Jump to content

Ninaw22

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. A jeste dobili profesionalnu nespos.za rad za to.I zar se ne moze utvrditi vrijeme nastanka ostecenja.putem svjedoka događaja.Imam nesto dokumentacije.
  2. Zar se ne smanjuje za braniteljsku nešto i za svaku godinu beneficiranog radnog staža ?
  3. Gubim 20 % u invalidskoj ali do starosne braniteljske, bar su tako rekli.
  4. A tako su rekli.Da se umanjuje starosna dob za godine beneficiranog staža plus ratni .
  5. Mirovinsko je izračunalo pol.mirovinu 5200 kn a braniteljsku tek s 57 godina 5100 kn.Profesion.nespos bi onda bila umanjena 20% a ako bi dobio HRVI ne gubi se ništa ako ne onda u braniteljsku pa se isto ne gubi ništa koliko mi se čini.
  6. U pravu ste, ali imam neke šanse dobit HRVI pa sad razmišljam , a posljedice iz rata su stvarne samo nije mi ranije padalo na pamet da to evidentiram,.
  7. Pojedinačnim ispravnim postupkom da li se moguće upisati na česticu zemlje koja je uknjižena na RH a ja sam i moji preci u posjedu smo od 1930.
  8. Koliko uspjevam vidit..nakon invalidske cl.11. DVO i PS..treba radit godinu dana i kad se ispune uvjeti godina moze se koristit braniteljska u punom iznosu bez smanjenja zbog profesionalne nesposobnosti.
  9. Hvala na odgovorima.I jos jedno pitanje koliko uspjesno se profesionalna nesposobnost moze vezati za posljedice rata, kao znatno ostecenje sluha usljed sudjelovanja u borbama,pad granate i detonacija tik uz rov,.I koji je postupak.
  10. Ukupni staž s beneficijama i ratom je 35 godina , imam 49 godina , dragovoljac s preko 100 dana i branitelj 5 godina borbeni sektor, još u sustavu.Tamo u zakonu o braniteljima članak 35. stoji hrvatskom branitelju pripadniku borbenog sektora koji ostvari pravo na invalidsku mirovinu prema zakonu o mirovinskom osiguranju ( dakle ne HRVI) osobni bod se povećava...da li se to odnosi na na ovaj slučaj profesionalne nesposobnosti za rad , ide se u invalidsku uz povećanje osobnog boda prema tom članku iz zakona o branitejima.
  11. Pozdrav, Da li se kod utvrdene profesionalne nesposobnosti za rad policijski sluzbenik s 35 g staza branitelj i dragovoljac primjenuju clanak 35.zakona o braniteljima koji govori da se braniteju koji ostvari invalidnost prema zakonu o mirovinskom osiguranju osobni bod se uvecava...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija