dana što je to točno stiglo.
  7. Pozdrav, Htio bih podijeliti ovu priču i zatražiti pomoć/ savjet od Vas. Danas je brat od Općinskog Građanskog Suda u Zagrebu javni bilježnik dobio prijedlog za ovrhu koju je podnio ovrhovoditelj Vodoopskrba i Odvodnja. Pošto nam nije bilo jasno o čemu se radi kontaktirali smo navedenu tvrtku i objasnili nam da se radi o računima iz 2021 godine. Brat niti je vlasnik objekta niti je potpisivao bilo kakav ugovor sa njima, niti je dobio bilo kakav račun za navedenu tvrtku. Dodatno smo tražili da nam se proslijedili prijepis računa no to nam je odbijeno bez nekog normalnog obrazloženja "nismo Vam u mogućnosti poslati prijepis računa". Usmeno smo dobili podatke za uplatu i shvatili da je ime dužnika zapravo drukčije. Kao dužnika naveli su mog brata i u dopisu su napisali njegove podatke ime prezime i OIB, a stvarni dužnik je neka druga osoba koja na navedenoj adresi nije nikad živjela barem ne u zadnjih 30 godina. Putem maila poslali smo prigovor u kojem se traži da se odmah povuče prijedlog za ovrhu, te da nam se detaljno objasni od kuda im osobni podaci od brata kad on ništa niti je potpisivao niti je ikada imao veze sa njima. Dodatno mene zanima i mislim da je ovo kazneno dijelo ne znam od kud njima osobni podaci drugi ljudi koji jednostavno nemaju veze sa njima. Danas nismo stigli kontaktirati agenciju AZOP (Agencija za zaštitu osobnih podataka) Svaki savjet i informacija je dobrodošla unaprijed Hvala...
  8. Pozdrav, Samo da Vam se svima zahvalim na odgovorima i javim da je sud završio. Dopis kaže " Obustavlja se ovrha određena rješenjem o ovrsi javnog bilježnika Nenada Dolinara iz Zagreba, poslovni broj Ovrv-broj .... od 13. prosinca 2022. godine" "1. Ovrhovoditelj je podneskom od 20. siječnja 2023. godine u cijelosti povukao prijedlog za ovrhu" E sad su problemi krenuli sa sudskim troškovima odnosno tražio sam od suda da naloži B2 kapital-u da mi uplati sudske troškove (odnosno trošak koji sam imao prema odvjetnici). B2 Kapital se žalio tvrdi da toliki iznos nije točan po nekim bodovima i sad na kraju je moja pravnica ulozila podnesak tj zalbu i cekamo sad odluku suda. Uglavnom sad su slatke brige u pitanju.
  9. Bez obzira što mene nije uopće obavijestio da postoji dugovanje?
  10. Prvo hvala ti na brzom odgovoru. 1.Zanimljiv je taj zakon po meni ga se hitno mora mjenjati. Po meni prvo to nije moralno a drugo krši sva pravila o nekim osobnim podacima i GDPR-u. Jasno bi mi bilo da su taj podatak zatražili od suda ali ovako baš mi je ćudno ako je tako propisano zakonom uredu, ali svakako mi je malo ćudno to u najmanju ruku. 2. Zanima me još samo dali je po zakonu ispravno da se oni sa dopisom obračaju mom poslodavcu u kojem traže zahtjev za provedbom ovrhe na plaći temeljem neke izjave koju je kod nekakvog bilježnika potpisala moja majka. Po zakonu znam da bez moje dozvole/privole poslodavac to ne smije napraviti. Tako sam i naglasio da svoju privolu nedam i da slobodno odgovore B2-Kapitalu da nedam nikakvu dozvolu. I da ih slobodno upute ma moj mail kao kontakt. Napravili su veliku neugodnost na poslu. Drugo za tu tvrtku B2 kapital nisam ni znao da postoji dok se nisu obratili mom poslodavcu. Zanima me samo dali je ispravno po zakonu da se B2 Kapital sa navedenim zahtjevom javlja mom poslodavcu a ne meni? Uanprijed se zahvaljujem na odgovoru.
  11. Pozdrav svima, Nezz opće od kuda da krenem možda će nekom moj slucaj pomoći. 2021 godine javlja mi se poslodavac da je od tvrtke B2 kapital dobio zahtjev za provedbom ovrhe na plaći. Normalno odmah sam rekao poslodavcu da ne znam o ćemu se radi da mi pošalju taj dopis na mail. Kontatirao sam ih i pitao o ćemu se radi i dobio odgovor kako se radi o nekakvom dugovanju od iza majke koja je preminula 2012 godine a dugovanja su od 2008. Naveli su mi samo kako se radi o dugu vezanom za račun u HPB-u. U toku razgovora shvatio sam da tu nešto jako smrdi jer su mi odbili poslati dokumentaciju po kojoj me terete za navedeni dug 32 tisuce kuna i nudili mi neku nagodbu. Odustao sam od svega toga i angažirao pravnicu koja je napisala prigovor na koji su oni odgovorili kako povlaće predmetnu izjavu o zapljeni. I u tom istom odgovoru naglasili "Molimo Vas da obavijestite Vašu stranku kako naša stranka od nje više neće potraživati predmetnu tražbinu". Sve je bilo ok do prije 2 mjeseca kad su ponovno pokrenuli zahtjev putem suda za ovrhu opet sam se javio odvjetnici koja je uložila prigovor i koliko vidim preko e građana prije 2 dana je određen sudac za predmet. Mene zanimaju dvije stvari: 1.Od kuda njima informacija tko je moj poslodavac? Zar je to javno dostupna informacija? I to je ono što me stvarno zgrozilo. 2.Kakve su mi šanse u ovom sporu? Odvjetnica mi kaže da se oko toga ne moram puno plašiti jer to su velike tvrtke koje uglavnom idu logikom - ako prođe prođe, ako ne, mogu si dozvoliti da izgube troškove. 3.Isprike na glupim pitanjima, no ja sam odoba koja u svojih 30 godina nije skupila ni kaznu za krivo parkiranje a kamoli nešto ozbiljnije. Tako da mi je ovo sve novo. Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.
  12. ah to je jako teško reći. Sve sta bih rekao pucao bih u prazno. Tu postoji neka šuma,pašnjak,kuća i to sve 1/6.
  13. Pozdrav svima, Prvo se ispricavam svima ukoliko tema vec postoji ili je na krivom mjestu. Da krenem redom. Prošli tijedan javio mi se poslodavac kako je zaprimio zahtjev za provedbnom ovrhe u korist tvrtke B2 kapital, te mi poslao dopis i svu dokumentaciju koju su zaprimili. Kontaktirao sam navedenu tvrtku i shvatio sam da je to dug koji sam zaprimio u nasljedstvo od pokojne mame. Koliko sam kasnije uspio saznati radi se o nekom kreditu koji nije do kraja isplaćen. Ja nisam jedini nasljednik postoji nas šest naslijednika. Neki jesu u mogucnosti platiti neki nisu. Navedenoj kompaniji B2 kapital poslao sam mail sa upitom kako sam spreman platiti svoj dio duga tj 1/6 cak sam ponudio i nesto malo vise, no nažalost ponudu su odbili. Mene zanima sada pošto se svo nasljeđe dijeli jednako na sve nasljednike zar se nebi trebao i dugovanje dijeliti na isti nacin na sve jednako.? Također me zanima kako su došli do informacije tko je moj poslodavac? Zar je to javno dostupna informacija? Ukupno dugovanje je 40 000 kn ja sam ponudio 7 000 kn no odbili su. Te su mi ponudili neki popust ukoliko bih odjednom platio ukupni dug. (Izgleda mi ovo na povuci potegni) Ja tih 40 000 kn niti mogu niti želim plaćati jer smatram da to nije uredu. Neki dužnici su spremni to otplačivati na rate neki nisu u mogucnosti nikako. Unaprijed se zahvaljujem na bilo kakvom odgovoru... Jednostavno ne znam što napraviti ovo moram riješiti do kraja prosinca kako mi 6.1.2021 nebi blokirali račun.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija